Sunny Şarjlı el Süpürgesi

morbeyaz

Üye
Katılım
21 Ağu 2008
Mesajlar
534
Puanları
6
Yaş
39
Merhaba arkadaşlar,


Bende sunny şarjlı el süpürgesi var. Bir teyzeden aldım. Yaparsan kullanırız. Olmazsa çöpe atarız dedi. Ben, bir şeyler öğrenirim diyerek cihazı aldım. Şimdi, cihazdaki sorun, hiç çalışmaması. Öncelikle şu bilgileri vereyim.

Cihazın adaptörünü ölçtüm. Çalışıyor. Bataryası sağlam. Bataryadan anahtara gelen kablolar sağlam. Anahtarı on kademesine aldığımda avometre ile ölçtüm. Motora enerji gelmiyor. Anahtara enerji geliyor.

Minik bir kart var ve üzerindeki malzemeler;

C 9014 Transistör
S 8050 D Transistör
104 mercimek kondansatör
1 adet diyot ( Değerini Okuyamadım )
15 Mohm Direnç ( Üzerinde sırasıyla kahverengi, yeşil ve mavi vardı. Yanlış hesaplamış olabilirim. )

Cihaz şarjda iken anahtarı açıyorum ve çalışır durumda olduğunu gösteren led lamba sönüyor. Normalde sönmemesi lazım diye düşünüyorum. Kısa devremi var acaba? Motora enerji gelmemesinin nedeni yukarıda saydığım malzemelerin herhangi birinin gitmesinden kaynaklanabilirmi? Anahtara pas sökücüde sıktım.
 
avometreyi bataryanın uçlarına tut vebataryanın voltajını gör sonra anahtar on konumuna getir eğer voltaj kayboluyorsa batarya şarj tutmuyordur.çünkü bu cihazın çalışma akımının karşılayacak bir akım olması gerekir.
 
Sayın metkol


Bataryayı ölçtüğümde 4.50 volt görüyorum. Yazmış olduğun gibi proplar bataryada iken anahtarı açtığımda voltaj 0.50 volt'a iniyor. Bataryanın kendisini ölçtüğümde voltajın olması ve anahtarı açtığımda voltajın düşmesinden bataryanın ölmüş olduğumu anlaşılıyor? Teşekkür ederim.
 
Bataryayı değiştirince sorun çözüldü. Teşekkürler Sayın Metkol
 

Forum istatistikleri

Konular
128,100
Mesajlar
914,971
Kullanıcılar
449,800
Son üye
bukurt

Yeni konular

Geri
Üst