Taş direnc ile ısıtma

nnqqqq

Üye
Katılım
14 May 2019
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
21
Merhaba,
Taş dirençler ne kadar ısınır?
Mesala 5 tane 11w taş direnç alsam küçük bir alüminyum plakayı 200 dereceye kadar ısınmasını saglayabilir miyim?
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
522EE0097.pdf - 645 KB
https://www.kontrolkalemi.net/drive/s/ymrzu1oGmLaa3uETH6sAjzW632IGfj

Merhaba. Elektronikte kullanılan taş (watt'lı) dirençler; içlerinde çalışırken oluşan atık ısıyı iletimle ve konveksiyonla (dış yüzünde sirküle eden hava akımıyla) dışarı verecek kadar ısıtırlar, ama alüminyum bir plakayı bunlara iyi temaslı olarak 200 dereceye kadar ısıtmak zor hatta imkansız bile olabilir. Bu projenizde 220 voltla çalışan boru tip (Kapalı) rezistansları özellikle kullanın. MEGEP dökümanındaki Watt > Cal dönüşümüyle ne kadar güçte boru rezistans gerektiğini hesaplamanız gerekiyor. Elektrikli semaverlerde, çay setlerinde, vb. tabandan ısıtmak amacıyla kullanılan, kuvars kumuna gömülü ve tam izoleli, içindeki metal oyuklara kompakt olan rezistansların, üzerinde (veya ürün etiketinde) yazılı watt (güç) değerine göre MEGEP'teki (elektrikli Sobalar''da) Watt >Cal dönüşümüyle 200 derecelik sıcaklığı sağlayıp sağlamadığını da ayrıca hesap ederek araştırın.

Sıcaklık kontrolü (sabitlemesi) : Bu ısıyı alüminyum plakada 200 dereceye sabitlemek için dijital (elektronik) termostatı (Normalde açık/kapalı kontak NO/NC çıkışı bulunan) prob (sensör) ucunu bu playa temasla sabitlemek suretiyle kullanmanız gerekir. (Bakınız bulanık mantık, PID kontrol tekniği) Çay setlerinde kullanılan sıradan mekanik termostatlarla ise olması gereken hassasiyetten uzak, kaba bir sıcaklık kontrolünü mevcut açma/kapanmalarla sağlarsınız. Kolay gelsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,900
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst