tasarruf

erdvil

Üye
Katılım
8 Ocak 2013
Mesajlar
71
Puanları
1
Yaş
37
merhaba arkadaşlar:bir apartmanın 4.katında ve son katında 100m2 bir evde oturmaktayım.evimin sadece bir tarafı izoleli ve üstümde çelik çatı var yani kapalı artı yarısı kadar bir yeri ise depo olarak kullanılıyor.ve evimdeki ısı kaynağı ise kombi gçen sene oturan kiracılar ise çok aşırı fatura geldiğinden dolayı evden taşındılar.evin her tarafı açık petekler termostadlı söylenene göre evden taşınan kiracı ise ilk defa kombi kullanmıs acaba diyorum bilinçsiz bir şekilde kombiyi kullandığı için çok fatura ödemiş olabilirmi?daha tasarruflu kullanmam için ne yapabilirim? önerilerinizi bekliyorum arkadaşlar.(kablosuz oda termostadı kullanmak faydalı olabilirmi?)
 
Selamun Aleyküm
Çatı katı devamlı sorunlarıdır. Kombiyi bilinçli kullanmak faydalı olabilir ama bu durumun temel sebebi değildir.
Esas olarak çatı yalıtımı ve duvar yalıtımı gerekmekte. Çelik çatı olmasaydı yağmurlardan dolayı tavan nemli olduğundan daha da ısı kaybı olabilirdi. Yalnız diğer dairelere göre yine çatının izolesiz olması bir kayıptır. Diğerleri için bir üst kat izole ve ya yerine göre ısı kaynağıdır.

Tavan için en üstten yalıtım yapılıp üzerine beton dökülmekte. Bunu apartmanın yapması gerekir mi bilmiyorum. Ama tavanın altından yani evin içinden köpük benzeri dekoratif yalıtım elemanlarının alçıyla yapıştırılması ile ısı yalıtımı yapılıp sonuç alınmakta. Tavan yalıtımı hakkıyla yapıldıktan sonra kıyas diğer daireler ise yani onlara göre faturanın çok olduğu ölçülmüş ise diğer dairelerdeki ek yalıtımlar kıyaslanmalıdır. Diğer dairelerde olmasa da kendi daireni içten yer yer yalıtabilirsin. Yan duvarlara da foamboard yalıtım yapılabilir. İçyalıtım birçok deneysel ve ya fırın uygulamasında fevkalade sonuç vermekte. Çalışma zamanlaması ve enerjitik inceleme ile duvar (kaplama-kap-yalıtım) ısıtması için kayıp olmamakta. Bu biraz ince bir bilgi olmakla beraber kesintili ısıtılan sistemlerin çabuk ısınmasını ve duvarın sığasal ısı kaybını azaltmaktadır.
Tavan yalıtımı en başta düşünülmelidir. Duvar yalıtımları da evi daraltmama düşünceleri ile uygun bir kalınlıta foamboard vb yalıtım elemanı ile yalıtılmalıdır. Esasında tabana da halı altı ve ya laminat döşeme altı yalıtım uygulanır. Bu halı altı için keçe, vb laminat altı için yine uygun yalıtım levhaları ile yapılmaktadır.
Bu dekoratif yapıştırmayı elin yatkınsa kendin yapmayı düşünebilirsin, duvar yalıtımında sıvada sorun yaşayabilir bilmeyen birisi. Taban zaten bahsettiğimiz gibi. Kendimiz bu işlere de el atmış yalıtım işi yapan kişiler olarak kendin yapabildiğini yapıp sonuç almanı tavsiye ederiz. Hesap edildiğinde maliyetini kısa süre içinde kurtarabilir uygulamalar olabilir.
Başarılar.
 
