Tavada Giden Çıplak Topraklama İletkeninden Sorti Alınır mı?

piroturk

Üye
Katılım
15 Tem 2008
Mesajlar
31
Puanları
1
Yaş
39
Selam arkadaşlar,

Kablo tavasında çıplak topraklama iletkeninden (1x70 mm2 gibi) odalara sorti çekmek mantıklımıdır? Yoksa her bir devre için panodan ayrı toprak hattı mı çekmek gerekir?

Teşekkürler şimdiden
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
eğer işim kolay olsun bitireyim dersen dediğin gibi sorti alabilirsin.Ama ilerde diyelimki sistemde ki bi kaçaktan ötürü kaçak akım koruma rölesi atıp durmaya başlarsa ve sen bu kaçağın hangi bölgeden kaynaklandığını bulmaya kalktığında sorun yaşarsın. Şöyle ki; normal şartlar altında bir kaçak durumu olsa topraklama barasına bağlanan topraklama bağlantılarını sıra ile sökerek hangi bölgede kaçak olduğunu kısa bir sürede tespit edebilirken ;sizin sormuş olduğunuz gibi herhangi bir kablo tavasından sorti aldığınızda kaçağın hangi bölgede veya direk olarak hangi noktada olduğunu tespit etmeniz zorlaşır. Bu yüzden direk topraklama barasından hat çekmeniz ilk başta zor olsa da ileride yaşanacak problemleri engellemiş olursunuz.
İyi çalışmalar.
 
Çalıştığım proje Irak ta . Bu bölgede bağzı şeyler fazlasıyla iptidai. Bu yüzden çözümler mantık çerçevesindeyse genelde kabul görüyor. Yukarıdaki durum için ; İyi bir topraklamayla sıkıntı yaşamazsam bu çözüme gidebilirim.
Birde aynı yöntemi , yine iyi bir topraklama ile İZOLELİ toprak iletkeninden sorti alarak gerçekleştirip gerçekleştiremeyeceğimi sormak istiyorum.

Teşekkürler
 
topraklama iletkeni izoleli olsun olmasın fark etmez aynı ayrıntılar ve kaideler geçerlidir.Belirttiğiniz ortam şartlarında kolay neyse yapabilirsiniz bir sorun çıkarmaz o zaman.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,165
Mesajlar
915,601
Kullanıcılar
449,930
Son üye
oguuz680

Yeni konular

Geri
Üst