Türkiye'nin ilk askeri keşif uydusu Göktürk-2

elektronikmuh

Yönetici
Yönetici
Yönetici
Katılım
13 Ocak 2007
Mesajlar
2,235
Puanları
1,866
Yaş
47
Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın ihtiyacı doğrultusunda üretilen yer izleme istasyonu, uzaya fırlatılmak üzere Çin'e uğurlandı. Türkiye'nin ilk askeri keşif uydusu Göktürk-2, 25 metrelik çözünürlüğe sahip. Türkiye fırlatma teknolojisine sahip olmadığı için, uydu Çin'den fırlatılıyor.
"DÜNYANIN HER YERİNDEN GÖRÜNTÜ ALMA İMKANIMIZ OLACAK"

Törende konuşma yapan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, "İlk milli yer gözlem uydumuzu 2010 yılında göndermiştik. O uydu ile Türkiye'nin yüzde 98'ini görebiliyorduk. Şimdi Göktürk-2 ile dünyanın her yerinden görüntü alma imkanımız olacak. Bu teknoloji sayesinde hem askeri hem de sivil birçok konuda fayda sağlayacağız." diye konuştu.
İSRAİL BU DURUMDAN RAHATSIZ

İsrail'in ülkesinin yüksek çözünürlüklü fotoğrafını çekebilecek Göktürk uydusunu istemediği biliniyor.



"BİZİM TOPRAKLARIMIZI GÖRÜNTÜLEYEMEZ"

Göktürk uydusu projesindeki kamera krizi, Tel Aviv yönetiminin, kameraları hazırlayan şirkete "Bizim topraklarımızı görüntüleyemez" şartını koştuğu haberleriyle gündeme taşınmıştı.
TÜRKİYE'NİN UZAYA UYDU FIRLATMA HEDEFİ

Aralık ayı sonunda Çin'den uzaya fırlatılacak Göktürk uydusu 140 milyon TL değerinde. Türkiye'nin kendi uydusunu üretebildiğini, ancak hala uzaya fırlatma teknolojisine sahip olmadığını belirten Teknoloji Bakanı Ergün, "1 metreden 20 cm'ye kadar çözünürlüğe ulaşan uyduları uzaya fırlatma hedefindeyiz. Bu projeler Türkiye'nin teknoloji seviyesini gösteriyor. Kompleksler sona ererek, öz güvenler geliyor." ifadesini kullandı.

İLK GÖRÜNTÜ ARALIK AYI SONUNDA ALINACAK

Öte yandan 2007 Mayıs tarihinde başlanan projenin bu yıl sonunda tamamlanması ve aralık ayı sonunda uzaydan ilk görüntülerin alınması bekleniyor. Proje, Hava Kuvvetleri Komutanlığı, TÜBİTAK, TUSAŞ ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ortaklığınca hayata geçirildi.



a1_73.jpg

a2_63.jpg

a4_61.jpg

a5_64.jpg

Kaynak: en son haber
 
Böyle güzel şeylere neden tv lerde yeterince deger verilmez.Bu haberi buradan ögrendim
 
Bu gelişmeler bizleri gururlandırıyor.
 
gurur verici paylaşım için teşekkürler.
 
Güzel ve gurur verici bir gelişme,başarıda emeği geçenleri ayrıca tebrik ediyorum.
 
Çokşükür hareketlenme başladı devamıda daha hızlı gelir inşallah.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,149
Mesajlar
915,476
Kullanıcılar
449,891
Son üye
Ercan29

Yeni konular

Geri
Üst