arkadaşın sorununu bire bir ben kendi evimde yaşadım 7 katta 3 tarafım açık + tavan evin dış yüzeyi müsaitse mantolama yaptır değilse içerden yaptır catı arasınada yorgan izocam doşet tavanı yapmassan tavan alttan sıcak üstten soğuk tavanların 1-2 sene içinde yeşillnmeye başlar önüne gecemessin hatta yapabilirsen bide alttan keçeli alçıbanlar var bu malzemeden döşet hem tavan rutubetinten kurtul hem dogalgaz dan tasarruf et kombinide yoğuşmalı koyarsan rahat edersin
 
merhaba arkadaşlar:bir apartmanın 4.katında ve son katında 100m2 bir evde oturmaktayım.evimin sadece bir tarafı izoleli ve üstümde çelik çatı var yani kapalı artı yarısı kadar bir yeri ise depo olarak kullanılıyor.ve evimdeki ısı kaynağı ise kombi gçen sene oturan kiracılar ise çok aşırı fatura geldiğinden dolayı evden taşındılar.evin her tarafı açık petekler termostadlı söylenene göre evden taşınan kiracı ise ilk defa kombi kullanmıs acaba diyorum bilinçsiz bir şekilde kombiyi kullandığı için çok fatura ödemiş olabilirmi?daha tasarruflu kullanmam için ne yapabilirim? önerilerinizi bekliyorum arkadaşlar.(kablosuz oda termostadı kullanmak faydalı olabilirmi?)

Merhaba.

1.Camlar mutlaka çift cam olmalıdıır,değilse çift camlı pvc camla en kısa sürede değiştirilmelidir.En büyük ısı kazancı bu kritik olan noktalardan olacaktır.Arada 1 cm boşluk olan çift camlı pvc çerçeve,azami ölçüde de ısı geçişine direnç (Frenleme etkisini) sağlayabilmektedir.

2.Camların çerçeveleri pvc ise,fitilleri en fazla 2-3 sene ezilmeden dayanarak gidebiliyor,bu süreden sonra mutlaka değiştirilmesi gereklidir.Yenisi için çerçeveler ölçülüp bir metraj hesabı yapılarak (Örneğin 72-75 metre,152 m2 için gibi) ucu sivri bir tornavida ile elle bastırıp pvc yuvasına takılıp yerleştirilmelidir. camların çerçeveleri tahta ise onun için de sızdırmazlık çözümü olarak "akıllı fitilleri" mutlak düşünmelisiniz.Burada ahşap çerçeveye oyuklar açılır,bu oyuklara ahşap için uygun fitiller,ayni pvc'nin oyuklarına yerleştirildiği gibi yerleştirilir.Sızdırmazlık kabiliyeti (Cam kenarlarından ezilek ve esneyerek sıkışan conta ve çerçeve arasından kayıp geçen enfiltrasyon=sızıntı ile olan ısı kayıpları) en asgariye de çekilmiş olunur.Bu da soğuk canavarına karşı alınan en iyi önlemdir.Yalnız ısı yalıtımı da değil,iyi bir contalama (Fiitilleme) ve çift cam ile (1 cm boşluklu çift cam) ile,çok iyi bir dış ses yalıtımını yine ekstra olarak sağlamış olursunuz.

3.Camların duvarla çerçeve arasındaki birleşim yerlerine,her sene mutlaka çekomastik,silikon türünden sızdırmazlık sağlayan ürünler çekilip,bu noktalardaki çatlaklar (Zaten bakılırsa bu noktalardan soğuk hava sızıntısı olduğu,sızıntı bölgesindeki islenmeden belli eder kendini) mutlaka bu şekilde sağlanarak bir şekilde bertaraf edilmelidir.Bu önlem de soğuk canavarına karşı alınan bir başka önlem olur.

