Tanktaki su miktarı ölçümü

Ekte bir örnek var. Bu uygulama PLC ile çok güzel çalışır. Simetrik olmayan ve şekli herhangi bir geometrik şekle benzemeyen tanklarda ben yüksekliğe göre farklı formuller çıkararıyorum. Bir tank için 4 farklı formul çıkardığım oldu. Fakat formulu girebileceğimiz bir proses kontrol cihazı varmıdır bilmiyorum.
 

Ekli dosyalar

  • Su Tankı.rar
    3.3 KB · Görüntüleme: 0
Sn erolgke plc ve anolog ölçüm var(fakat proses in yazılımını plc ye yapabilirim)İlgine teşekkürler.
 
PLC niz varsa başka bir cihaza gerek yok zaten formülü gireceksiniz..
 
Sn erolgke plc de tam olarak formülü nasıl kullanacağımı ayrıntılı biçimde anlatırsanız,çok hayırlı bir iş yapmış olacaksınız.Emeğinize çok teşekkürler.
 
Slm hocam bir akış indikatoru ile bunu halledebilirsin gibi geliyor bana. Tankın su girişine indikatoru baglayıp buradan aldığın analog yada dijityal bilgiyi işleyerek işini gorebilirsin. Kontrol sistemine istersen bu degeri bir sonraki kullanımdan once sıfırlatabilirsin diye düşünüyorum. Eger Tank içindeki sıvı tamamen boşalmıyacaksa o zaman bir tanede cıkış tarafına bu indikatorden yerleştirilip fark alma işlemi ile çözülebilir. Bu iş için Pic bile kullanılabilir bence.
 
Teşekkurler sn tnen sistem yazdığım gibi olacak,bunun harici birşey kullanmam mümkün değil.
 
bu sistem için en uygun görülen algılama yöntemi diğer arakadaşlarında bahsettiği gibi ultrasonikle mümkün olabilir yada proses otomasyonu denilen bir sürü farklı çeşidi olan bire bir temasla algılayan seviye şamandıraları, cetvelleri vb. ile mümkün olabilir.
 
Mantığıma en yakın cevabı sn erolgke verdi. Fakat 2. soruma cevap vermedi verse bu iş hal olmuş olacak.İlğilenen arkadaşlara teşekkürler.
 
arkadaşım ölçeceğin alanı sen kendin belirleyip
alt seviyeyi4 ma kabul edeceksin üst seviyeyi 20 ma kabul edeceksin bu aralığı cihazına tanıtıp
hafızaya alıp çalştıracaksın
kullanacağın cihazın nasıl ölçüp yaptığı önemli
akım
mv
basımç gibi
 

Forum istatistikleri

Konular
128,159
Mesajlar
915,556
Kullanıcılar
449,916
Son üye
adil.degirmenci

Yeni konular

Geri
Üst