Tartışma Alanı ve Serbest Konular hakkında rica.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

ŞEF

Onursal Üye
Onursal Üye
Katılım
26 Haz 2007
Mesajlar
1,967
Puanları
806
Yaş
64
Sayın site yöneticileri, adminler ve üyelerimiz.

Tartışma alanında din, spor ve siyasi propaganda yapmanın yasak olduğunu görüyoruz. Propaganda yasak fakat tartışma yapmak serbest olunca ister istemez bazı üyeler arasında fikir ayrılığı oluyor ( ki bu gayet normaldir ) olay mecraından çıkıp, kişiler birbirini sözleriyle incitmeye, kırmaya başlıyor.

Kişilerin dünya görüşüne, fikirlerine ve oy verdiği siyasi partiye saygı duymak lazım. İnsanlar tek tip değildir. Herkesin farklı düşünceleri olacaktır. Senin partin şöyle demiş, benim partim bunu yapmış. Senin dinin şöyle saçma, benim dinim böyle güzel......bunların sonu olmadığı gibi insanlar arasında tartışma yaratarak, birbirlerine soğuk davranmaya neden olur.

Bizler bu siteye mesleğimizle ilgili olarak birşeyler öğrenmek, ihtiyacı olanlara birşeyler öğretmek için giriyoruz. Benim düşüncelerime saldırı olursa, saygı duyulmazsa burası mesleki dayanışma ve bilgi paylaşım sitesi olmaktan çıkar. Hatta benim gibi düşünmeyenlerin sorduğu soruya belki cevap vermek istemeyeceğim.

Bir ülkenin aklı başında ve kafası en çok çalışan kişileri elektrikçi, elektronikçi, mekanikçi, bilgisayarcılardır. Bırakalım bu tür tartışmaları. Ülkemiz ve insanlarımız için neler yapabiliriz. Kafamızı bunlara yoralım. Birbirimizin deneyim ve bilgilerinden yararlanmaya bakalım. Yeni projeler üretelim. Tıkandığımız yerde birbirimize yardımcı olalım. Karşımıza yeni çıkan bir ürün veya icat için " helal olsun abi gavur yapmış " demeyelim. Biz neden birşeyler yapamıyoruz. Kısır çekişmelerden başka birşey elimizden gelmiyor.

Gazetelerden ve tv.lerden duyduğumuz bir haber veya olayı abartarak yayınlayıp, daha sonra asparagas haber olduğunu duyduğumuzda üzülmek , pişman olmak işe yaramıyor. Açıkçası ben bu sitede siyasi partilere yapılan saldırı, dini konularda yapılan yorumlardan çok rahatsız oluyorum. Öyle sanıyorumki birçok üyemizde benim gibi düşünüyor. Bırakalım siyaseti siyasetçiler yapsın. Dini konuları da bu işin ehli kişiler yapsın. Dini konuda öğrenmek istediğimiz bir konu için de başka yerlerden yardım almaya bakalım.

Biri bizimle kafa buluyor, gıdaya bir yılda gelen zamlar, kader varmıdır ve buna benzer bazı konular sitemizin formuna uymadığı kanaatindeyim. Kader varmıdır başlıklı konu şu an kilitlenme noktasına geldi. Üyelerin yazışma şekli giderek sertleşiyor.

Serbest konularda bırakın şiirler yazılsın, fıkralar anlatılsın, insanların ders alabileceği olaylar anlatılsın, komik resim ve yazılar yazılsın. Kişilerin başından geçen ilginç olaylar anlatılsın.

Sayın yöneticilerimiz !

Sizlerden bu konuda daha dikkatli olmanızı istirham ediyorum. Naçizane benim görüşlerim bu doğrultuda.

Biraz uzun oldu, kusura bakmayın. Yazarken imla kurallarına uymaya özen gösteririm. Düşük cümle kurmuşsam özür dilerim. Hepiniz sağlıcakla kalın.
 
Sayın ŞaŞKıN !
Bir atasözümüz derki; testi kırıldıktan sonra dövmek fayda etmez ( dayağı da hiç tasvip etmem). Önemli olan insanlar birbirini incittikten sonra uyarı yapmak veya konuyu kilitlemek değil. Bu ortamı yaratmaktan kaçınmaktır.

Ben şahsi fikrimi söylüyorum ve yineliyorum. Bu tür konulardan rahatsız oluyorum. Üyelerin kadere inanıp inanmadığı çokmu önemli. Bu konuyu açan sayın HANİBAL arkadaşımızın bilgilerine ne kattı ?. Ya da kimin dini inancı fazla, kim daha az inançlı bunu mu merak ediyoruz.

Sadece forumda birşeyler yazmış olmak içinse birşey diyemem. Ama üyeleri kamplara böldüğü muhakkak. HOŞÇAKALIN
 
Sayın ŞEF'e katılıyorum. İnsanlar birbirini kırdıktan, incittikten sonra, mesajı silin veya değiştirin neye yarar. Amaçları tamamen (isminden de belli olduğu gibi) mesleki olan forumumuzda değil de, bu tür tartışmalar başka bir platformda yapılmalıdır.