4.Üzerinde bina olmayan veya alt katı boş olan ve ısıtılmamış durumda olan bu katlarda ısı kaybı,oluşan sıcaklık farkından dolayı her zaman en üst seviyede olacaktır.Üst kısımdan,çatıdan izocam (Cam yünü) perlit,starafor,vb.ısı yalıtım mantoları,yayılacak ve üst yüzeyi kaplayacak şekliyle uygulamak,yakıt gideriniz önemli ölçüde azaltır ve soğuk canavarına karşı alınan diğer çok iyi bir önlem olur bu.

5.Kullanılmayan ve dışarıdan ışık gereksinimi olmayan odalardaki pencereler,örneğin karşı binaya çok yakın olup,ışık ve güneş gelme durumu da hiç bulunmayan konumdaki (Tam izolasyon sağlanmış olsa bile) yün bir battaniye ile boydan boya örtülerek ayni kalın bir duvar şartına çok yakın ısı izolasyonu şartına yine getirilebilir.

6.Parke (tahta) kaplamadan ziyade karo mozayik veya fayans kaplamalı zeminler (Islak zeminler) ısı kaybının veya ısı geçişinin (soğukluğunun) zeminden odaya doğru hiç olmaması için halıflex,kalın halı,vb. yayılıp da,geniş yüzeyin tamamını en iyi şekilde kaplayacak şekilde serili olmalıdır.Bu önlem de,hatırı sayılır ölçüde ısı izolasyonunu sağlayıp yakıt giderini önemli bir miktar yine aşağı çekebilecektir.

7.Radyatörlerde termostatik vana kullanmak yine akıllıcadır,kullanılmayan ve kapısı devamlı kapalı odaların sıcaklığı bu vanalarla kısılabilir veya duruma göre tam kapatılır.Bu şekilde kombinin toplamda verdiği ısı yükü (Kcal) tercihe bağlı olarak bir miktar aşağı çekilebilir.

8.Oda ısısı fazla olduğunda cam açarak sokakların ısıtılması yerine radyatör vanalarının kısılıp kombinin bu ısı enerjisinin boşa verilmemesi de yine akıllıcadır.

9.Radyatörlerin üstüne sadece belirli uzaklıkta mesafe kalacak şekilde konulan kesilmiş mermer (Isıl hareketi,dolanımını azaltmamak,frenlememek için) kullanmak (Tüllerin islenmemesi için amacıyla asıl konuluş amacı olan) önünde hiç eşyalar bulundurmamak,arkasında starafor alt tabanlı alüminyum ısı panelleri kullanmak da akıllı ısı yönetimi açısından en ideali ve olması gerekendir.Radyatörlerin önünde ve tam üzerinde gereksiz eşyalar (Kurutma amaçlı) serilmiş olması halinde,havaya konveksiyon (Ulanım) ve radyasyon (Işıma) ile verilen ısı iletim şekillerini bir miktar kadar da bloke etmiş,engellemiş oluruz,buna dikkat!

10.Bina dış cephesi uygunsa mutlaka mantolama (Isı izolasyonu için tabakalar halinde kesilmiş olarak) dış yüzeyden veya yapılamıyorsa yine iç yüzeyden mutlaka yapılmalıdır.En büyük ısı enerjisi tasarrufu da,bu yolla sağlanacak,giderini mutlaka en kısa sürede amorti edebilecektir.

11.Radyatörlerin radyasyon ve konveksiyon yoluyla dışarıya rahatça ısı transferini yapabilmeleri için dış yüzeylerinde kir,ısı iletimini önleyen veya iletimine frenleyici bir etkisi olan,istenmeyen katmanlar,bloke edici dış kaplamalar (Sıradışı boyalar,vb.) kesinlikle olmamalıdır.Bunlar bulunuyorsa eğer,ısıtma randımanı,%100 değerinden daha alt seviyelere de isteğimizin dışında yine inebilir.

12.Uzun zamandır kullanılmayan (Geçen seneden beri) radyatörlerinizin havasını,hava alma yerinden bir tornavida ile almak suretiyle,toplamda size verebileceği ısıl yükün kapasitesini arttırmak adına bunu mutlaka da yapın.Bu yapılmazsa eğer,radyatörünüzün bazı kısımlarında oluşan bu boşluklar nedeniyle,sıcak su hiç erişemez ve dış havaya bir ısı transferi de sınırlanmış şekilde gerçekleşmiş olur.Hem iyi bir şekilde ısınmak,hem de yakıtı ısıl randımanlı olarak tam istifadeyle de kullanmak için buna da itina göstermelisiniz.

13.Pvc cam çerçeler,kapılar için seçiecek fitiller (Sızdırmazlık contaları) mutlaka çift taraftan dudaklı seçilecek şekilde de olmalı,üzerine kapı ya da cam çerçevesi inip de,kapanıp tam olarak da sıkıştığında,bu çift taraflı "U" şeklindeki kesit,her iki taraftan esneyip sıkışarak,bu çift yandan olan sızdırmazlığı çok iyi de sağlamalıdır.Ben bir sene tek taraflı olanını bakmadan ve incelemeden dikkatsizce de satın almıştım,1 sene hiç ısınamadık,haberiniz olsun diye bunu size söylüyorum.

14.Pvc çam çerçevenin camı tespit eden kenar parçalarında,bir yapı bozukluğu (Bazı markalarda muhtemelen de aralık,boşluk kalmış olabilir) varsa,mutlaka ısıtmalı,tabancalı bir silikonla veya çekomastik pompasıyla içine konan silikon bir tüple kapatıp,soğuk canavarına hiç bir yol vermemeniz lazımdır.Yine pvc kapıların parça parça olan birleşim yerlerinde de,küçük parçalar arasında hava boşlukları,hafif araklıklar da kalmış olabilir.Onları da ayni silikonla kapatmanız,binanın dış ısı izoasyonu,dışa olan ısı kayıpları (Enfiltrasyonla) sızıntıları açısından çok iyi olacaktır.

15.Kapı altlarında çok fazla aralık bulunuyorsa (inşaaat,yapı hatası,zaafiyeti) bu aralıklar kapı süngeriyle (Enli kalın özel süngerlerle) mutlaka bu kapıların altlarına yapıştırılarak,diğer kapı altlarındaki boşluklarla nedi aralarında olabilecek sızıntılar (Rüzgarlı ve soğuk havalarda oluşabilecek cereyan akımları) bertaraf edilme yoluna da gidilmelidir.Bu yapılmazsa sokak kapısı,balkaon kapılarından ev içinde istenmeyen sirkülasyon havaları olşacak ve bu genel ısıtma verimini düşürüp,kombinin yakıt (doğal gaz) harcamasını gereksiz olarak da arttırabilecektir.
 
Son düzenleme:
Sayın Binbaşı kısaca temel bilgiler iletmiştik.
Yazıda radyatörlerin önünde gereksiz eşya olması halinde ışıma ve konveksiyonu bloke etmiş oluruz yazılmış. Konveksiyon dediğimiz akışkan hareketi ile olan ısı transferinin bu şekilde engellenmediği açıktır. Tabi hava akış yolu değişip, radyatör önündeki malzemenin durumuna ve duruş geometrisine göre (pek olmaz ama özellikle fazla yakınsa) direnç oluşturabilir. Işınım ile transferin bloke olması düşünülür ama bir önceki halde bariz olarak ve ışınımda da (düşünülür ki) tamamı bu eşyayı ısıtmış olur yani ısı ev içine aktarılmış olur. Kısa süreli bir ısıtma için oturduğu yeri ısıtan radyatörü göremeyen birisi o anda az ısınmış olur ama mekanı kısa olmayan süre için ısıtan birisi için ekonomik değişiklik düşünülmez.
Sorunu ortaya atan kişi de fikirlerini yazabilir ve hatta uygulamalıçözüm dahi bulabilir;
Başarılar dileriz.
 
Sayın Binbaşı kısaca temel bilgiler iletmiştik.
Yazıda radyatörlerin önünde gereksiz eşya olması halinde ışıma ve konveksiyonu bloke etmiş oluruz yazılmış. Konveksiyon dediğimiz akışkan hareketi ile olan ısı transferinin bu şekilde engellenmediği açıktır. Tabi hava akış yolu değişip, radyatör önündeki malzemenin durumuna ve duruş geometrisine göre (pek olmaz ama özellikle fazla yakınsa) direnç oluşturabilir. Işınım ile transferin bloke olması düşünülür ama bir önceki halde bariz olarak ve ışınımda da (düşünülür ki) tamamı bu eşyayı ısıtmış olur yani ısı ev içine aktarılmış olur. Kısa süreli bir ısıtma için oturduğu yeri ısıtan radyatörü göremeyen birisi o anda az ısınmış olur ama mekanı kısa olmayan süre için ısıtan birisi için ekonomik değişiklik düşünülmez.
Sorunu ortaya atan kişi de fikirlerini yazabilir ve hatta uygulamalıçözüm dahi bulabilir;
Başarılar dileriz.

Selamlar.Teşekkür ederim bu dikkatiniz için sn.cncaraştırma,söylediğiniz doğrudur,ama anlamak isteyenler ya da bilinçli olarak da ısı kavramını tam olarak çözümleyenler bunun doğrusunu anlamakta hiç zorluk çekmemişlerdir diye de tahmin ediyorum. Bu maddenin de en doğru şekli;

" Radyatörlerin önünde ve tam üzerinde gereksiz eşyalar (Kurutma amaçlı) olması halinde,havaya konveksiyon (Ulanım) ve radyasyon (Işıma) ile verilen ısı iletim şekillerini bir miktar kadar da bloke etmiş,engellemiş oluruz,buna dikkat! "

şeklinde olmalıydı dediğiniz gibi,yukarıdaki değiştirilmiş haliyle de belirtildiği gibi.Güzel bir örnek de vermek isterim bu konuda izninizle.Panel veya demirdöküm radyatörlerin üzerine radyatörün hem önünü,hem de üst çıkıştaki ulanım (Sirküle) havasını tam kapatacak şekliyle çamaşırlar konabilir.Bu çamaşırlar hem ışımayı hem de konveksiyon akışını çok fazla azaltabilir,yalnızca peteğin serbest kalan arka kısmından arka duvarda alüminyum bir panel yoksa,duvara radyasyonla yansıyan ve çamaşırların arasından şanslı olarak sıyrılan bir sıcak hava akışı ise,odayı daha az miktarlarda bu haliyle de ısıtacaktır.Radyatörün arkasında ışıma ile ısınan duvar,belirli ve bir miktar da azalmış bu enerjiyi,iletimle ve konveksiyonla yine oda içerisine verebilir.Ama çamaşır tamamen petekler üzerinde seriliyken de (Radyatör tamamen kapanmışken) ısıtma verimi çok fazla düşecektir,sanırım bunda her ikimiz de ayni derecelerde hemfikiriz sn.cncaraştırma öyle değil mi?

Öte yandan peteklerin gerisinde ısı paneli olmaması durumunda duvara radyasyonla veya iletimle geçen bu ısı enerjisi tam olarak da önlenmemiş olacak,yani ısınan duvardan,eğer bu duvar sokağa doğru da açık olarak bakıyor ise,dış havaya iletimle kaçan ısı miktarı ve iç mekana geri dönen başka bir ısı miktarı da yine ayrı ayrı bulunacaktır.Yani panel kullanımıyla sağlanan bu ısı perdelenmesi olayı iç mekanın ısısını her halükarda oldukça artırmış bulunacaktır.Çamaşır kurutmak amaçlı radyatörlerin üst ve ön yüzeylerinin sirküle eden oda havası ile irtibatının iyice azaltılması da,arkasında ısı paneli olsun veya hiç olmasın farketmeden ısıtma verimini çok da düşürecektir.Kolay gelsin.Saygılarımla.
 
Son düzenleme:
Sayın Binbaşı;
Bilimin, doğrunun hakikatini yükseltmek için yaptığınız hürmetkerane ifadeler tüm hakikat taraftarlarının yaşam sevincini arttıran, belki coşturan, tarafının kıymetini anlatan özellikteler...

Radyatör ve önünün eşya ile kapanmasında her ne kadar kurutma amacı yazılmış da olsa ( bu bir örnek gibi de anlaşılıp) tüm yazımdaki toplu anlatımlardan koltuk, kanepe, masa gibi eşyaları da akla getiriyor. Bu tip eşyalar malum ki pek konveksiyonu engellemez. Buradaki çok küçük engelleyen etkileri pek düşünülmrez. Yoksa ki çamaşırları peteğe koymak iklimlendirme düşüncelerini olumsuz etkilemesi bir tarafa, konveksiyon, ışıma gibi önemli ısı transferlerini bir hayli azaltıp suyun kombiye (ısı transferinin azalması nedeniyle) sıcak dönmesine bu veçhile ile yanma gazlarının da bacadan daha sıcak çıkmasına neden olur. Hele ki odadan sıcaklık kontrolü yapılıyorsa su sıcak da dönse mekan ısıtması için kombi çalışacaktır.
Arka aliminyum-yalıtım levhası; arka duvarın sıcaklığının artmasını ve bu sebeple dış ortama olan ısı transferinin artmasını azaltacaktır. Kazalar için araç ilkyardım paketinde bulunan aliminyum kaplamalı battaniye de hasta vücut ısısını korumak için. Radyatör arkasının diğer kısımlardan farkı; radyatörün diğer mekan elemanlarından yüksek sıcaklıkta ve hava vb ortamı düşünürsek yüksek emissivite değerinde olmasıdır. Bu tip önlemler kimi durumda anlaşılamasa da maliyetini kurtarması uzun sürmese gerek..

Tüm iyi niyetlerin yerini bulmasını, sahiplerinin yükselmesini temenni eder;
İnternetin çok çeşitli ortamlarında bu güzellikleri görmenin mutluluğu ile Hürmetler sunarız.
 
Sayın Binbaşı;
Bilimin, doğrunun hakikatini yükseltmek için yaptığınız hürmetkerane ifadeler tüm hakikat taraftarlarının yaşam sevincini arttıran, belki coşturan, tarafının kıymetini anlatan özellikteler...

Radyatör ve önünün eşya ile kapanmasında her ne kadar kurutma amacı yazılmış da olsa ( bu bir örnek gibi de anlaşılıp) tüm yazımdaki toplu anlatımlardan koltuk, kanepe, masa gibi eşyaları da akla getiriyor. Bu tip eşyalar malum ki pek konveksiyonu engellemez. Buradaki çok küçük engelleyen etkileri pek düşünülmrez. Yoksa ki çamaşırları peteğe koymak iklimlendirme düşüncelerini olumsuz etkilemesi bir tarafa, konveksiyon, ışıma gibi önemli ısı transferlerini bir hayli azaltıp suyun kombiye (ısı transferinin azalması nedeniyle) sıcak dönmesine bu veçhile ile yanma gazlarının da bacadan daha sıcak çıkmasına neden olur. Hele ki odadan sıcaklık kontrolü yapılıyorsa su sıcak da dönse mekan ısıtması için kombi çalışacaktır.
Arka aliminyum-yalıtım levhası; arka duvarın sıcaklığının artmasını ve bu sebeple dış ortama olan ısı transferinin artmasını azaltacaktır. Kazalar için araç ilkyardım paketinde bulunan aliminyum kaplamalı battaniye de hasta vücut ısısını korumak için. Radyatör arkasının diğer kısımlardan farkı; radyatörün diğer mekan elemanlarından yüksek sıcaklıkta ve hava vb ortamı düşünürsek yüksek emissivite değerinde olmasıdır. Bu tip önlemler kimi durumda anlaşılamasa da maliyetini kurtarması uzun sürmese gerek..

