Tüplü Tv de ekran aşağı doğru kayıyor

Katılım
27 Kas 2013
Mesajlar
7
Puanları
1
Cümleten selamun aleyküm abilerim kardeşlerim .Bir sorum olacaktı.Evde 55 ekran tülü GRUNDIG markalı televizyon var.Fakat ekran aşağı doğru kayıyor en alta iniyor üstten geri geliyor . Bazen düzeliyor fakat genellikle böyle. Bunun nedeni nedir ? Çözümü nedir ? Yarımcı olan arkadaşlarıma şimdiden teşekkür ederim.
 
Tüplü tvlerde yatay ve dikey çıkış katları bulunur siz arızayı bu iki bölümde aramalısınız
Çizgiler Aşağıya doğru hareket halinde demişsiniz bana göre büyük ihtimalle arıza Dikey çıkış katında tahminim..
Yatay ve dikey çıkış bölümü dediğim yer diğer adı (saptırma bobini) tüpün kafasındaki bakır sargı ve o bakır sargının bağlı olduğu devrelerden biri bozulmuştur veya sargı arızalanmıştır..
Birde EHT trafosuna dikkat etmenizi öneririm yüksek gerilim olan bir bölüm çarpılmayın..
Varsayım Sadece..
Bilginiz yoksa anlayan birine göstermenizde yarar var diyorum sağlığınız için bir ara tüplü monitörüm bozulmuştu tamir ettim lakin o trafo beni bi çarptı sanki suratıma 2 boksör yumruk oturttu ayaklarım kesildi yerden bir anlık dalgınlığıma geldi fişşi prizden çekseniz bile o güç orda sizi bekliyor olacak sonra bi tamirci tanıdığım o elektriğin nasıl boşaltılacağını göstermişti saolsun :D
Kolay Gelsin..
 
Son düzenleme:
Sevgili arkadaşlar.
Bir konuda yardım talep ederken,önce siz bize yardım etmelisiniz.Bilmediğimiz ,görmediğimiz şeyler hakkında yardımcı olmamızı beklemeyin.Zira birçok arkadaş sizlere bu yüzden cevap yazmıyor.
Arızalı ürün hakkında detaylı bilgi vermek zorundasınız.Bilgi vermeden bilgi alamazsınız,siz bize yardımcı olmazsanız biz de size yardımcı olamayız.
Netice itibariyle marka ve model mutlaka belirtin,mutlaka arıza hakkında düzgün resim yükleyin,konu hakkında bilgi sahibi olup olmadığınızı özellikle belirtin.Bizlerde sizlere anlayabileceğiniz şekilde anlatmaya çalışalım.İyi çalışmalar.
 
Mekanikduskunu arkadaşım arıza dediğiniz gibiymiş. Tamirci de sizin dediğinizi söyledi .Vakit ayırdığınız ve cevap verdiğiniz için teşekkür ederim . Sağolun. Hepinize kolay gelsin
 
arkadaşlar schauploronz 42 ekran tüplü tv karanlık görüntüler zor seçiliyor, ışık kontrans ayarları sonda bunun içten ışığını açma imkanı varmı yada değişecek elemen hangisi yardımcı olurmusunuz teşekkürler
 

Forum istatistikleri

Konular
128,159
Mesajlar
915,550
Kullanıcılar
449,915
Son üye
eylulllll33

Yeni konular

Geri
Üst