Kimsenin dini inancı hakkında kimse yorum yapma yetkisine sahip değildir. İnsanlar özgür, hür iradeleriyle hareket etmelidirler. Dolayısıyla Sayın ŞEF'in önerilerine katılıyor ve destekliyorum. Bırakalım üyelerimiz mesleki konularda tartışmalarını yapsınlar, bilgilensinler.
 
Serbest konularda bırakın şiirler yazılsın, fıkralar anlatılsın, insanların ders alabileceği olaylar anlatılsın, komik resim ve yazılar yazılsın. Kişilerin başından geçen ilginç olaylar anlatılsın.

[size=10pt][size=10pt]Sayın ŞEF

Öncelikle sitenin gelişimi ve Zarar görmemesi için yaptınız düşünceler ve fikirler için teşekkur ederim.
Yakın zamana kadar yukarıda da belirtiğiniz gibi işleyiş sizin dediğiniz gibi devam ediyordu.arada böyle olması takdir edersiniz ki gayet normal çünkü sitemizde çok farklı insanlar mevcut ve farklı düşüncelerdede farklılık oması normal , bizler ve sizler gerektiği yerde müdahale etmeye çalışıyoruz.bu forum eğitim forumu insanlar bazen burda mesleki bazen de insani bilgi alabilmesini istiyoruz(insani derken yorum yapabilme, tartışma uslubu,düşününebilme vb)Şayet biz her konuya daha baştan mudahele edersek burda bir dikkatorluk yapmış oluruz.ve bir kısıtlama koymuş oluruz.Burda önemli olan karşımızdakininde insan olduğunu unutmayıp söz ve tavırlarmıza dikkat edip bu işi cıvıtmayıp art niyetten de vazgeçmemizdir.bir düşünceyede körü körü bağlanan bir insanlada tartışma olmaz bununda bilinçindeyiz .Gerekli önlemleri aldığımızıda bilmenizi istiyoruz.bu önlemlerde kısıtlama olmadan gayet açık bir şekilde adaletli olmak ta yönetimimizin bir ilkesi bunu tavırlarımızdan da anlayabilirsiziniz.


Sayın ŞEF

Sizin dediğinz gibi bu tür şeylerin yasaklanması günümüz için geçerli olan en mantıklı olan kural .Ne zaman konuşmayı ve tartışmayı öğrenirsek. bu tür paylasımları serbest bırakılmasını sağlarız [size=10pt][size=10pt]Yukarıda yazdığım mesajda
[/size] o durumlar için geçerli,din ,siyaset,cinsellik isteyenler internette bu tür bir çok site mevcut orda da bu tür kısıtmalar yok. Bizim sitemizi mesleki olarak ihtiyaçların karşılanması, kullanılması en doğru ve en güzel olanıdır. Fikrinizi destekliyorum[/size][/size][/size]
 
Sayın : ŞEF, Roboelektronik, Görkem kesinlikle haklıdır.

Bu tür konuların daha önceden ne ile sonuçlandığını hepimiz gördük. Başka söze gerek yok, teferruata girmek istemiyorum. Bu tür konuları tartışmak isteyen arkadaşlarımız lütfen Tartışma Bölümünde mesleki konuları tartışsın. Fikir dünyasının genişlemesi burada sinir harbine yol açacak atışmalar ile değil, daha sağlam daha güvenilir kaynaklara bakılarak yapılırsa en sağlıklısı bu olur.

Kader varmıdır konusunda bir çok arkadaşımız gerek kendi fikirleri gerekse alıntılar yaparak örnek verdiği halde konu noktalanmamışsa, ve mesajlar değiştirilip siliniyorsa bu durumda gerçekten anormallik var. Ozaman buna kökten çözüm getirilecektir.
 
arkadaşlar bu konu içerisinde sayın ŞEF davasında haklıdır.
ve yöneticilerimizinde sayın ŞEF e yaklaşımlarını tebirik ediyorum
bunlara istinaden serbest konlarda bir tavsiye yapma ihtiyacı duydum
mesela serbest konular değilde gençlere nasihatler olarak adı değiştirilip
toplumun en büyük önemini taşıyan gençlerimiz için ki buna bende dahilim nasihat ve hayati deneyimlerden bahsedilsin.
inanın buna çok büyük bir ihtiyaç var toplumda kimi insanlar yanlızdır yol göstereni yoktur
bunlar hayatı yaşayarak öğrenmek zorunda kalmıştır gençler çoğu zaman hayatta önüne gele bilecek şeyleri tahmin edemez hesaplayamaz ama bunlara daha önceden hayatı tecrübe edebilmiş insanlar yol gösterdiği taktirde inanın bu uygulama çok güzel ve hayati değer taşıyan sonuçlar verir.
ben inanıyorumki büyüklerimizinde içinde biriktirmiş olduğu bi çok deneyim vardır ve bu deneyimleri
gençlere açıklaya bilmek istiyorlardır buna kesinlikle eminim.

sayın yöneticilerimiz ve yetkililerimiz konuya duyarlılık göstermeniz dileğiyle sağlıcakla kalın.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Forum istatistikleri

Konular
128,161
Mesajlar
915,573
Kullanıcılar
449,920
Son üye
Bafrali1655

Yeni konular

Geri
Üst