Türk SİHA’larının kritik bir parçası daha yerli olarak üretiliyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Artık devir değişti yok öyle anladığınız gibi bir üretim şekli. Bu gün dev dediğimiz ülkeler bile yeri geliyor çine üretim yaptırıyor mantıklı olan budur çünkü senin mal ettiğinden daha ucuza istediğin kaliteyi yapıp sana verebiliyorsa hem paradan hemde zamandan kar edersin.
Üstad mesajımı üstünkörü okumuşsunuz sanırım. Şöyle birşey yazmıştım :

"Özel teşebbüsün kar hesaplarına feda edilemeyecek kadar hassas konulardır bunlar."

Siz normal zamanları düşünüp yazmışsınız. Herhangi bir olağanüstü durumda, savaş, ambargo durumunda ne yapacaksınız? O zamanda Çin'e veya diğer üretici ülkelere mi sipariş vereceksiniz?? Devletler bu gibi sıradışı durumları öngörmek zorundadır. Gereken şeylerin gerektiği kadar üretimini yapacak altyapısını, stoğunu, yedeğini artık her ne ise el altında bulundurmak zorundadır. O çok sık dile getirdiğiniz , bizi kıskanıp çatlayıp-patlayan "Dıj güçler" yarın birlik olup "Yeter arkadaş bu Türkler de çok oldu, böyle giderse bizi bitirecekler, şunları toptan bir mahvedelim" deseler mazallah, ne yapacaksınız? Hurda kartlardan direnç, entegre, transistör sökme seferberliği mi başlatacaksınız :)

Diğer yazdıklarınıza ben de cevap vermeyeceğim, bu hamur daha çok su kaldırır. Siyaset dipsiz bir kuyu, hele ki bizim gibi üçüncü dünya ülkeleri mantalitesinde olan coğrafyada zaten iki farklı görüşün medeni bir şekilde tartışılması olanaksızdır. Ekranlarda koca koca ünvanlı kişilerin bile en fazla 10 dakika sakince konuşup, daha sonra birbirlerine girmesi buna en büyük delildir. Halbuki bir zamanlar bu ülkede bütün liderler bir TV programında bir araya gelip insan gibi konuşabiliyorlardı. Gözümde canlanır koskoca mazi.. Bir varoşluk, bir seviyesizlik, kalitesizlik ülkemin üzerine çökmüş son yıllarda.. Yazık canım ülkeme..

Yurtdışında yaşayan ve hergün bu durumlara üzülen biri olarak, yıllarca Türkiye'de çalışıp kazanamayacağım, birikim yapamayacağım paraları, aynı işleri buralarda yapıp çok daha kısa sürelerde kazanmak kahrediyor beni.. Paramız olmuş pul..Dünya bizi kıskanıyor di mi?? Yersen..

Neyse konuşmayacağım dedim ama konu ne ara buralara geldi ben de farkedemedim. Niyetim kimseyle laf-söz yarıştırmak, bir konuda haklı çıkmaya çalışmak asla değil. Kim neye inanıyorsa, destekliyorsa kendi bilir. Herkes seçimlerinin sonucunu yaşar veya bedelini öder. Herkese selamlar!!
 
Son düzenleme:
%100 yerli üretim demek zaten civatasına kadar yerli üretim demek değildir ki bence o manada da söylenmiyordur çünkü bunun bir anlamı yok mantığıda yok. Ürettiğin kalitede malın yada ürünün aynısını daha ucuza başka bir ülkeye ürettirebiliyorsan, yada hazırını alabiliyorsan tercih etmek akıllıca bir hareket olur. Sistemin can alıcı noktalarını ürettim de civatalarını çinden aldım olmadı mı şimdi?

Ben özellikle savunma sanayisi konusunda yeni Türkiye ye hayranım eleştiren kişiler şayet olaya mantığıyla yaklaşıp ta bir şeyleri göremiyorsa kesinlikle teknofeste gitsinler neler var neler bırakın gurur duymayı insan duygulanıyor.. Ama nefret kusan kimle konuştuysam olup bitenden, envantere katılandan haberi yok.. Ki Türkiyenin sakladığı ve gizli yürüttüğü çok fazla projesi var ben bunu biliyorum...

Türkiye genel olarak frekans tabanlı sistemlerde dünyada zirveyi oynuyor. Koral diye barutsuz, mermisiz bir silahımız var.. Bu silahın satışı yok.. Tamamen Türk mühendislerin tasarımı ve sadece Türkiye savunma sanayisine ait. Özellikle afrin harekatında, zeytin dalı harekatında yüzüne işid maskesini takmış amerikanın kafasına kafasına füzeleri indirirken neden bize bir füze dahi gönderemediler tüm sistemlerini kör eden neydi hangi sistemlerdi bunları araştırın.

Savunma sanayi demek bir ülkenin şerefi namusu demektir. Eskiden mke de 9mm. mermiden başka ne üretiyordu bu ülke benim askerde kullandığım mg3 ün kabzasının içerisine 68/2 yazıyordu.. Ben Cumhurbaşkanı Erdoğanın bu konudaki yaklaşımını çok beğeniyor ve takdir ediyorum. Haberleri ve gündemi, dünya siyasetini takip edenler farkındadır amerika gerek bizzat kendi ordusuyla, gerek maşalarıyla yavaş yavaş Türkiyenin etrafını kuşatıyor hem denizden hem karadan.. Karalamaya çalışanlar o kadar meşgul ki bunu göremiyor neden diye sormuyor.. Hedef her zaman Türkiye oldu Türkiyenin üzerine kurulduğu çeşitli madenler özellikle bor madenleri oldu coğrafik bölgesi oldu. Özellike amerikanın madenlerimizde gözü var niyetinde de öyle yada böyle bizi sömürmek var.. Batının tekniği zaten sömürmektir ya dostun gibi görünür seni sömürür yada ortaya atar bir demokrasi türküsü girer ülkene ne var ne yok alır senide bitirir..

En kanlı canlı örneği ıraktır. Nankör milleti saddama kin kusuyordu katı bir yönetimi vardı diye.. Amerika bunu kullandı halka verdi gazı rejimi kendi halkına yıktırdı yaptırırkende size demokrasiyi getireceğim dedi sonra ülkeyi sömürdü, taş üstünde taş bırakmadı. Eserleriyle övünen halk şimdi sersefil hakettikleri hayatı yaşıyorlar.

Keşke önceden de bir şeyler üretebilseymişiz de dış kaynaklara doğal olarak dolara bu kadar bağımlı kalmasaymışız.. Elin gavuru tarih boyunca bizi hiç bir zaman topla tüfekle yenemedi.. Baktı ti bunlara top tüfek işlemiyor strateji değiştirdi işi siyasete döktü günden güne kendine bağımlı etti, her konuda tasmayı boynumuza geçirdi şimdi ise sözünü dinlemiyoruz diye, eskiden olduğu gibi bizi yönetemiyor diye parasıyla tokatlıyor bizi.. Özellikle amerikanın bize son hamlesi silahla olacak çünkü ne yaparsa yapsın istediğini bizden alamayacak Erdoğan turan ordusunu, Türk birliği devletini neden kuruyor sanıyorsunuz.. Oyun çok büyük görmesini bilene.
Doğru oyun çok büyük ,ama bu oyunun baş artistide kendisi maalesefff.......

Türk birliğini kursun keşke eyvallah ama bence buda milletin gazını almak için hazırda bekletilen bir B planı.Çünkü oylar eriyor,millet uyanıyor.

Aynı karadeniz doğalgazı vs gibi.
 
Türk Birliği bu iktidarın projesi değildir..Evveliyatı var.

Türk birliğinin lokomotifide biz değiliz.Bizden fazla isteyen ve uğraşan soydaş ülkeler var.

Türk birliğinde zamanında yediğimiz bir nane var.Hepsine abilik taslamak, bu çok hoş karşılanmadı ve bazı yerlerde ters tepti.O yüzden Cumhurbaşkanı'nın bir şey kurma ve yürütme şansı yok.Bu birliğin lideri falan değiliz çünkü.Kurulması istenen yapılanma böyle birşey değil zaten.En önemli ülkelerden biriyiz ,diğer ülkelerde parya değil.

Ve Türk birliği zan edildiğinden çok daha önemli bir konu.Projeksiyonlar AVrupa Birliği gibi bir oluşuma yönelik.Siyasi olmasada Ekonomik ve Askeri bir birlik söz konusu.Zira Türk Cumhuriyetlerinden bazıları potansiyel tehlike altında ve bu birlik bir şemsiye vazifesi görebilir ki daha şimdiden Çin'in Kazakistan üzerinde etkisini bir miktar kırmış vaziyette.Çin Kazakistan'a geçmişe göre daha düzgün davranmak zorunda kalıyor.

Som olarak bu konu iç siyasete meze yapılmayacak kadar önemli bir konu.Dünyada ve iç siyasette ortalığı bulandırmadan sessiz ve derinden ama sağlam şekilde ilerlemesi gereken bir konu.Gerekirse iğne ile kuyu kazarak sonuca ulaşmamız ve bunun için sabır göstermemiz gerek.
 
Yazılanların birazına katılıyor çoğuna ise katılmıyorum. Benim yazdıklarım ortada ve yazdıklarımın da arkasındayım herkes nasıl biliyorsa kendisine göre doğruda muhakkak öyledir şüphe yok. Ülkemde gelişmeler var ve sonuna kadar bu gelişimin arkasındayım.. Sürekli eleştirip doğruyu söylediklerini zannedenlerin gizli gizli kustukları kin yüzünden yapılan iyi şeylere dahi yakın düşememeleri onların sorunudur. Biz de yanlış yanlıştır ancak doğruda doğrudur Allah ülkemize devletimize zeval vermesin çünkü benim ülkem öyle soylu köklü bir ülkedir ki alman iktisatçı Fritz Neumark ında söylediği gibi;

"Türkler pek farkında değil ama avrupalılar şu gerçeğin farkındadır ki tarihten Türkler çıkarılırsa ortada tarih diye bir şey kalmaz."

Herkese selamlar, kolay gele.
 
  • Beğen
Tepkiler: huh
Konu siyaset içerdiğinden kapatılmıştır. Mesajlarınızın sonuçlarından sizler sorumlusunuz.

Konuyu sonuclandirmissiniz yine de tekrar küllerini desmeyin diye, hatırlatayim siyaset içeren konulardan uzak durun, şahsi görüşlerinizi özel mesajla karşınızdakine aktarabilir veya başka mecralarda devam edebilirsiniz.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Forum istatistikleri

Konular
128,158
Mesajlar
915,532
Kullanıcılar
449,908
Son üye
EFZA

Yeni konular

Geri
Üst