Tüplü şofben pilot arızası

Katılım
28 May 2007
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
39
tüplü şofbeni çalıştırıyoruz

banyo bataryasından sıcak suyu acıyoruz

suyun konumu aşağıdayken sıcak su geliyor sofben tam gaz calısıyor

ama suyun konumunu yukarı duş kısmına verdiğimzde sıcak suyu kesiyor....

arıza nerede olabilir ? ? ?

hala kovaya sıcak su doldurupta yıkanıyoruz
 
duş başlıgı tıkalı yada yeterli kadar su geçirmiyor olabilir kontrol edip temizleyin kireç çözücü dolu bir kaba daldıra bilirsiniz yada yenileyip bir deneyin düzelmezse şohpene bakmak gerekir....
 
usta murat arkadaşımızın dediği gibi duş başlığından az su geçiyorsa sorun teşkil eder ama diyaframda sertleşmişse tepki vermiyorda olabilir.
 
öncelikle duşun hortumunu sök söktüğün yere bir havlu koyup suyu duş tarafına vererek aç havlu su etrafa sıçramasın diye şofben devreye giriyorsa duş hortum setini değiştir.suya yeterli geçiş vermediğinden diyafram çontası şişmiyor şofben de devreye girmiyor.

Ama suyu açtığında şofben devreye yinede girmiyorsa diyafram contasını değiştir.elastike özelliğini yitirmiştir dolayısı ile şişmesi için yüksek basınç arzuluyor.
Kolay gelsin...
 
Arkadaşlar auer 801s şofben pilot yanıyor petekler yanmıyordu petekleri söküp temizledim tekrar denediğimde şimdi pilot yanmıyor enjöktörü temizledim ama enjöktöre gelen borudan hiç gaz gelmiyor ve şofbeni çalıştıramıyorum.cevaplar için şimdiden teşekkür ederim saygılar
 
Sn.sem123123; Pilotu çalıştıran enjektörün veya bu ince bakır gaz borusunun tam önünde ince ve üzerinde toplu iğne deliği gibi delik bulunan geçme (İğne batmasın diye ele geçirilen bir yüksük gibi) bir parça vardır.Petekleri temizlerken çıkan kurumlar yanlışlıkla buraya gelip normalde açık olan bu yüksüğün küçük deliğini tam kapatmış olmalı.Bu yüksüğü çıkarıp gözünüzle veya büyüteçle iyice bir bakın,tıkanmışsa basınçlı havaya tutup deliğin açıldığından tam emin olun.Yoksa bu kapalı durumunda pilot alevi hiç yanamaz,buna çok dikkat edin.Kolay gelsin.
 
Merhaba ustam arçelik şofbenin pilot borusuna su doluyor dolayisiyla gaz gelmiyor yogusmadanmi yada nedenini anlayamadim iki gun once açip bosalttim dun yine yakmaya calistim gaz gelmedi ne olabilir selamlar
 
Şohbenin içinde, serpantinli olan ısı eşanjörü kısmında bu su sızıntısını (kaçağını) yapan bir nokta olabiir, pilota hiç su gelmemesi için öncellikle bir şohbencide bunu tamir ettirmeniz gereklidir. Kolay gelsin.
 
Gazın geçtiği kısımla suyun geçtiği kısım arasında diyafram vardır. Suyun akışına göre gazı ayarlar. Bunda bir delik varsa gaz hattına su karışır.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,885
Kullanıcılar
449,600
Son üye
psychedelic

Yeni konular

Geri
Üst