Tanımlanamayan Manyetik Alan

Bence aquavadis manyetik alan etkilenmesinden söz ediorsanız ben şunu söylemek isterim tesisinizin yakınında trafo yada büyük çapta bi motor varmı?Ayrıca bu manyetik alanı oluşturrduğunu düşündüğünüz trafo motor vb birşey varsa bu eleman kompanzasyonu yapılmışmı? Eğer bir alternatör beslemeniz varsa oluşacak harmonikler yüksek frekanslarla histerisiz ısınmaları meydana getirebilir bilmiyorum belki sebep bunlar labililir bunu önlemek için Şebeke girişine 3 fazlı bi kondansatör grubunu yıldız bağlamak uygun olacaktır aynen kompanzasyon apıormuş gibi
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Arkadaşım sistemde manyetik alandan dolayı ısınma olabilecek yerler bellidir. Bu indüksiyon ocağımı ya da eritme potasımı veya böyle bir yere yakın mı? (Diyeceğim ama monte ettirmezler bu kadar yakına) Çünkü gücü ne olursa olsun hiç bir motor yada trafo çevreye etki edecek manyetik alan yaymazlar yalnızca elektrik sisteminde yüksek frekanslı harmonik dediğimiz parazit sinyalleri oluştururlar bu da suyuı ısıtamaz ama plc nin yanlış çalışmasına sebeb olabilir. Ayrıca metal bir kabın içine manyetik alanın etkisi olmaz. (Ekranlama sisteminin temeli budur) Şu anda görünen iki önemli olasılık var birincisi sistemde elektrik kaçağı var (Etrafta kaynak atelyesi gibi bir ortam varsa oluşabilir illaki şebeke kaçağı olması gerekmez kaynak makinalarının şase ucu bağlantı hatası da yapar aynı etkiyi) ya da etrafta ark ocağı ya da indiksiyon ocağı gibi yüksek frekanslı cihazlar var.

Montajı yaptığınız fabrikanın faliyet konusunu yazarsanız yada monte ettiğiniz makina ne sistemini soğutuyor.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
kardeş suyun ısınması elektrikten degildir selenoid arızasıda elektrik devresinde bir sorun oldugunu gösteriyor voltajları yükte kontrol et
 
hocam bu su zaten soğutulacak proses suyu değilmi ? ısınmasıda normal gibi görünüyor bna.sen soğutma işlemine başlayabilirsen su soğuyacaktır.şimdi elektriksel problemler hep toprak hattına bağlanır.nedir bu toprak hattı ? sizi elektrik kaçaklarında çarpılmaktan koruyan bir sistem.hepsi bu . bazı elektronik devreler ise evet gerçekten toprak istiyor.ben chiller servisiyim.dünde aynı prosesi ben ankarada kurdum.50 ton su ve 48kw chiller.su otoklav cihazını soğutuyor.cihaz soğrsa hızlanıyor yoksa çok yavaş . yani maksat hızlı imalat.su ısınır normal .tanktaki su ısınır ve sistemi ziyaret eder.tıpkı pompasız güneş enerjisi sistemleri gibi .

saygılar kolay gelsin
 
autoacon
arkadaşımız sorununu çözmüştü ama suyun neden ısındığı belli değildi.Bence haklısın.Sistemdeki yükün ısıttığı su yukarı çıkıyor değil mi?Mantıklı
 
başıma gelen olayı anlatayım evet tankda ki su ısınıyordu sebep su borularını elektrik kabloları ile iç içe çekmişler veya yeni makinanın kabloları boruların üzerinde olması idi.Boruların bir sekonder gibi çalıştığını belirtmişlerdi.
 
aquavadis arkadaşım suğutma gurubu çalışmadıgı zamanda depodaki su ısınıyormu ? Belki sana yardımcı olabilirim benzer bir arıza ile bende karşılaştım.Soğutma gurubunuzun gücü,kablo kesitleri,beslendigi panoya olan uzaklığı topraklamanızın çinsi ( işletme top.,kazıkmı çaktınız yoksa kablo ile bir mekana taşıyıp topraga bir levha falanmı gömdünüz.??) ve soğutma gurubunuzun beslendigi hattan başka münferit bir beslemesi veya cihazın herhangibir yerinde bir beslemesi varmı bi kontrol et dön bi zahmet.

aquavadis arkadaşım yanımdaki arkadaşlar aynı zamanda deponun altında bir yatır olabilir diyorlar. :D ilginç demi.??
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
AC 24 demişsiniz. muhtemelen trafodan düşürdüğününz bu voltaj amper olarak yeterli olmayabilirde.selonoidler sensorler trafonuz küçük ise voltaj düşümüne trafo bayılmasına neden olabilir.çoğu valf yükteyken trafo çıkışını olçmenizi eger 23 den düşükse trafoyu büyütmenizi söyleyebilirim.kumandadaki sorun olabilir.Eger DC ise tam doğrultulmuş (kondansatorlu) ve yükte 24 çıkış aldığınızdan emin olun.kolay gelsin.
 
arkadaslar herkes haklı fakat sıstemde baska bır sorun kımsenın aklına gelmemektedır. bu tanka topraklama baglımıydı acaba .sımdı topraklama yoksa vede tankın ayakları topraga temas edıyorsa tank ıle toprak arasında bır temas dırencı olusacaktır.vede eger buradakı temas dırencı esas toprak dırencınden dusukse sıstemde meydena gelen toprak akımları esas toprak yerıne bu tarafa dogru akmakta vede buradakı sıstemde akmakta ve buradan gecerken ısı olusturmakta oldugu tarafımdan dusunulmektedır.cunku arkadasın ıfadesıne gore topraklama yenılendıkten sonra bu ısınma olayı durdugu ıfade edılmesı benım aklıma baskaca bırsey getırmemektedır.
bızım benzeri bır olay basımıza gelmıstı.sımdı bızım bılgımız dısında tedas tarafında dıreklerde tadılat yapılmıs vede sıstemde notur olan kabloya faz verılmıs vede sıstemde daha once hem topraklama hemde noturden sıfırlama yapılan bır sıstemde dolayı bızım bransman kablosu ısınarak yanmıstı.kontrol ettıgımızde fazdan dırekt olarak topraga akım aktıgını vede arızanın kaynagını bulduk
 
ben cihazın baz istasyonlarına yakın olup olmadıgına takıldım
kimse bu konuya deginmemiş
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,655
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Geri
Üst