tavsiyeniz?

Şaka bir yana, Kontrol sistemleri için entegrasyon, yapılandırma , montaj ve donanım hizmeti veren bir Plc şirketi kurmayı hedefliyorum. Bunun içinde piyasada biraz tecrübe edinmek gerekiyor.Yani batıracak olsam bile muhakkak denemek istiyorum.Memurluğa sıcak bakmamamın sebebi ömrün boyunca devlete çalışacak olman ve bir iz bırakmadan gidecek olman.

Şaka falan ama olacak bu gibi görünüyor, bizler de ev beyi:) Mühendis bu koşturacak, 60'dan sonra nasıl olacak? :)

Benim firma ilginç biraz belki 50'yi görürüz ama yurt genelinde sorarım size hangi özel firma 65 yaşına kadar adamı tutar? Hele de kıdem tazminatı kalkarsa? Ki buna uğraşıyorlar zaten.

Bir de hastalık falan olursa, hiç tahammülleri olmayacaktır. Tabii tazminatsız çıkarma şartlarını da bilmek lazım. Davalık da olunabilir. Fırsatını bulduğunda mesela ciddi bir arızada büyük bir zarara uğradığında senin ihmalin olduğunu kanıtlamaya çalışacaktır.
İTÜ mezunu makine mühendisi,50 yasında bir abimiz 20 yıl çalıştığı şirket batınca işsiz kalmış, yaştan dolayı iş bulamamış .Bizimle beraber kursa geliyodu :) Halbuki ne kadar donanımlı ve enerjik bir insandı.Belkide mesleğinin zirvesindeydi.insanlar gerçekten çok ön yargılı.
 
İz bıraktınız mı? Konunun üzerinden yedi yıl geçmiş. Dur tahmin edeyim şu an kamuda çalışıyorsunuz. Mühendisliklerde okuyanların kendini göstermekle, samimi olmak arasında seçimi niye hep yanlış yaparlar anlamış değilim. Uzun vade de devlet yerine özeli seçen kişinin mutlu olduğunu da görmedim.​
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,306
Kullanıcılar
449,849
Son üye
cagan20

Yeni konular

Geri
Üst