SYSMAC CJ1M CPU13 & N58-TV00-V2 sorunlar zinciri

rcanr

Üye
Katılım
3 Nis 2009
Mesajlar
110
Puanları
1
Yaş
39
Selam arkadaşlar,

Bana Kafayı yedirtmeye çalışan bir sorunum var. Onunla ilgili bilgili arkadaşlardan yardım istiyorum.

Sistemden bahsedeyim birazcık:

SYSMAC CJ1M CPU13 plcimiz var.PLC nin üzerindeki seri porttan çıkan kablo rs422 convertere gidip oradanda 3adet N58-TV00-V2 Touch Screen(PT)'e gidiyor. NT Link şeklinde network kurulmuş durumda.

Sorunlar:

1-) Sisteme aynı anda sadece 1adet touch screen takılabiliyor. başka bir touch screen takıldığında ikisininde haberleşmesi kesiliyor. Bunu hem touch screenlerin üzerinden hata verdiğinden hemde PLC üzerindeki haberleşme ışığının söndüğünden anlıyorum.

2-) Touch Screen içerisinde Ladder Diagram Programı var. BU program aracılığı ile PLC içerisidenki programı ekranda (Touch Screen ekranında) görebiliyorum. Fakat program içerisinde -----[ FB ]- kullanıldığından dolayı blockların içerisini göremiyorum.
Aynı şekilde Touch Screen in içerisindeki konsol programı ile PLC ye bağlanmaya çalışıyorum. Modları değiştirebiliyorum. (Run monitor stop ) fakat Password ekranı geliyor direkt.

3-)Programı çekebilmem için ne yapmam lazım. CJ1M CPU 13 te xtal programı şifreyi kırabilirmi? Daha önce deneyen varmı?

4-) PLC programını CF karta alma imkanım varmı?

5-) Anladığım kadarı ile Serial port NT-Link olarak set edilmiş. Ben bu seri port üzerinden PLC yi PC ye bağlayabilirmiyim?

Yardım ve bilgi paylaşımlarınız için teşekkür ederim.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
şimdi sayın üyemiz ilk önce aklıma gelen soru neden plc den şüphelendiğiniz
sorun plc programında degilde donanımsal veya bir sensör kaynaklıda olabilir fb dedıklerinin fonsiyon bloklarıdır. sorununuzu tam olarak anlatırsanız çözüm daha kolay olabilir
 
PLC de hata olduğundan düşündüğümden dolayı değil, çok fazla giriş ve çıkış olduğundan dolayı hangi adımları izlemem hangi girişlerin gelmesi gerektiğini görmek için programa erişmeye çalışıyorum.

Analog girişler ve çıkışlar var hangi değerlerde olması gerektiklerini bilmiyorum. O yüzden programı görmem gerekiyor. Kurulan sistem ile ilgili en ufak bir bilgi de bulamadım. :(

şimdi sayın üyemiz ilk önce aklıma gelen soru neden plc den şüphelendiğiniz
sorun plc programında degilde donanımsal veya bir sensör kaynaklıda olabilir fb dedıklerinin fonsiyon bloklarıdır. sorununuzu tam olarak anlatırsanız çözüm daha kolay olabilir
 

Forum istatistikleri

Konular
128,149
Mesajlar
915,466
Kullanıcılar
449,888
Son üye
kalemx

Yeni konular

Geri
Üst