tarihi mekan topraklaması ?

speedok

Üye
Katılım
14 Eyl 2007
Mesajlar
49
Puanları
1
Yaş
39
Arkadaşlar tarihi bir mekanımız var ve topraklaması yok kameralarımız arızalandı panoyu yeniden tasarlayacağız ve topraklama yapmak istiyoruz sistemimiz AG,10kw talep gücümüz var yerlerin tarihi bir yer olduğu için kırılması zor ama kırdıracağız topraklama adına 4 adet 6 mm2 bakır çubuk(kazık) kullanmayı düşünüyoruz acaba topraklama adına gerek malzeme(kesit vb..) gerekse yöntem açısından meslektaşlarımın görüşlerini alabilirmiyim..
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Toprağınız yumuşak toprak ise, daha az sayıda 6 mt. lik derin topraklayıcı ( boru ) kullana-
bilirsiniz.
 
30x2 Şerit bakır yada 2xØ8 bakır iletken ile 4x Ø20 1.5 mt'lik bakır çubuk (kazık) ile topraklamanı yapabilirsin. Topraklama kazıklarının arası 2 mt olsun. Topraklama yumuşaksa 2x Ø20 3mt'lik bakır çubuk ile de yapabilirsin İki kazık arası en az 5 mt olmasına özen gösterin. Topraklama yaptıktan sonra ölçüm önemli istenilen değeri alamazsanız çubuk sayısını arttırmak zorunda kalırsınız. Kimyasal maddede kullanabilirsiniz topraklama direncini tutturamazsanız..
 
bence elindeki bakır çubuklar la bu iş yeterli olur ama bu arada mutlaka en uzak mefase ile topraklama çubuğu arasındaki topraklama testini yap bu önemli
yoksa bütün emekler havaya gider
 

Forum istatistikleri

Konular
128,128
Mesajlar
915,259
Kullanıcılar
449,843
Son üye
hvncrblt

Yeni konular

Geri
Üst