tavsiyeniz?

A grubu kadrolarda yaş sınırı 30 yada 35 tir. Kurumuna göre değişir.(uzman, uzman yardımcısı, müfettiş yrd. vs)
B grubu kadrolarda yaş sınırı yoktur.(mühendis, tekniker gibi meslek alanları)

Kurumlar derken her kurumun çalışma şekli farklıdır. Genel olarak 657 li kurumlar yada 399 lu kurumlar diye ayırabiliriz!!!
 
36 yaş A grubu zor o zaman:) Zaten A grubunda işletme iktisat falan tarzı sorular da oluyor galiba. Peki B grubu kadroların maaşları nasıl ve her sene kadro açılıyor mu, ben sanki B grubu her sene alınmıyor diye okumuştum bir yerlerden?
 
A grubu kadrolarda yaş sınırı 30 yada 35 tir. Kurumuna göre değişir.(uzman, uzman yardımcısı, müfettiş yrd. vs)
B grubu kadrolarda yaş sınırı yoktur.(mühendis, tekniker gibi meslek alanları)

Kurumlar derken her kurumun çalışma şekli farklıdır. Genel olarak 657 li kurumlar yada 399 lu kurumlar diye ayırabiliriz!!!

Prof. olmuşsun bu işlerde valla tebrik ederim seni Yelek...
 
Ayıptır söylemesi ben 54ümde emekli olabiliyorum, yoksa 56 mıydı:) Ama şimdilik tabii...Üç gün sonra hop bir yasa daha çıkar, herkes için 70 derler.
 
A grubunda evet o tarz sorular oluyor, hemde kurum sözlü mülaktta alıyor yani torpilin önemli , günümüzün deyimiyle kurumda ağırlığı olan hangi cemaat ise ondan yada o kurumun iş yaptığı şirketlerden sağlam bir referans lazım.

B grubu maaşlar (657 li mühendisler) 2.750-3.000 tl arası, çeşitli tazminatlar sebebiyle fark oluyor. Mesala belediyelerde ek olarak yaklaşık 500 tl sosyal denge tazminatı var. Derecen 4/1 olduğu zaman yaklaşık her ay 280 tl ek ödeme kazanıyorsun.

B grubu (399 lu mühendisler) ise ocak maaşıyla 3.100-.3.300 tl arası, yabancı dil tazminatı kpds puanına göre %2 ile %10 arası değişiyor. 6 yılı doldurduğunda %2, ondan sonraki her 6 yıl için %1 ek zam alıyorsun. DHMİ gibi kurumlarda havacılık tazminatıyla mühendis maaşı 4.300 tl civarında geldiğide oluyor. Malesef elektrik kitleri mühendise en düşük ücreti veren kurumlardan, entrasan ama öyle!!!!

B grubu için sınav iki yılda bir yapılıyor, ösym iki yıl içinde yaklaşık 4 kere alım yapıyor , yani senede en az 2 alım yapılıyor. Ayrıca kurumlar bazen kendileri 4-b sözleşmeli olarakta memur alımı yapabiliyor.


Emeklilik yaşı kademeli olarak 65 e çıkmıştır. 2000 yılından sonra sigortalıysanız kadın olsun erkek olsun 60 yaşından önce emeklilik yok. 2038 yılına kadar emekli maaşı alamayanlar için ise 65, yani benim gibi 25-30 yaş arası için 65 yaşında emekli maaşı almaya hak kazanabiliyoruz!!!
 
Benim beş sene bile gözümde büyüyor arkadaşlar, ister devlet ister özel, her gün insan aynı rutini izleyebilir mi? Yirmi küsür gün izinde, yatıp dinlensen mi, gezip görsen mi? Bir de artık öyle bir hale geldik ki evi olmayanlar resmen ev parasına çalışıyorlar. Bu 2003-2004 yıllarında bir gariplik oldu ev fiyalarında zaten, nerdeyse 6-8 kata yakın fark oluştu birden.
Eskiden Anadolu'da kim evsiz kalmayı dert ederdi, herkes evini kendi yaptırırdı ülkemde:) Hayatlarını bir çok insan gibi on yıllık geri ödemeli krediler uğruna harcamazlardı.
Ev almayı amaç haline getirdiler.
Farklı sektörlere bakmaya başladım, organik gıda, tarım arazisi, ticaret vs... Bir yerlerden bir şey yakalasam kaçacağım, tazminat falan da kurtarabilirsem tabii... Mezarda emekli olmak istemiyorum:) Bi arkadaş bıraktı emlakçılığa başladı, oldukça memnun.
Halbuki yap emekliliği 45, insanlar da verimli çalışsın, şimdi herkeste bir bezginlik. "Bu işyeri beni 54'e kadar tutmaz" bırakmışlığı... Hem yeni mezunlara da yer açılır. 56 yaşında çalışılır mı? Hiç yaşamadan öl demek bu:)
 
Ev hanımı olcam ben 65 yasıma kadar çalışamam. Zaten büyük ihtimalle ölmüş olurum. :)
 
Şaka falan ama olacak bu gibi görünüyor, bizler de ev beyi:) Mühendis bu koşturacak, 60'dan sonra nasıl olacak? :)

Benim firma ilginç biraz belki 50'yi görürüz ama yurt genelinde sorarım size hangi özel firma 65 yaşına kadar adamı tutar? Hele de kıdem tazminatı kalkarsa? Ki buna uğraşıyorlar zaten.

Bir de hastalık falan olursa, hiç tahammülleri olmayacaktır. Tabii tazminatsız çıkarma şartlarını da bilmek lazım. Davalık da olunabilir. Fırsatını bulduğunda mesela ciddi bir arızada büyük bir zarara uğradığında senin ihmalin olduğunu kanıtlamaya çalışacaktır.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,158
Mesajlar
915,525
Kullanıcılar
449,904
Son üye
teknikbilimlers31

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst