Tasarruflu Ampulün Kompansazyona Etkisi Var mı?

Katılım
15 Eyl 2008
Mesajlar
211
Puanları
1
Selam arkadaşlar benim sorum maximum 18 kw gibi bir sistem motorlar hepsi 3 fazlı olduğu için sorun yok ama tasarruflu 8 adet ampulün kompansazyona kapasitif etkisi çok fazla olurmu olmazmı şu an mevcut sistemde 8 adet 2x36 watt floresan armatür mevcut ve bunlar daha önceden sistemi : %68 gibi bir oranla endüktif cezaya sokuyordu röle eski tip tek akım trafolu olduğu için lambalarda daha önce tesisi kuran kişi tarafından tek faza yüklemiş tek kablo üzerinden besleme yapılmış 11.5 kvar kompansazyon ile 0.5 -1-1-1.5-2.5-5 2 bir adette lambaların bağlı olduğu faza 1.25 sabit Monofaze kondansatör bağladık ve endüktifi : %8 gibi bir orana düşürdük fakat bu seferde sistem :% 16 -20-24 gibi kapatitif değerler almaya başladı tasarruflu ampul kullanırsak sabiti iptal eddicez bunun kapasitif etkisi çok fazla olurmu sizin öneriniz nedir
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
eğer yanlış anlamadıysam motorların kompanzasyonunda bir problem yok ama floresant lambalar işi karıştırıyor ve siz bunların yerine tasarruflu ampul kullanmak istiyorsunuz?
tasarruflu ampulden kastınız bildiğimiz duy a takılan ampul ise, bunların sisteme hiç bir endüktif veya kapasitif olmaz. yani floresan lambalar kullandığınız kondansatörleri devreden çıkarmanız gerekir..tabi bu benim düşüncem
 
Olurmu isa usta ya ! Normal Ampul taksak bile Endüktiflik özelliği Gösterir , Motorlara Direnç Bağlayabilirsin yada her Faz için ayrı direnç bağlarsanız hem endüktif özelliği gösterir Belki Kapasitif olan değer Düşebilir , Buda benim görüşüm ;)
 
sayın elektrikci123 imkanın varsa eğer üç fazlı röle kullanıp kondastör guruplarınada monofaze kondastör eklemeni tavsiye ederim .
sayet böyle bi imkan söz konusu değil ise hiç tasarruflu ampüle niyetlenme fazlara düşen akımı dengele tek fazlı röleyle ancak bu şekilde randıman sağlarsın.
 
teknobilim74 direnç derken neyi kstediyorsunuz? bobin olmasın
 
anlaşılan bu sorun 3 faz akım trafolu monofaze kondansatör olmadan çözülmiyecek
 
sabit gruplarla işi çözdük arkadaşlar çok zor oldu ama değerleri iyi tutturduk.fakat dengesiz yerlerde en temiz çzöüm 3 akım trafolu röle kulanmaktır ,müşteriye durumu izah edip temiz bir işçilik en güzeli.çünkü daha sonraki tadilatlarda harcanan emek 1 kat daha fazla olacaktır.
 
sanırım kompanzosyonu sadece bilmek yetmiyor,arkadaşım soruna yardımcı olamayacağım baştan söyliyeyim, yani bi işyeri için hesaplanan elektrik tüketiminden yukarı kondasatör bağlayıp sisteme ekleme yapamıyormuyuz ? bunun genel kanunu nedir ustalar tarif edebilirmisniz,,eskiden bağlayan bağlayana gibi bi durumlar vardı,istendiği gibi bağlanıp panoyu kapatırdık şimdi durumlar çok değişmiş, !!!!!!
 
1-Otomatik kompanzasyon sistemi içine sabit grup konulmaz acilen hepsini kaldırın.
2-Üç fazdan akım bilgisi alan tek fazlı kondansatör bağlanabilen yeni nesil röle kullanın 6 kademe tek fazlı kondansatör koyun.

Sorununuz düzelecektir.

Sn ibrahim- Tesisin ihtiyacından fazla kondansatör gücü kompanzasyonda olabilir neticede röle ihtiyaç duyduğu kadar kondansatör devreye alacaktır ancak hiç devreye girmeyen kademeler olacaktır optimizasyon açısından bakıldığında doğru değildir. Kondansatör toplam gücü maksimum talep güce göre belirlendiğinden ve max talep güç çekme süresi işletmede uzun olmayacağından zaten bazı kademeler devreye girmeyecektir ama sistem ihtiyacından fazla kondansatör gücüne sahip olmak doğru değildir.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,885
Kullanıcılar
449,600
Son üye
psychedelic

Yeni konular

Geri
Üst