Taşıyıcı bant kaldığı yerden devam etsin

3xtr3m3

Üye
Katılım
1 Kas 2020
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
41
Merhabalar, asenkron motora bağlı taşıyıcı bandım var. baslangıç noktasında bir adet sensör ve bitiş noktasında bir adet sensörüm var. Ürün sona geldiğinde 5 saniye durup geri başlangıç noktasına dönüyor ve başlangıç noktasındaki sensore gelince duruyor. Devreyi cizdim bağlantısını yaptım çalışıyor, takıldığım yer herhangi bir yerde durdurup start butonuna basınca kaldığı yerden devam ettirmek istiyorum tıkandım bazı şeyler denedim başaramadım, fikir ve önerilerinizi almak isterim. Teşekkürler.
 

Ekli dosyalar

  • Fluidsim.pdf
    122.9 KB · Görüntüleme: 12
  • 2 Føler.pdf
    122.5 KB · Görüntüleme: 9
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Güç devresine bir tane kontaktör ilave ettim, s1 swici ile de sadece güç devresi durduruyoruz açıyoruz, kaldığı yerden devam eder,basitce aklıma bu geldi ,,Kolay gelsin,,
k5.PNG
 
Hiç gelmedi aklıma, gelmezdide :) Yeni birşey daha öğrendim, çok teşekkür ederim. Devrenin başındaki stop butonunu iptal ettim, direk ek kontaktöre verdim ve hemen altına bir adet daha start butonu ekledim ve mühürledim. Stop butonuna basınca Start 1 ile kaldığı yerden devam ediyor. Start 2 ise sadece ürün başlangıç noktasına geri döndüğünde taşıyıcı bandın durması işlemi tekrarlamaması için. Yarın okulda uygulamasını denerim.
 

Ekli dosyalar

  • ek kontaktor ile devam ettir.pdf
    144.2 KB · Görüntüleme: 8

Forum istatistikleri

Konular
128,120
Mesajlar
915,177
Kullanıcılar
449,825
Son üye
yasargokdemir

Yeni konular

Geri
Üst