Sudan Elektrik Almak--Resim+Video Fikirleriniz?

cevikay

Üye
Katılım
28 Nis 2012
Mesajlar
5
Puanları
1
Yaş
39
Arkadaşlar Şuana kadar sadece kepçeli döngüyü yerine koydum,bundan sonraki aşamlarda yardımlarınız bekliyorum, verim alabilirmiyim? Nasıl Motor Kullanmam gerekir?
Video aşağıdadır, Görüşlerinizi bekliyorum..

 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Su güzel akıyor set kurabilsen baya su birikir suyun 4te 1 i anca çarka vuruyor :)
 
hlyahkan arkadaşımızın dediği gibi set yaparsan daha güzel olur. Bir de suyun kuvveti güzele benziyor. eğer redüktör kullanırsan araba alternatörü de kullanabilirsin.
 
Sayın cevikay.
Bu kurduğunuz çark sistemi şu anki su için iyi de, bahara doğru dere suyu coşunca ne olacak ?
O zaman çarkın tamamı su içinde kalacağı için dönmeyecektir. Benim fikrimi sorarsanız, sistemi olduğu gibi ters çevirin. Yani çark demir konsolun üstünde olsun. Daha gerilerden bir kanal içinde suyu çarka verin.
Kullanacağınız motor (doğrusu alternatördür) sizin ne kadar elektrik ihtiyacınız varsa ona göre değişir. Bu kadar bir çarktan direk 220 v. almak zor görünüyor. Şöyle 400-500 devirde 12 veya 24 v. üretim yapan 500 w. gücünde sabit mıknatıslı bir alternatör işinizi daha iyi görür. Alternatörle akü şarj edip, akü çıkışını inverterle 220'ye yükseltip evde kullanabilirsiniz.
Not ; Araba alternatörleri en az 1000 devirde üretime başlar.
 
Suyu biraz daha boğup şiddetini artırtabilirim ancak şef arkadaşımzın dedişği gibi suyun önünü tamamen kesmekten çekindim.
Sistem ters ve tribünlü şekilde tasarlamıştım ancak maliyet çok yükseldi kanal açmak için kepçe, boru, vs. içinden çıkamadım.Çok Farklı bir yağış olmadığı sürece dere suyunda önemli değişiklik olmuyor genelde, tabi olmazda diyemem. Redüktör yerine büyük kasnak küçük kasnak şeklinde yeterli devre ulaşabilir miyim acaba?
 
yeterli devre ulaşırsınız yalnız güç düşecektir. diğer arkadaşların yaptığı yorumlarda zaten güçte düşme olmaması için. çok güzel bir çallışma tebrik ederim. keşke benimde değerlendirebileceğim bir akarsu olsa çevremde.

kolay gelsin...
 
Suyun kuvveti bana ulaştırır gibi geldi ama bilemem. Mesela bir arkadaş vardı başka bir sitede bu akarsudan daha az bir akarsudan araç alternetörü ile elektrik üretmişti. tabi o bu çarkın yanına bir bisiklet cantı kaynaklamış. çark döndükçe bisiklet cantı da dönüyor. sonra onu başka bir kasnak ile başka bir canta başlamıştı. 2. ci cantın yanındaki kasnakta tabi küçük bir kasnak. çark 1 tur dönüyorsa o 50 tur falan dönüyordu. oradan bir de tekrar bisiklet cantınla o devri daha küçük bir kasnak olan araba alternatörüne vermişti. bu şekilde üretim yapabiliyordu. onu bulursam tekrar buraya koyarım.
 
Bu çalışmada bir redüktör yok. Çeşitli çaplarda bir kaç kasnak aracılığı ile deviri yükseltmiş. Ne bulduysa değerlendirmiş.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,864
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst