Tanımlanamayan Manyetik Alan

içerisinde hiçbir ısıtıcı olmadan 60 C ulaşan bir su hiç de normal birşey değil. aquavadis arkadaşımızn kaçırdığı bir nokta belki olabilir. eğerki yoksa anlaşılan yeni bir ısınma kaynağı bulacağız heralde ;D açıkçası güzel bir arızaymış sebebini çok merak ediyorum.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
alfa romeo ' Alıntı:
ben cihazın baz istasyonlarına yakın olup olmadıgına takıldım
kimse bu konuya deginmemiş

Bende havalar neden sıcak diye düşünüp duruyordum :D etrafta o kadar baz istasyonu ve cep telefonu varken. Bundan sonra ısıtma işlerinde ceb telefonumu kullanmaya karar verdim. :D

Hayırlı işler
 
abuzettin20 ' Alıntı:
alfa romeo ' Alıntı:
ben cihazın baz istasyonlarına yakın olup olmadıgına takıldım
kimse bu konuya deginmemiş

Bende havalar neden sıcak diye düşünüp duruyordum :D etrafta o kadar baz istasyonu ve cep telefonu varken. Bundan sonra ısıtma işlerinde ceb telefonumu kullanmaya karar verdim. :D

Hayırlı işler

hocam tam anlamıyla bılmedıgınız bır konuda dıger bır uye arkadası rencıde edıcı vede alay edıcı sekılde konusamazsınız.ayrıca sıze sunuda hatırlatmaktayım kı mıkrodalga ıle ısıtma ıslemlerı yapıldıgını herkes bılır.ornek mıkrodalga fırınlar.bugun cep telefonlarının kanser yaptıgı bılınırken vede bır baz ıstasyonunun meydena getırdıgı manyetık alanın hasarlarıda bılınırken vede buradakı frekansların mıkrodalga boyuna yakın oldugu da dusunulurse yakındakı bır baz ıstasyonunun arkadasın sıstemınde manyetık gurultuye neden olmayacagını nasıl dusunebılıyorsunuz acaba
 
Sn.Gezer77 micro dalga konusundaki görüşlerinize katılıyorum fakat

hiç hesab ettiniz mi bilmiyorum? 100 Litre suyun 8-10 C sıcaklığını artırmak için kaç kwh enerji ihtiyacı olduğunu. Ne demek istediğimi, istediğiniz her hangi bir yöntemi kullanarak bir hesablama yapmanızı öneririm. (Micro dalga, rezistans,...vs)

kaldıki burada bahsi geçen su ya da sıvı miktarı 100 Litrenin çok daha üstünde
Eğer bu tezi savınıyor ve bunu rakamlarla bana anlatabiliyorsanız. bende diyorum ki o zaman kışın boşuna odun, kömür,..vs parası vermeyeyim. Nasılsa piyasada 5-10 ytl ye satılan bir sürü cep telefonu var onlardan 100-200 tane alayım diyorum.

Burada değişik ve farklı fikirler vermek güzel. ama bunu yaparken tavuk yumurtasından tavus kuşu çıkmasını beklemek nedir sizce.

Kolay gelsin
 
hocam sız sımdı konuyu baska yonlere cekerek konuyu dagıtıyorsunuz.orada bır sorun yasanmıs vede herkes konu hakkında fıkrını soyluyor .sızde bızım dedıklerımızın yanlıs oldugunu ıspatlama yarısına gırıyorsunuz.
 
Sn.Gezer77 bu konunun çözümü bulunmuştur ve bu konu açıldığından bu yana takibcisiyim çünkü bana ilginç gelen bir sorun fakat bu sorunun (istem dışı ısı yükselmesi) KESİNLİKLE manyetik alan ya da topraklama sonucu tank veya borulardan geçebilecek enerji kaçakları, fuko akımları..vs olduğu düşünmüyorum.

Böyle bir sistem özellikle istenerek kurulmuş olsa dahi basedilen enerji miktarları ile (yakındaki baz istasyonu, manyetik akı, ceb tel. ...vs) bu suyun bu miktarda ısıtılabilmesi için büyük bir enerjiye ihtiyaç vardır.

Benim basettiğim ve anlatmaya çalıştığım da bu konunun yönü zaten bu tarz önerilerle yeterince sapmış durumda görüşündeyim.(Zaten arkadaşımızda yanlış hatırlamıyorsam çözüme ulaşmış ve hiç beklenmedik bir sebebten kaynaklandığı düşünülmüştü)

Sizin söylediklerinizin yanlışlığını ispatlama çabasında değilim, ama buna dayanak olabilecek bilgiler sunarsanız inanın bu benim uzun zamandır kafa yorduğum bir konudur. Bana da büyük yardımınız dokunmuş olur. Yoksa 8-10 olası ya da mantığa yatabilecek sebebte ben yazsam anlamı yada dayanağı olmadıktan sonra ne işimize yarayacak.

Burada basedilen 1,8Ghz ve 900Mhz frekansla baz istasyonun bu işi yapabileceğine inanmıyorum.
Micro dalga frekansı 2,4Ghz ve gücüde bir baz istasyonundan kat kat fazladır. ayrıcada micro dalga metal bir tank içinde bulunan (manyetik olarak izole edilmiş) bir kabta bulunan sıvıya etki etmez.

Saygılar
 
iyi de arkadaşlar bu arkadaşımız madem sorunu buldu biz de öğrenmek istiyoruz sebebini
 
bir arkadaşımız yazmış ya,sistemde ısınan su hareket ediyor.ve tanka dönüyor hepsi bu.Gsm den dolayı su ısınmaz.Keşke ısınsaydı.topraklamadan dolayı suyun ısınmazsı için de toprağa kaçak olması lazım ama epeyi bir kaçak.sonuçta 100 litre tank ısıtılıyor.Bu durumda zaten sigorta açardı.Bir de bu kaçağın öyle bir kaçak olması lazım ki kaçak tanka ulaşacak,ama topraklama suyun içinde olacak gövdede değil.Yani tankın gövdesine gerilim vereceksiniz,topraklamayı da suyun içine salacaksınız.Gerilim devresini suyun üzerinde toprağa doğru tamamlayacak ve suyun direncinden dolayı ısı açığa çıkacak.Suyun direnci,o suyu o kadar ısıtacak kadar fazla ise,zaten tanka ya da borulara dokunan çarpılır mazallah.
 
mustafa hocam sımdı benım bahsettıgım sudur.sımdı arkadas topraklamayı yenıden yapınca yanı baska bır yere kazık cakınca sıstemın duzeldıgınde bahsetmıs .bende bunun uzerıne aklıma daha once yasadıgım vede benım faz hattımın yanmasına sebep olan allahtan yangın cıkmayan vede sıgortanında atmadıgı bır olay geldı.sımdı konu su oradakı tankın ayakları toprakla ılıntılı vede toprak ıle arasında bır omaj mevcut vede sıstemın topragıda ıyı degıl vede sonucta sıstemdekı kacak akımlar buradan gecerek topraga akıyor vede o esnada suda ısınıyordu.cunku arkadas sunu demıs topraklama yı yaptım sıstem duzeldı ısınmada ortadan kalktı demıs.buda bana sıstemde topraklamanın zayıf olmasından dolayı olabılecegı aklıma gelmıstır.sımdı zayıf topraklamada ben olcu aletı ıle en az 15 volt cıvarında voltaj gordugum olmustur.
 
sayın Gezer77
Yanlış anlamayın benim forumdaki amacım,bilmediğimi öğrenmek,bildiğimi aktarmak.Onun için ısrarla devam ediyorum.Bir kastım yok.
Sizin anlattığınız durumda şöyle olurdu.Tankın gövdesi çelikmiş ya,muhtemelen suyun direncinden daha az bir dirence sahiptir.Sahip olmasa bile,toprak sonuçta tanka bağlı.Kaçak ta tankta.Böyle bir durumda,tankın dışı ısınmalı.Ama o yüzey o kadar büyük ki,onu ısıtmak mümkün değil.Bir başka ihtimal de tankın topraklandığı o dirençli yer.Devrede kim ısınır?Direnç ısınır.Tankın toprakla birleştiği yerde iletim kötüyse ve direnç varsa o kısım ısınır.O kadar büyük tankı da o derece ısıtması mümkün değil kanaatindeyim.bu arada 15 volt deyip geçmemek lazım.Ben pil ile elimi yaktım.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,860
Kullanıcılar
449,598
Son üye
kadir12366

Yeni konular

Geri
Üst