superheat ve subcooling

serkan bey öncelikle ilgilendiğiniz için teşekkür ederim. aslında ben debinin yüksek olduğunu düşünüyorum. eşanjör verileriyle pompanın debisini karşılaştırınca çok fazla çıkıyor. eşanjör 8 m3/h isterken benim debimim 20 m3/h. vanayla halledeceğiz. ben sadece bu bu verileri yorumlamayı merak ediyordum.

ayrıca target superheat neye göre hesaplanır. ben sadece superheat mantığını anladım ama cihazımın istediği superheat hedefini çözemedim. diyelimki superheat 8k, cihazımın benden superheat beklentisi ney veya neye bağlı olarak değişir.? ne olmalı ya da?

şimdiden çok sağolun
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Target superheat cihaz dizayn edilirken cihazda kullanılan ekipmanlar ile hesaplanır. ( kompresör evaporatör genleşme valfi v.s. ) Dizayn olarak değer değişmektedir. Ama öyle aman aman oynamaz. Örnek vereyim bir cihazda 4.5 C diğer cihazda 8.5 C olur. Bu değerde en çok etken evaporatör dizaynıdır.

Yeni cihazlarda bu süperheat değeri cihazın menüsünde girilebilmektedir. Değer girilebilen cihazlar elektronik genleşme valfli cihazlardır. Cihazların süperheat değerleri nominal maksimum ve minimum değerleri o cihazın operation manuallerinde yazar.
 
şimdi taşlar yerine oturdu. çabuk ve net cevapların için tekrar teşekkürler.
 
Superheat ölçümü yaparken.
Emiş hattinin neresinden ölçecegimiz ne kadar fark eder. Mesela vanaların ordan dış üniteden ölçsem olur mu. Vanaya manometreyi bağlayıp hemen yanından sıcaklığı da termometre ile ölçmek doğru bi işlemmidir
 
Dis unite vanaya gelen boru uzerinden olcebilirsiniz. Uygundur.
Klima gibi kilcal bulunan yada eev bulunan cihazda superheat ayarı yapılamaz doğru mu. Ayarlı expansion olması gerek. Yada gaz miktari ile ayarlanabilir mi. Zaten klimada gramaj belli fabrikasyon yani buna müdahale etmek zaten gereksiz mi
 
Klima gibi kilcal bulunan yada eev bulunan cihazda superheat ayarı yapılamaz doğru mu. Ayarlı expansion olması gerek. Yada gaz miktari ile ayarlanabilir mi. Zaten klimada gramaj belli fabrikasyon yani buna müdahale etmek zaten gereksiz mi

Gramaj belli ise superheat ayari zaten bellidir. O gramaji yakaladınız mi sorun kalmaz. Sizin de dediğiniz gibi müdahale gerekmez.

Gramaji belli olmayan cihazlarda olcum yaparken gazı vererek superheat ayari yapılmış olur.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,959
Mesajlar
913,914
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst