Tavsiyelerinizi Bekliyorum

haraket123

Üye
Katılım
30 Haz 2010
Mesajlar
45
Puanları
1
Yaş
29
Merhaba arkadaşlarım ve abilerim , kafamı karıştıran ve ne karar vermem gerektiğini bilemediğim bir konuda , tecrübeleriniz ışığında bana yol göstermenizi rica ediyorum .

Geçtiğimiz ay mekatronik mühendisliğinden mezun oldum , okul derslerim bitti ve kalan 1 aylık stajımı tamamlamak için staj yapmaya başladım. Mesleğimin otomasyon sistemleri programlaması ( Plc,Hmi,Scada vb ) alanında ilerlemek istediğimi staj görüşmesindede belirtmiştim ve olumlu cevap aldım . Şuanda staja başladım ve müdür bey önce üretimde - talaşlı imalatta stajımı yapacağımı beni orda görmek istediğini belirtti . Cnc ustalarının yanında çalışmaya başladım , işe girişmekten korkmam çabukta öğrenirim bir hafta sonra cncde gelen resimlere göre kod yazmaya başladım . Ustalar olumlu dönüş yaptılar , müdür bey benimle iş yapmak istediğini belirtti ama üretimden sorumlu olacağım bir pozisyonda .

Bu süreçte iş başvurularıda yapmaya devam ettim , programlama konusunda neredeyse hiç olumlu dönüş alamadım .Bir tarafta yapmak istediğim sevdiğim iş var ama çalışacak firma bulunamayan , birde yapmak istemediğim ama hazırda bulunan iş var . Sizce ne yapmalıyım ?

Tecrübeli arkadaşlardan yorumlarını bekliyorum
 
Başlayın ve yeterince ilerleyin. Bu süreçte kişisel olarak plc vb konularda kendinizi geliştirin. İlerleyen zamanlarda uygun ortam bulursanız değişim yaparsınız. Bu işte tecrübeniz olmuş olur.

Belkide bu tecrübe kendi işinizi kurmanıza vesile bile olabilir.

Naçizane fikrim.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,902
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst