tüplü şofben

wolf-4503

Üye
Katılım
2 Mar 2010
Mesajlar
233
Puanları
1
Yaş
39
s.a. arkadaşlar tüplü şofben kullanıyorum.bahar aylarında şofbenin en düşük seviyesi bile çok sıcak oluyor.alevlerin kısalması için tüpü kıstığımda emniyet devreye giriyor ve sönüyor.bu sıkıntıyı nasıl giderebilirim.şofben e.c.a marka. şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.
 
Merhabalar,
şofbeninizde su sellektörü yokmu acaba?sellektör suyu artırdığında gaz basıncını otomatik olarak düşürür.termostatlı tip ise de gazı tüpten değil alev boyunu ayarlayan termostat dan ayarlayabilmeniz lazım.siz gaz basıncını tüpten kısarsanız haliyle emniyet devreye girer.

kolay gelsin
 
ilginiz için saolun, su sellektörü nedir bilmiyorum ama alevin boyunu ayarlamayı pilot ateşini yaktığım düğmeyi sağa- sola kaydırarak yapıyorum.sorunsa düğme pilot ateşini yaktığım yerde (burası alev boyunun en düşük olduğu yer) iken bile su sıcak geliyor, düğmeyi pilot ateşini yaktığım yerden çok az kısmak için oynatsam bile şofben kapanıyor.alev boyunu biraz daha kısabilmek için ne ya da neler yapabilirim.
 
merhabalar pilotu yaktığınız o sürgülü kol aslında gaz ayarını yapıp su sıcaklığını ayarlayanbir koldur... o düğmenin arkasında bir gaz grubu ve o kolun kumanda ettiği bir ventil grubu bulunur..ki yazdıklarınızdan anlaşılan bu grub sorunlu .. sizin tamir etmeniz ciddi sonuçlar doğurabilir vede tavsiye edilebilir değildir....
bence nu eski şohbenle uğraşmak yerie 80 90 liraya 2.el bir arçelik beko demirdöküm şohben almanız dır
sevgiler
hakan
 
teşekkür ederim Hakan abi.artık kesenin ağzını açma vakti gelmiş sanırım :(
 

Forum istatistikleri

Konular
127,954
Mesajlar
913,893
Kullanıcılar
449,604
Son üye
baba pero

Yeni konular

Geri
Üst