Sysmac Programs ve Sectionlar

shox

Katılımcı Üye
Katılım
4 Tem 2007
Mesajlar
968
Puanları
56
Öncelikle herkese kolay gelsin hayırlı işler.
Resimde görüldüğü yazılacak programları tek program altında sectionlara ayırmakla , programlara ayırıp sectionları azaltmak arasında ne fark var?
Yani tek program çok section ile çok program az section arasındaki fark nedir?
Teşekkür ederim.


Programs ve Section.jpg
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Merhabalar.

Bildigim kadariyla her programin bir priority (onceligi) var. Kritik olan programlara oncelik atayabilirsiniz. Herhangi bir programa sag tikladiginizda hangi ozellikleri atayabileceginizi gorebilirsiniz.

Sectionlar sadece her programin altindaki bolumlerler ve sadece bir sey ararken kolaylik saglamak amaciyla. Cok fazla sayida station ve robot olan bir uretim hattinda sorun sadece bir robotta ise sadece o robota ayrilana sectiona gidip sorun cozmek gercekten kolaylik saglar. Eger sectionlari duzgun isimlendirirseniz, program hakkinda bilgi sahibi olmayan birisi bile kolayca sorunun hangi bolumde olacagina tahmin edip orada arar ve zaman kaybetmez.
 
Teşekkür ederim.
Yani Programdaki bölümleri bölümlendirmek diyebiliriz kısaca.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,148
Mesajlar
915,463
Kullanıcılar
449,888
Son üye
kalemx

Yeni konular

Geri
Üst