Türk Mucit Muammer Yıldızın geliştirdiği patentli cihaz kendi elektrigini üretiyor

gerçekten takdire şayan bir çalışma olmuş bu tür bi buluşun ülkemizden çıkışı gerçekten onur verici
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Muammer Yıldız ;verdiğin onca emeğe,ortaya çıkardığın böyle bir buluşa,hepsinden önemlisi benim insanımın da azmedince çok şeyler başarabileceğine tekrar tekrar helal olsun.Böyle bir başarı karşısında şapka çıkarılır.Forumdaki şu ana kadar olan görüşleri okudum.Eleştirenler ,takdir edenler hatta daha YILDIZ'ın bulduğu şeyin bizi nereye götüreceğinin farkında olmayan arkadaşlar var.Bakın arkadaşlar taş üstüne bir taş da biz koyalım.Yıkıcı değil yapıcı olalım.Bu buluş kafamıza yatmayabilir;mantığımıza ters düşüyor olabilir.Öz eleştiri yapalım.Bu veya başka bir buluşun daha yararlı,daha kullanışlı ve en önemlisi daha ekonomik olabilmesi için neler yapılabilinir ona bakalım.Unutmayalım ki hiçbir buluş para kazanma,şan şöhret sahibi olma yada laf olsun diye yapılmamıştır.Hepsinde ortak gaye 'İNSANLIK İÇİN FAYDALI OLABİLME' düşüncesidir.Bu bakımdan hodri meydan .Herkes foruma aklına gelen projeyi yazsın.Bakalım ortaya neler çıkacak.Unutmayalım ki ortaçağdan beri buluş yapanlar ya deli olarak görülmüş yada afaroz edilmeye çalışılmışlardır.Hepinize medeni cesaretinizden ötürü şimdiden teşekkür ederim.
 
ya arkadaşlar bu adam patent almış patent kurumuda sizden veye bizden daha tecrübeli bir kurum bence olay sandığımız gibi değil
 
Masanın altında bi numara yoksa takdir edilecek bir çalışma olmuş.O kadar adam boşuna toplanmamıştır.
 
Biraz teknik bilgisi olsaydı bu kadar para harcamazdı. 8 saniyede 12 volt vererek elde edilen güç ne kadar olur onun bile hesep etmeyen yorumcular milli duyguları kabararak yazıyor.
Yabancıların bakışlarına gelince onlar yaptıkları inceleme sonucu alacakları paranın peşindeler. Bahsedilen makinenin iddia edildiği gibi çalıştığına değil. Onlar rapor tutar patent verir parayı alır.
O kadar masrafa ve avrupaya gitmeye ne gerek var. Yaparsın makineyi dünyaya elektrik satarsın. nasıl olsa bedavadan üreteceksin, Patente ne gerek..
Hiçbir makine verilen güçten fazlasını veremez. Bir makineye 8 saniyede verdiğiniz gücü 8 saniye alamazsınız. Aynı düşünce ERKE purojesiylede gündeme gelmişti.
Bu tür makinelerin müzesi bile var Amerikada (Con Ahmedin makineleri) Devirdaim makineleri.
 
Patent fikire verilir fikirin verimli olup olmaması onları ilgilendirmez .Çalışıp çalışmaması patenti alanın sorunudur. Patent cihazın çalıştığına garanti değildir.
 
vatan millet Sakarya...
 
çok araştırdım bizim büyük medya kollarında cıkmamıs yada cıkarılmamıs hakkında az şey war ama gerçek oladuğunu düşünüyorum
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,249
Kullanıcılar
449,840
Son üye
111340

Yeni konular

Geri
Üst