Tanımlanamayan Manyetik Alan

topraklama çektirdik diyosun ama ölçtürdünüzmü bana göre suyu elektrik akımı ısıtıyo ama topraklaman iyi diilse yerdeki bildiğimiz üzerine bastığımız toprak akımı yavaş yavaş emer yani topraklaman bi işe yaramaz ayrıca tahminime göre 2 tonluk suyu ısıtıyosa ve senin valflerini bile etkiliyosa ortamdaki akımın manyetik alanı baya yüksek bi anımı anlatayım belki işine yarar bi işletmenin binaya yerin altından giren elektrik kablosu ile su borusu yanyana cekilmiş arzaya gidip kazıp baktığımızda kablonun yaralandıgını ve su borusundanda hafif su sızdıgını gördük sigorta atmıyor ama kazılan toprak yani yer sıcacık cünki elektrik akımı topraga akıyordu ve topragın içinden dumanlar cıkıyo yani bence senin ısınan suyun biyerlerden kuvvetli akım alıyo ama yer altından ama üstünden arayıp bulacaksın benim fikrim bu insallah işine yarar bu bilgi.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
arkadaşım su tesisatınızı kontrol ettirin.ya kazan sularınızla karışım oluyordur,yada chıller grubunuz çalışamdığından su devir daim ettikçe sistemden dönen su normal olarak ısınarak dönecektir.
 
fabrikada herhangi bi yerde işletme topraklamasına kaçak var bence.başıma böyle bi olay geldi.fab gelen ana hat yol yapımı çalışmasında zarar görmüş çelik zırhlı yeraltı kablosu zırhına faz akıyordu.zırh pano topraklaması ile bağlı tabi.fabrikada anormallik var diye aradılar gittiğimde her yerden buhar çıkıyordu.mazgallat musluklar toprakla temas eden ne kadar metal aksam varsa.umarım yardımı olur.
 
Arkadaşlar ;

Nacizane fikrimi yazmak istiyorum,,,,

Bu çaplardakı bir tankın etrafında güçlü elektrik motoru da olsa gsm baz istasyonuda olsa y.g. hattıda olsa bu iletkende oluşacak olan indüklenen voltaj içindeki suyu ısıtacak kadar büyük değildir. Elbetteki voltaj indüklenecektir ama bu nebze ısıtılacak kadar değildir. o suyu ısıtmak için oluşaca akım indüksiyon ocağı gibi büyük güçler transfer etmesi gerekiyor. Bu akım ne toprak hattından akar ne gsm istasyonuyla indüklenir nede çalışan motorla yada trafo ile aktarılabilir. Bu iş kolay değildir.

Aslında iki sorun var. Tecrübelerime dayanarak düsüncelerimi yzıyorum.

1- cihazdaki sorun solenoidlerin cekip bırakması hatalı davranma elektrik devresinden gelen yada tesisattan gelen yada topraklama hatasından dolayı oluşan hatadır. Arkadaşında yeni topraklama hattı bağlayınca düzelmiş. Bu şekilde sorunun birincisi giderilmiş.

2- Su tankındaki ısınmanın nedeni ise (daha önce başıma geldi) pompaların suyu kapalı devrede dönmesi suyu ısıtır. Tek nedeni sürtünmedir. Su kapalı devrede döndükçe pompanın vermiş oldugu hareket enerjisi ısı enerjisine dönüşüyor bu kadar basittir.

Önceden başıma gelen olaysa ; merak edenler için söylüyorum.

Çalışır durumdaki soğutma grubumuz yağ nedeniyle devre dışı kalmıştı. Otomasyon arızayı tesbit edince sistemdeki motorlu vanaları kapatmış ama pompaları kapatmamıştı. Pompalar kollektör ve oradanda grup arasında kısadevre dönüyordu. Biz farkettiğimizde dönen suyun sıcaklığı sürtünmeden dolayı 55-60 derece civarına yükselmişti. Grubun emniyet ventillerini attırmamak için hemen motorlu vanaları elle manual açtırıp suyu tesisat suyuyla soğutmuştuk. Arızayı çözdükten sonra suyu yeniden soğutmuştuk. Durum bundan ibaret.

Kolay gelsin iyi çalışmalar.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,254
Kullanıcılar
449,841
Son üye
nazoyata

Yeni konular

Geri
Üst