Tabandan Elektrik Tesisatı

krcsamet28

Katılımcı Üye
Katılım
1 Şub 2014
Mesajlar
590
Puanları
56
Arkadaşlar, bir konuda yardımınıza ihtiyacım var.
Biz tesisat çekerken linye hatlarını hep tavandan taşırdık yalnız bir tesisat işi alırken adam tesisat tabandan çekilecek diye tutturdu. Uzun süredir Fransa'da yaşıyormuş, orada tesisat yerden çekilirmiş. Bu konuda bilgisi olan, elinde tesisatla ilgili resimler olan var mı?
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
bildiğim kadarıyla kendinden spiralli borular kullanarak yapıyorlar. aşağıdan olmasının herhangi bir avantajı yok
 
evi su basarsa ALLAH korusun ne olacak tesishata sızarsa bana biraz garip geliyor tabandan tesishat. yapanların genede vardır bir bildikleri.

Ben de öyle düşündüm, hatta yerden döşemenin bir avantajı var mı diye düşündüm bir şey bulamadım.
 
tavsiye etmiyorum yerden sihhi tesisat veya yeni evlere kalorifer borularida geciyor. elektrik ve su cok anlasan bir ikili olmadığı asikardir
 
Bence tabandan çekmenin bir anlamı yok belki duvar kırımları biraz azalır onun dışında bi fark olmaz arkadaşlarımın dediği gibi şuanki sistemde kombi hattı petek boruları tamamen tabandan döşeniyor ayriyetten tabandan çekilince şap atılana kadar sürekli ezilicek heleki sıvacılar anasını ağlatır kablolarda soyulmalar olabilir ikinci bi seneryo yerden ısıtma çekilirse senin döşediğin borular mahvolur hep ezilir herneyse böyle aksiyonlara gerek yok yurt dışında öyle yapılıyo diye burda da öyle yapılacak diye zorunluluk yok hem onların inşaat yapımıyla bizimki aynı değil neyse artık sen adamı ikna et yerden bi faydası olmaz duvarda olunca sıvanın dibinde yerde olunca şapın altında kalıcak sonuçta hadi sağlıcakla :)
 
Tesisatın bizim ülkemizdeki yönetmeliklere göre yapılması gerekir. Adamın istediğine göre değil, çok biliyorsa kendisi yapsın.
 
Almanya hollanda fransa ve bikac avrupa ülkesinde linye hatlari hazır spiral borulardaki linyeler ile yapılıyor video sitelerinde uygulama örneklerini bulabilirsiniz
 

Forum istatistikleri

Konular
128,135
Mesajlar
915,326
Kullanıcılar
449,854
Son üye
Enes.trk

Yeni konular

Geri
Üst