Tartım Sisteminde Loadcell Kullanımı 0-10v

fatihanar

Üye
Katılım
16 Ara 2008
Mesajlar
13
Puanları
1
arkadaşlar merhaba bir paketleme makinasında 50kğ ürün tartılacak loadcelli plcye bağmalak için 0-10v dönüştürücümü kullanayım yoksa modbus mı hangisi daha iyi olur.Loadcellin mesafesi max 3mt.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
eğer kullandığınız indikatorun modbus çıkışı varsa ki genelde varmış gibi görünüp içinde kartı olmaz . :) o zaman haberleşme ayarlarınızı yaparak bağlanabilirsiniz.Bu arada hangi marka plc kullanıyorsunuz merak ettim .
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Loadcell bilgisini PLC' le girmek için dediğiniz gibi ya Loadcell çevirici ile 0...10V' a çevirmelisiniz (ki bu durumda PLC' nizde Analog giriş olmalıdır. ELC286R' de 0...1000 çözünürlükle 0...10V' u okuyabilirsiniz.) ya da haberleşebilen Loadcell indikatör kullanmalısınız ( ki bu durumda ELC186R yeterlidir.)

Çözünürlük ve maliyet ile tercihte bulunmanız gerekmektedir.
 
malikenes bu sistemlerde iyiysen benim derdime çare LÜTFEN.bana yardım edebilirmisin.sorunum şu benim elimde bir adet 200 kglık bir loodcell var.bu loodcelli bir çeviriciye bağlayarak 4-20ma re çeviriyorum.plcnin analog modülüne bağlıyorum.buradaki gerekli ayarları yapıyorum.kiloyu görüyorum.fakat burada loodcell modülü kullanmadığım için kalibrasyonu yapamıyorum.buradaki kalibrasyon şu şekilde olmalı.yani kantar misali önce loodcelle tankı takıyorum sonra tankın darasını alıyorum.darayı aldıktan sonra ağırlığı bilinen bir madde koyup kaliprasyon yapmam gerek.bunu yapmadığım zaman tanka koyduğum ilk ağırlık diyelim ki 5kg doğru gösterdi ağırlığı alıyorum 2.ağırlığı koyyorum diyelim 8kg fakat bunu ya düşük tada büyük gösteriyor buda kalibrasyon olmadığı için böyle yapıyor kısacası her ağırlıkta farklı gösteriyor.ben delta DVP28SV ve DVP-04AD modülünü kullanıyorum.bununla ilgili bir hazır birörnek vere bilir misin.ağırlığı doğru göreyim yeter gerisini hallederim.deltanın kendi sitesinden aldığım yardımlarla beceremedim.zaten oldukça acemiyim.şimdiden teşekkürler.
 
Kalibrasyon dediğin doğru orantı kurmaktan başka bişey değildir. kantar boş iken analog kanala gelen değeri al (dara)
sabit bir yük koy mesela100 kg bu değerinde.
sonra bu yüklü değer ile dara değeri arasındaki farkı bul ve kalibrasyon katsayısı hesabı yap. 100 kg X ise deyip katsayı hesabı yapabilirsin.
 
sn allforum biraz acemiyimde bir örnek vere bilirmisin .minnattar olurum.istersen mailimi de vere bilirim
hiç sorun olmaz.çok minnettar olurum.teşekkürler
 
Kalibrasyon islemini loadcell ceviricinde yapmalisin PLC de degil. Loadcell ceviricinin urettigi analog sinyal lineer olduktan sonra onu PLC de islemek sorun olmayacaktir.
 
şimdi olay şu şekilde kalibrasyonu çeviriçiden yapamıyorum çünkü çevirici sabit 0mvta 4ma 3mv ta20ma gönderiyor.plcde 4ma de 800- 20ma de 4000 görüyorum burada darayı aldıktan sonra kantarlarda olduğugibi sabit bir ağırlıkla kalibre etmek gerekiyor.aksi halde 1.ağırlık diyelim 5kg doğru gösteriyorsa 2.ağırlık diyelim 10kg bunu 8kg gösteriyor.buradaki plc s7 200 burada dediğim gibi yapılmış.matematik işlemleri yapılarak ben bunu deltayla yapmak istiyorım çünkü siemensi bilmiyoruz ve dışa bağımlıyız.bunu bir şekilde yapmam gerekli bilmem anlatabildim mi.yardımların için teşekkürler
 
Agirliklarla ilgili bir calisman var mi? Yani 50kg tarttigimda su kadar mA, 500kg tarttigimda su kadar mA uretiyor cevirici diyebiliyor musun? Uc tane done olursa daha iyi olur.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,125
Mesajlar
915,210
Kullanıcılar
449,833
Son üye
Mami545480

Yeni konular

Geri
Üst