Katılım
24 Ara 2008
Mesajlar
711
Puanları
31
Yaş
38
O kadar icerikli olarak anlatılmıs bir kitap degil ama isinizi gorebilecek niyahette pdf formatında hazırlanmıs.

Step7 kullanım klavuzu, S7 300 pro 1 ve siemens s7 300 400 türkçe dökümanı ekte

Bütün Siemens Otomasyon, Sürücü, Yazılım, Programlama dili, ve yüzlerce ürün Manualleri'ni Bu adresten temin edebilirsiniz.

http://w3.siemens.com/mcms/topics/en/simatic/Pages/Default.aspx?HTTPS=REDIR

Merhaba arkadaşlar. Yazın hazırlayıp yeni düzenleyebildiğim s7-300/400 plc türkçe dökümanlarını sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyuyorum.
Hatalarımı, yanlışlarımı ve eksiklerimi bildirmenizi rica ediyor, çalışmalarınızda başarılar diliyorum.

Sayın Fluke ve clemency arkadaşlara teşekkürler...
 

Ekli dosyalar

  • siemens s7 300-400_türkçe.rar
    3.1 MB · Görüntüleme: 21,116
  • s7_300_pro1.doc.rar
    1.4 MB · Görüntüleme: 3,075
  • step7_kullanim_klavuzu.pdf
    1.9 MB · Görüntüleme: 3,509
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Mustafa Temel arkadaşımıza çok teşekkür ederim.Ve bir konu hakkında yardım istiyorum.Arkadaşlar ben makina tasarımcısıyım.Yani birçok otomasyon eklentili makina, aparat ve fikstür dizayn ediyor ve otomasyoncunun programlama yapması için tasarladığım makina ile ilgili teknik çalışma şartnamesi hazırlıyorum.Benim verdiğim şartnameye göre makina son halini alıyor.
Şimdi asıl konuya gelirsek ben otomasyonu (pinömatik devre dizaynı ve programlaması, elektirikli motor ve programlamsı yapmak kısacası pcl yi) kendim yapabilecek duruma gelmek istiyorum.Nerden başlamalıyım hangi yolu izlemeliyim? ne bilmeliyim? ve nasıl öğrenebilirim?.Lütfen bilen bir arkadaşımız anlaşılır bir dille anlatsın ve yol göstersin.:confused::confused:
Saygılarımla.
 
Arkadaşlar ben bu step motor düzeneğini tıpkı bir yazıcının çalışması gibi kullanmak istiyorum.Şöyleki bir INKJET makinası aldık ve birbirine 110 mm uzaklıkta olan iki ayrı parçaya kodlama yapacak.370 mm mesafe yol alacak boşa çıkacak sonra eski konumuna geri gelecek.Yazma süresi step motorun v hızına göre değişebilir.hareketli taşıyıcının üzerine yerleşecek olan püskürtme başının max. ağırlığı 500 gr mı geçmeyecek.
Mekanizmayı kople imalaını biz yapacağız ama step motoru dışarıdan alsak ne kadar mal olacak ve step motorla birlikte programlamasını yapabilmek için gerekli olan enstrümantasyonlar nelerdir?:confused:
Lütfen bilgi yardımcı olunuz.
Saygılarımla.
 

Ekli dosyalar

  • step_mtr.JPG
    step_mtr.JPG
    13.5 KB · Görüntüleme: 1,009
BYDESİNGER bu sistem yazıcı gibi çalışacak ancak hareket sonzuz vida ile hareket ettiğineden sistem yavaş hareket eder bu sistemin hareketini hızlandıracak bir tasarım yaparsanız sistemin cevap süresi artacak ve hızlı olacaktır.buda yazma ve kodalama işini kolylaştıracaktır.böylelikle programlanması ve kullanılacak malzeme temini kolaylaşacağından maliyet düşecektir diye tahmin ediyorum... saygılarımla
 
Simens STL kullanan arkadaslar icin faydali olabilecek bir dokuman.. Hem Alfabetik sıraya gore, hemde katagoriye gore mevcut kod listesi...

Adı: Step7 Statement List (STL) Kod Listesi
Boyut: 261 Kb
Dil : Ingilizce.

Sifre: www.kontrolkalemi.com
 

Ekli dosyalar

  • STL Kod Listesi.zip
    260.4 KB · Görüntüleme: 5,728
Arladaşlar burda grçekten de, birkaç yıl evvel, özverili bir çalışma olduğunu görüyorum. Heryere yazıyorum buraya da yazayım. CNC programlama için(siemens sinumerik) STL kodları hatta ne kod varsa onları arıyorum. Duyan, gören?
 
Buyrun arkadaşlar 2002 basımı olan bi klavuzdan Siemens-Sinumerik kod listesi.
 

Ekli dosyalar

  • 1034_Bolum12_GListesi.pdf
    327.9 KB · Görüntüleme: 3,416
çok işinize yarayacak siemensin kendi sitesinden açıklamalı program örnekleri
 

Ekli dosyalar

  • SCL_Book.zip
    246.1 KB · Görüntüleme: 2,830
  • STL_Book.zip
    325.4 KB · Görüntüleme: 2,627
  • LAD_Book.zip
    215.4 KB · Görüntüleme: 3,702
Merhaba step7 wincc ve simatic manager programlarının son versiyonlarını nerden bulabilirim acaba? Ayrıca bu programların windows7 ile uyumluluk durumu nedir?
 
S7-200 PC ACCESS ile ilgili nerden bulabilirim, siemensin sitesinde aradım bulamadım. Elinde bu konuda Türkçe/İngilizce kaynak olanlar paylaşır ve ya bağlantı gösterirse çok faydalı olur. Forumda da çok ayrıntılı bilgi bulamadım.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,875
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst