Türk Enteljansiyası

cncarastirma

Usta Üye
Katılım
21 Eyl 2010
Mesajlar
931
Puanları
166
Yaş
43
Selamun aleyküm

Değerli Kontrolkalemi üyeleri;

Çok önemli olduğunu düşündüğüm, insanlar arası iletişimin zayıflamasından çok etkilenen, insanların kendine güveninin azalmasından zarar gören bilimsel istikrarı ifade eden zeka takımlarının oluşmadığından ve buralarda gerekli kişilerin yer almadığından bahsetmek istedim.

Siyasi, iletişimsel birçok sorun ile uğraşmış medeniyetimizin dünya medeniyetindeki yerini tarif etmeye her ne kadar gerek olmadığını söylesek de; düşmanı tarafından haksızca kötülenenin aslında ne kadar mücadeleci, sevilenin de ne kadar samimi olduğunu anlamamız gerektiği gerçeği ile tarihimizin dış dünyada fevkalade anlatılmış olmasını da kaynak gösteririz. Tarihte medeniyetimizden gayet verimli olarak sıralanmış eserler incelendiğinde kronolojinin yakın tarihlerimizde nasıl zarar gördüğü aşikardır. Bu zarar belki çok sebepli olabilir ama başetmesi gerken esas mihrak gerekeni yapmakla evvel mükelleftir. Bu mihrak işte tarihi tüm dünyada yazılmış olandır.

Bu tip belirli serbestliğe sahip iletişim ortamları, kaliteli bir tasarım imalatında birçok tasarımcının birarada tartışma imkanı bulduğu toplantı ortamları gibi bilimsel derinlik amaçlı kullanılabilir. Sanayide ne kadar eksiklik olduğunu hem burada tartışarak hem de tecrübelilerden dinleyerek anlayabiliriz. Ancak olanların yanında; başkalarının yaptığını taklidi reddedip icat eden, her kesimdeki zekayı dinleyen, bilimin kapalı kaldığı ortamlardan özgürlüğüne kavuşturan olmak bir hayal değil; kaybettiğimiz birşey olsa gerek.

Para kazanmak bir tarafa, hem boşa gitme tehlikesinde olan zamanı hakkı olan yere iletmek hem de ideallerimiz için uğraşmak için önümüzde bir engel yok. Gizlilikten hayır beklememek lazım. Ömrü ResulUllah SallAllahü Aleyhi ve Sellem kadar açık bir insan dünyada yok. Çekişme ve kıskançlık içerisinde insanlar bildiklerini saklamaya çalışabilir. Ancak bunları aşarak ilerlemek insan için güzel bir ideal olsa gerek. Ve açıkçası bu açıklığın; doğru olması, katılımı sağlaması yanında, getirdiği köklülük ve "sabotajları" engelleme vasfı da faydasıdır.

Bilimi ve bu hasletleri en ufak bir rahatsız edici tartışmadan etkilenmez bir biçimde sağlam ve sabit tutmak, ve en önemlisi devamlılığı sağlayarak kenara çekilmiş cevherlerin katılımını sağlamak bu tip bir enteljansiyanın kurulması için esas ocaktır. Belki buradaki üyelerin önderliğinde belki bir biçimde yayılan fikirleri yükseltenlerin önderliğinde hakkı sahibine ileten ve zeka tartışmaları yapan bir birlik inşAllah(c.c.) hayırlara vesile olur.

Bu tip bir enteljansiya için belki uygun tartışma ortamları oluşabilmesi için tartışma ortamlarında bir hiyerarşi veya başka tip fikir analiz usulü kurmak gerekebilir. Belki serbestlik dengeyi sağlayacaktır. Tecrübeliler bu konuda yol gösterebilirler. Ancak bu ortam tam olarak sağlanana kadar da olsa bir yerlerden başlanabilir.

Konu belirlemek bu iş için çok ön bir merhale. Ne önerirsiniz, nasıl yol gösterirsiniz bilmiyorum. Yalnız mekanik ve elektronik ayrı konuların birikte ele alınması bu enteljansiya için bir çalışma olabilir. Elektronik programlanabilir ve programlanmış entegrelerin iç yapısı, zekasal kurulumu, bilgisayar altyapısı bu tip bir enteljansiyanın temel problemlerindendir. Mesela kontinü diye hitap edilen devamlı erimiş metal dökülen yerlerde tandiş kalıplarından çıkan çelik imalatı sistemi belirli seri üretimi olmayan şekillere uyarlanabilir. Dikdörtgen iç yapılı, delikli profil, boydan boya kama yataklı boru imal edebilen küçük bir eritme makinesi olsa hurdalar daha verimli olarak değerlendirilebildiği gibi istenilen biçime daha çok yaklaşıldığından makineleme ve diğer masraflar da azaltılabilir.

Fikirlerinizi beklemekteyiz. Mühim olanın zeka, teknik, hesap, fikir, iletişim ve bilumum değer olduğunu ifade eder;
Hayırlı akşamlar dilerim
 

Forum istatistikleri

Konular
128,123
Mesajlar
915,200
Kullanıcılar
449,830
Son üye
xkullanıcı45

Yeni konular

Geri
Üst