Tüm kumanda devreleri için tek çözüm

Semih Yalınkılıç

Federal Temsilcisi
Katılım
6 Mar 2008
Mesajlar
378
Puanları
16
Yaş
47
Konum
federal elektrik
Farklı kumanda devrelerinde farklı rölelere ,farklı zaman ve çalışma peryotlarına ihtiyaç duyduğumuz olmuştur.Bunu tek bir rölede topladık 19 farklı çalışma moduna sahip bu röle ile aşağıdaki çalışma modlarından birini seçip kullanabilirsiniz.Ürün ile ilgili link aşağıda verilmiştir.Linkte problem yaşarsanız internet sitemizden de aynı kullanım klavuzunu indirebilirsiniz.Ürün adı Ke-zrxx(d);
Ana Fonksiyonları;
Çift ayarlı Zaman Rölesi
Çift zaman ayarlı flaşör
sağ-sol
Düşmede gecikmeli zaman rölesi
Çekmede gecikmeli zaman rölesi
on-off zaman rölesi
impuls röle

Zaman ayar sahası 0,1 sn den 9999 dk.
Çift enversör röle çıkışı
Dijital display
Kolay kullanım
 

Ekli dosyalar

  • ke-ZRXXd.pdf
    370.9 KB · Görüntüleme: 5
Merhaba semih bey,
Yaptığınız çalışmalardan dolayı,sizi ve firmanızı,kutlar ve teşekkür ederim.Bu ürünü bilmiyorum da,benim sorum ürünün ismi ile alakalı.
Ke-zrxx(d);
Bu tarz isimleri firmalar nereden nasıl bulur,hep merak etmişimdir.Elbette rölenin isminin kaan,hakan falan olmasını beklemiyorum ama(aslında neden olmasın) bu daha çok uzaylı ismi gibi olmuş.Ayrıca Türk ürünü olduğuyla övündüğüm ürünlerin üzerinde X harfi olmak zorunda mı?

Bu arada,nasipse ben de fuardayım ama standım yok :) Görüşmek dileğiyle.
 
Son düzenleme:
:) Selam mustafa bey

x biliyorsunuz matematikte bilinmeyen yerine kullanılır.
normal 30 sn lik zaman rölelerimizin kodu ke-zr30 dur.Ancak yeni rölemizde zaman 0,1 sn ile 9999 dk arasında ayarlanabilir olduğu ve rölenin birden fazla çalışma modu olduğu için adı nın uzantısına xx ibaresi eklenmiştir.Fuarda bizim standımız var bekleriz görüşmek üzere.
 
merhaba semıh bey benı bulundugum yer ıtıbarıyle kumanda ısı ıle ılgılı bır yetersızlık var daha onca kael reaktif role kullanmadım ama bu kullanmıcam anlamına gelmıor ben yenı bır yer actım tek cesııt gıtmek ıstıorum bana reaktıf rolenız hakkında bılgı verırmısınız sımdıden teskkurler
 
Sayın hasan bey
reaktif güç kontrol rölelerimiz kısaca anlatmak gerekirse 3 çeşittir;
1-Varko-112-108-106 serisi (Yükün % 100 trifaze olduğu işletmelerde kullanılır tek faz tek akım trafosundan ölçüm alır.
2-Varko 312-308 serisi (Yükün % 90 trifaze olduğu işletmelerde kullanılır.3 faz 3 akım trafosu ile bağlanır.
3-Varkombi-12 serisi (Yükün ağırlıklı monofaze olduğu işletmelerde kullanılır.^faz ^akım trafosu ile bağlanır.Kondansatörleri faz-nötr,faz-faz ve 3 faz bağlanabilir.
4-Varkombi-pc serisi (Varkombi-12 den tek farkı bilgisayar haberleşmeli olmasıdır.

1. ve 2. madde deki röleleri söylediğim işletmelerde sadece doğru bağlamanız yeterlidir.

3. ve 4. maddeki rölelerde sistemin faz dağılım dengesizliğine göre kondansatör dağılımını düzgün yapmanız yeterlidir.
Ayrıntılı bilgiyi internetv sitemizden yada kompanzasyon bölümüne koyduğum dökümanlardan ya da direk bizi arayarak (pano başından) öğrenebilirsiniz.
İyi çalışmalar
 
merhaba semıh bey benı bulundugum yer ıtıbarıyle kumanda ısı ıle ılgılı bır yetersızlık var daha onca kael reaktif role kullanmadım ama bu kullanmıcam anlamına gelmıor ben yenı bır yer actım tek cesııt gıtmek ıstıorum bana reaktıf rolenız hakkında bılgı verırmısınız sımdıden teskkurler

Semih bey üretici olarak cevap verdi,ben de kullanıcı olarak cevap vereyim.
dünya çapında bir firma tarafından yapılan kompanzasyon işimiz yaklaşık 5 ay sürdü( ilk 2 ay kendimiz uğraştık,olmayınca firmaya başvurduk)
Bir türlü sonuç alamadık.Sonra kendi üretimleri reaktif güç kontrol rölesini söktürdüler ve KAEL röle taktılar.Mühendislerine birisi bahsetmiş.
Dengesiz ve hızlı değişen yüklerde,röle,kompanzason hızına yetişemeyebiliyor.Kaelin ise kompanzasyonu yetiştirme gibi bir sıkıntısı yok.Cosinüsfi yi mümkün mertebe ayarlanan değere yakın tutuyor ama,aynı zamanda belirli bir süre endüktif yönde ilerliyor.Sınırlara geldiğinde,kapasitif yönde ilerliyor.Bu özelliği sayesinde,hızlı değişen yüklerde,hızlı kompanzasyon yapmak yerine,işi oluruna bırakıyor diye tabir etsem sanırım yanlış bir ifade kullanmış olmam.
 
merhaba arkadaşlar özellikle kaelsemih beye sormak istiyorum,marka vermek istemiyorum bizim işletmede yedek olarak aldığımız bir reaktif kontrol rölesi aldık ama panoya bağlamadık atölyede enerji verip denedik devreye akım trafosuda bağladık değerleri girikten sonra enerjiyi kestim bir süre sonra tekrar açtım tüm ayarlar tekrar değişmiş kullanıcı şifresini falan giriyoruz bu şekilde beş altı defa denedik yine aynıfabrika ayarlarına dönüyor.bu işin uzmanı olarak ne dersiniz. teşekkür ederim.
 
sayın elektrikçi-46
Kael reaktif ürün grubunda kullanıcı menüsünde şifre uygulaması yok.Diğer markalardan hangisinde var bilgim yok.Ancak röleyi dışarda akımtrafosu ile test ettiğinizi söylemişsiniz.Bu testte devreye yük alıyormusunuz.Devrede yük yok ise atrf den akım çıkışı olmaz ve bu durumda kullandığınız röle girdiğiniz bilgileri siliyor olabilir.Ama normalde silmemesi lazım tabiki
 

Forum istatistikleri

Konular
128,128
Mesajlar
915,261
Kullanıcılar
449,843
Son üye
hvncrblt

Yeni konular

Geri
Üst