Tüm iyi niyetlerin yerini bulmasını, sahiplerinin yükselmesini temenni eder;
İnternetin çok çeşitli ortamlarında bu güzellikleri görmenin mutluluğu ile Hürmetler sunarız.

Bu son yorumunuza üzülerek hiç katılmadığımı da belirtiyorum yine de ben.Saygılarımla.Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:
Sayın Binbaşı yazdıklarında bana hem fikir miyiz diye sorumştun. Hem fikir olduğumuzu ifade eden yalnız meseleyi biraz daha detaylı açıklayan yazımıza olumsuz cevap vermek için neyi sebep gördün bilmiyorum. Yalnız aklındaki bir fikiri daha anlamadan sonuca aksettirmişsin. Forumun diğer üyelerinin fikirleri, aklındaki düşünceleri nasıl anlaşılmışo da ayrı bir mesele.. Bu insan anlayışı, kapasitesi, sabrı için önemli bir belirteçtir.
Bizim Türkçe anlamamızı ve anlama kabiliyetimizi bir defa ölçebilir seviyede misindir onu düşünmen gerekir. Üstümüzde ne kadar alim varsa hürmet ederiz, ama kimsenin hakkına en ufak bir halel gelsin istemeyiz. Eğer yazılarımızı düzgün biçimde anlamlandırabilseydin, yazdıklarının cevaba şayan olmadığını görürdün. Daha önce yazdıklarımız hem şu yazdıklarının cevabını barındırmakta hem de ifadeni iptal etmekte.
Radyatör üzerine konulan eşya da şunu açıkladık ki, senin yazdıklarının genel ve toplu ifadelerinde eşya kelimesi sadece çamaşırı ifade etmez. Akla radyatör önü dendiğinde ev eşyası da gelir ki geometrik olarak bunların konveksiyon durumlarını anlatmıştık. Sen çamaşır kurutma diye yazdığında biz de senin son yazının ardından "hem fikir miyiz" sorusuna da olumlu yanıt vererek, bu işlemin hem iklimlendirme, insan konforu ve sağlığını hem de ısı transferini olumsuz etkilediğini ifade etmiştik. Yoksa ki üzeri ve üstü kelimelerini ifade etmek bahsimizi anlayamamış olmandan ibaret olsa gerek ki; fikirlerin insan beyninde gerekli yerlere ulaşan yolunda alaka kurduğu farklı manaları ele alıp bunlardan muaf kılmıştık.
Radyatör konusunda düzelttiğim dediğin maddede "serilme" kelimesini kendin çıkartmışsın. Sonra asılma mevzuatını uzayda mı asılı diye ele almışsın. Radyatörün önünde radyatörün konveksiyonunu engeller biçimde bir çamaşır nasıl serilebilir? Ama esasında uzayda serilebilir. Uzayda mı diye kinaye yapmışsın ama sen muhattabı oldun. Serilme malum ki yukarıdan aşşağı cismin yerçekimini hiçe sayar biçimde durması değildir. Ve biz serilme vb kelimeleri ele almadık, mananın ifadesindeki hatayı ele aldık.
Mevzuatı kişiselleştirmek istemeyiz, seviye ile fikir isbatı yapmaya çalışmak fevkalade insan seviyesini azaltmakta olsa gerek..
Kimsenin seviyesi, kapasitesi lafla değişmez, hakikati bulmak öğrenmek, öğrenmeyi öğrenmek meziyettir sahiplerine hürmet ederiz...
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,250
Kullanıcılar
449,840
Son üye
111340

Yeni konular

Geri
Üst