Tabanca Havya Yapımı Hakkında

Bepo-san

Üye
Katılım
4 Ağu 2016
Mesajlar
29
Puanları
1
Yaş
33
Merhaba arkadaşlar aşağıdaki linkini verdiğim havyayı yapmak istiyorum. Birkaç sorum olacak. Bunu yapmak ne kadar güvenli? Görünüşe göre çok fazla ısınıyor. Bir de transformerler hakkında bilgim yok. Bu adam transformere sardığı kabloyu elektriğe bağlamadı. Yorumlarda birincil ve ikincil bobin diye bir şey duydum. Burada iki ayrı sargı mı var? Yanıtlarsanız sevinirim :)
 
Hazırı uygun fiyatlı varken kendimiz yapmak ne derece gerekli siz bilirsiniz. Vaktimiz ve malzememiz varsa ve öğrenmek istiyorsak uğraşılmalı. Linkteki ürün 35tl+kargo.

http://urun.n11.com/lehim-ve-havya/...gclid=CPOus9TsvNQCFQEL0wodNnsPVQ&gclsrc=aw.ds

Sökmediği ilk sargı birincil yani primer yani 220 volt sargısı. İki sargı arasında elektrik transferi manyetik yol ile geçer yani elektriki bir bağlantı yoktur. İkincil sargı kendi yaptığı gerilimin düşük akımın yüksek olduğu sekonder sargı.
 
Hocam bunun ısınması 2 saniye alıyor. Hiç tabanca hayva kullanmadım daha önce. Bunlar da o kadar hızlı ısınıyor mu ve onun kadar yüksek sıcaklıklara erişiyor mu. Cahilliğime verin hocam elektroniğe yeni başladım pek bi bilgim yok ne iyidir ne değildir.
 
Trafo ne kadar güçlü ise ve kullanılan uç ne kadar ince ise o kadar hızlı ısınır. Oradaki transformotor 12 volt 5 amper yani 60 volt amper. Diğerleri de hızlı ısınır ve lehimi eritecek sıcaklıklara ulaşır.
Bir projem var fırsat bulabilirsem yapmayı tasarlıyorum. İsterseniz siz deneyin sonuçlarını da paylaşırsınız. Basit elektronik adaptörlerin aynı yöntemle çıkış sargısını değiştirip uygulamak. Yeni başlayanlar için biraz sorunlu olabilir ama hem hafif hemde yüksek güçlü olur. Benim elimde 12 volt 16.5 amperlik olanından var denemeyi düşünüyorum.
 
Primler ve sekonder sargılarından bahsediyorsunuz ama ezbere yapılmaz hesaplamaları vardır bobin için kullanacağın kablonun kalınlığı bile çok önemlidir arkadaşımızın bahsettiği gi uğraşmaya değmez hazırları ucuz hem ergonomik sizin yapacağınız orjinli gibi olmaz sağlıklıkullanamazsınız çarpılma riskinde çabası orjinal üründe küçük bir ampülde vardır lehimleyeceğiniz yeri aydınlatır evet çabuk ısınır ama ince işçilikte kullanamazsınız mesela elektronik kompanantlerde ama kablo lehimlemese iyi iş yapar
 
yanlış açıdan bakıyorsunuz adam bozuk hoparlörden söktüğü sekonderi yanık trafoyu kullandı geri dönüşüm yapıyor kimsesiz Yaşar gibi ...
 

Forum istatistikleri

Konular
127,959
Mesajlar
913,914
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst