Tavsiye

Ahmet1t1t1

Üye
Katılım
27 Ocak 2021
Mesajlar
4
Puanları
1
Yaş
24
Merhaba arkadaşlar ben birinci sınıf elektrik elektronik mühendisliği öğrencisiyim. Ardunio ile biraz zaman uğraştım fakat işin temeline inmeye çalıştıkça nereden devam edeceğim konusunda çok kararsızım. İşin teorik kısmını oturtabilmem için neler yapmalıyım ?
 
Hocam Arduino'nun geleceğe bir avantajı olur mu?
kimse emeklemeden koşamaz, işin temelini küçükten almakta fayda var. unutmayalım ağaç yaş iken eğilir
çocukken arduino yu çözen ileride programlama dillerini öğrendiğinde neler neler yapabilir.
 
Kardeşim öncelikle tebrikler, ben birçok elektronik mühendisi tanıyorum çoğunluğu üni den arkadaşım. Mezun olurken bile büyük çoğunluğu arduino programlayamıyordu. Herşey zamanla olur. Öğrenmen gereken tek şey C++ ve mikrokontrollerin iç yapısı register vs. C++ hakkıyla bilen adam bu dünyada işlemcisi olan herşeyi programlayabilir. Sana vereceğim en büyük tavsiye hazır arduinolar değil kendi imalatın olanları kullan, hem daha fazla zevk alırsın hemde her seferinde bişeyler öğrenirsin. Arduinoyu küçük görüp ahkam kesenlere github daki arduino kitaplıklarını göster sesini kesecektir. Bir de yapman gereken diğer husus asla bilmediğin konuda ahkam kesme oturup incele.
 
Arduinoyu kimse küçük görmez ama arduino ile uğraşmak mühendis işi değil.

Arduino,raspery gibi kartlar hobi kartlarıdır ve bu amaçla yapılırlar.Dünyanın hemen hemen her yerinde de bu işlerle uğraşan insanlar için bulunmaz nimet..

Lakin mühendislik seviyesinde iş yapacaksanız Arduninoda rasperyde bilmem hangi geliştirme kartı da olmaz.End. seviyedeki kartların, PLC lerin muadili değil bunlar.

Kişisel kanaatim hiç arduinoya bulaşma yukarıda arkadaşların önerdiği üzere C+ ,arm, PLC, Robot progamlama,/arıza tespit/tamir v.s gibi örneklere odaklanın.Arduino zevklidir, temel seviyede öğreticidir ama okuldan mezun olunca elinde koca bir hiç kalır.Bu işi mühendis olarak yapmak istiyorsan sektörün gerektirdiği ve geleceği olan şeylere yönel derim ben.
 
@Ar-kur-Tek , usta bir şeyi bu kadar doğru ve düzgün şekilde kimse ifade edemez
Est. Abi...Teşekkür ederim.

Yazılanlar aslında herkesin bildiği şeyler.Benim ki bunu kelimelere dökmek sadece.Yoksa bu konuda forumda son derece yetki büyüklerimiz ve arkadaşlarımız var.
 
Est. Abi...Teşekkür ederim.

Yazılanlar aslında herkesin bildiği şeyler.Benim ki bunu kelimelere dökmek sadece.Yoksa bu konuda forumda son derece yetki büyüklerimiz ve arkadaşlarımız var.
yok be usta bazen kendimi ifade etmekte zorlanıyorum, ama böyle doğru tespitler anlayana akıl değneği
 
Söylemeyi unuttum VSCode ve PlatformIO kullan. Ve windows kullanma herhangi bi linux çeşidine geç ubuntu veya debian olabilir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,128
Mesajlar
915,259
Kullanıcılar
449,843
Son üye
hvncrblt

Yeni konular

Geri
Üst