tarladaki makina

laempe

Üye
Katılım
27 Mar 2008
Mesajlar
128
Puanları
1
merhaba arkadaşlar hayırlı cumalar çalıştığım şirket bir iş almış güzel bir şehrimizin tarlasından bir ahşap ebatlama makinası getirdiler makina İtalyan yapımı 89 üretim tarihi ne yazıkki makinada sadece gövdesinde şase içinde hırsızların alamadığı kablosu kalmış evet iki adet kablo iki adet dediğime bakmayın herbiri 40 damar var 2,5 1,5 ve 1 lik kablolardan oluşuyormakina ebat olarak büyük iki parça ve biri sabit diğeri hareketli
10 adet motor var internette araştırdım ve bu makinaya benzer resimler buldum
bulduğum resimlerde benim çalıştığım makinayla hemen hemen aynı yalnız onlarda muhafazalar ve filitre sistemi var bu makinadada var olduğunu düşünüyorum çünkü civata ve vida yerleri var evet uzun oldu neyle uğraştığımı anlamanızı istediğimden uzattım motorların klamens kapaklarını açtım iki farklı bağlantı gördüm bir yıldız bağlantı diğeri yıldız üçgen bağlantı nasıl anladığımı açıklayaym çünkü kabloları keserken klamensi açmamışlar motorları bu şekilde denedim tabi ilk önce ölçtüm yıldız bağlılar normal diğer yıldız üçken bağlılar üçkene geçtiğinde duruyor deneme panom devamlı kullandığım pano motorlarda etiket sormayın yok bana anlatılan 4 adet 4kw. lık motorlar hızlı çalışması gerekiyormuş bunlar kesici ve parçalama motorlarımış bu sorunlu olan 4 motoru üçgen çalıştırayım dedim aşırı akım çekti 50 yakın ve ısındı hemen kapadım evet bu 4 motor hakkında benle fikirlerini paylaşacak arkadaşlarıma şimdiden teşekkür ederim saygılarımla
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
arkadaşlar eklemeyi unuttum diğer 6 adet motorlar 1 motor bantı çeviriyor 2 motorhareketli kısmı ileri geri çalıştırıyor 3,4 motarlar çiziji motorları ve bu iki motorda hava pistonu var bakacam ne işe yarıyor diğer 5,6. motorlarda çıkşta karşılıklı fırça motorları olduğunu tesbit eddim bu makinanın panosunu yapıp çalıştırmam gerekiyor ilginizi bekliyorum .
 
arkadaşım yazdıklarını çok zor anladım. İmla kurallarını katletmişsin. Eğer sorunun; motorun yıldızdan üçgene geçişte durması ise, en çok yapılan hata faz yönleridir. Yani üçgen bağlantıda bobinlerde 380V olması lazım. onu bir kontrol et derim.
 
Syn. drejfatih, imla kurallarına uymadan hızlı bir şekilde yazdım üzgünüm evet dediğin gibi faz yönlerini kontrol eddim, ben bu işi ilk defa yapmıyorum U-V-W . X,Y,Z ne anlama geliyor anlıyabilirim ilgine teşekkür ederim .Sanırım hata bende aceleden eksik yazmışım motor yıldızdan üçgene geçtiğinde akım yükseliyor ve duruyor saygılarımla
 
Sayın laempe acaba motor yıldız üçgen değil de çift devirli ya da dahlender motor olabilir mi?
 
M-usta-fa, arkadaşım çift devirli olması için ölçüm sonunda iki sargı görmem gerikir veya bir birlerinden geçiş yapa bilir diye sargılar arası defalarca ölçüyorum kafayı yiyecem hocam sargı ölçümü XdenV ye YdenW ye ZdenU ya değerler aynı bir arkadaşım sargılar yeniden sarılmış olabilir diyor olabilir diyorum ama klemens kapağını açtığımda 6 adet kablo var ve hepsi kendi kutubunda sinir oldum teşekkür ederim fikrine.
 
Sn laempe Ölçümlerde Kutuplar arası Omaj Ne gösteriyor ? arkadaşım bu motor kesin 4 kw mı 7.5 aşşası kolay kolay yıldız üçgen çalışmaz ki bu motor kırıcı diyorsun bence tehlikeli 4 kw ve yıldız üçgen ilginç bunu araştırcam ve ayrıyeten mesajına gelip anlatmak istediğini Açık bi şekilde Yeniden Düzenlersen Senin İçin Daha Faydalı Ve daha kısa süreli Sonuçlanır Teşekkürler...
 
sn ezanec.slm sargılar arası7.8 ohm. okuyorum +,- 1 toleranslı
 
Syn. ezanec bu makina ahşap makinası ok.
 
laempe arkadaşım,

4 motorunuz var üçgen bağlı çalıştırmak istediniz 50 Amper akım çekti ve durdunuz.

Bu motorlara yıldız / üçgen yol veriliyorsa direk üçgen çalıştırılması aşırı akım çekmesine neden olur.

Ve demişsiniz ki ; Yıldız üçgen yol vermede yıldız' dan üçgene geçince duruyor. Ozaman Mesut arkadaşın şu açıklamasını dikkate alın.

Mesut ' Alıntı:
Olasılık 1:Yıldız çalışma sonrası üçgene geçişte enerji kontaktörü devreden çıkıyordur,kumanda panosunu gözden geçirin. Üçgen çalışma esnasın multimetre yardımıyla U-V-W motor klemens uçlarındaki gerilimi ölçün

Olasılık 2: Üçgen bağlantıda sargı uçlarına 380volt gerilim uygulanması gerekmektedir,üçgene geçişte motor sargı uçlarına yine aynı fazlar denk geliyor ise motor yine çalışmaz.


Üçgen çalışmadaki doğru gerilim bağlantısı.

Üçgen çalışmada yanlış bağlantı sonucu 2 ihtimal vardır, 1. si motoru 2 faz' a maruz bırakırsınız, bu durumda motor 2 faz' a kalacak ve yanmasına sebep olacaktır, eğer fazlardan birini değiştirrmiş olsanız bile , resimde görüldüğü gibi S fazının Bağlı olduğu sargı ucunun diğer ucunada S fazı geliyor ise motor 2 fazda çalışmaya maruz kalacak ve oldukça sakıncalıdır, bu yüzden sargı uçlarına 380 voltluk gerilim uyguladığınızdan emin olunuz.

Yanlış bağlantı



2. si tüm sargı uçlarına aşağıdaki çizimden de anlaşılacağı gibi aynı faz' lar bağlanmış ise, motor yıldız' dan üçgen'e geçtiği an duracaktır.

Yanlış bağlantı

Ve yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla bu motorların,etiket bilgisi yok, eğer motorların fotoğrafını çekme şansınız varsa konuya eklerseniz ebatını görüpte daha isabetli açıklamalarda bulunabiliriz.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,159
Mesajlar
915,554
Kullanıcılar
449,916
Son üye
adil.degirmenci

Yeni konular

Geri
Üst