Ben plc ye yeni başlayacağım acaba nasıl bir yol izlemem gerek yardmcı olabilir misiniz?
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
plc ile ilgili bi proje aldım ama nasıl yapacağımı bilmiyorum.örneğin bi pet şişeyi depo olarak kabul edelim.bunun üst ve alt kısımlarında sıvı sensörü olacak.su seviyesi alt sensöre gelince deponun üstündeki valf açılacak ve su dolmaya başlayacak.su seviyesi üst sensöre gelince valf kapanacak.bunu plc ile nasl yapabilirim yardım edebilirmisiniz?
 
O kadar icerikli olarak anlatılmıs bir kitap degil ama isinizi gorebilecek niyahette pdf formatında hazırlanmıs.

Step7 kullanım klavuzu, S7 300 pro 1 ve siemens s7 300 400 türkçe dökümanı ekte

Bütün Siemens Otomasyon, Sürücü, Yazılım, Programlama dili, ve yüzlerce ürün Manualleri'ni Bu adresten temin edebilirsiniz.

http://w3.siemens.com/mcms/topics/en/simatic/Pages/Default.aspx?HTTPS=REDIR



Sayın Fluke ve clemency arkadaşlara teşekkürler...


ellerine emeğine sağlık paylaşımın için teşekkürler ama tam manada kullanmayı bilmıyorum yardımcı olursanız sevinrim. maddi yada manevi fark etmez yeter ki yardımcı olun. iyi paylaşımlar.
 
a.jpg

bu resimdeki projeyi nasıl yapabilirim acaba yardım eder misiniz.benim için programdan çok aha önemli olan bu şekilde bir sistemi nasıl kuracam ve hangi malzemeler gerkir.


Diyelim ki örnekte kullanılan sıvı su ve bir rezervuar doldurulmuş ve dört kat boşaltılmış olduğunu söylüyorlar. işletim paneli T1 bastığınızda, Valf V1 açar ve bir rezervuar su ile doldurarak başlar. Aynı zamanda, mikser motor M çalışmaya başlar. Haznesi dolduğunda, su seviye yukarı gider ve bir sensör S1 tarafından belirlenen seviyeye ulaşır. V1 valfi kapanır ve karıştırıcı motor durur. Vana V2 sonra açılır ve bir rezervuar boşaltma başlar. Su seviyesi bir sensör S2 tarafından belirlenen seviyenin altına düştüğünde, valf V2 kapatır. Aynı döngü tekrar bir döngü sonunu gösterir dört kez, lamba aktive edilir. T1 tuşuna basılması, yeni bir döngü başlayacak .
 
merhabalar, yaklaşık 10 yıldır fbd'de (sauter) yazıyorum. siemens le ilgilenmek istiyorum ama nereden başlayacağımı bilmiyorum.acil yardım lütfen.
 
merhaba arkadaşlar S7 200 windows 7 ye kuramıyorumm yardım ederseniz memnun olurum

Pc veya laptopunuza"wisual machıne" proğramını kurun, sanal bır makına yaratıyorsunuz. Ben böyle calsıtırdım. Veya, ayrıca XP işleletim kurunuz.
 
Arkadaşlar ben s7-200 plc nin 224 cpu kullanıyorum.ama s7200 değilde 300 kullanmak istesem hangi cpu 224 e eşdeğerdir?
 
İleri seviye PLC notları.
 

Ekli dosyalar

  • Ileri Seviye PLC Seminer Notlari_2005_1_4.pdf
    649.8 KB · Görüntüleme: 1,590
selam. bu sayfada s7 300 SCL programlama mantığını anlatan bir pdf var ancak türkçesini de arıyorum. çevirisi var mıdır acaba?
 
arkadaşlar S7 200 giriş çıkışları bağladım.Çıkışların yanında besleme yerinebesleme de verdim.Ancak CPU üzerinde ayrı olarak klemens dizini var.sanırım analog giriş çıkıs.Fakat nasıl bağlandığını bilmiyorum.Bir pH metre değerini okutacağım.pH metre çıkışı 4-20 mA.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,253
Kullanıcılar
449,841
Son üye
nazoyata

Yeni konular

Geri
Üst