Subwoofer ve Şerit led sorunu

DoKToRX

Üye
Katılım
18 Ocak 2013
Mesajlar
4
Puanları
1
Yaş
33
Meraba arkadaşlar . Forumu yeni gördüm elektrik ve elektronikçiler için gerçekten güzel bir forum . Benim bir sorunum var yardımcı olursanız sevinirim .


Bilgisayarıma baglı subwoofere şerit led alıp bagladım . Sese göre güzel hareket ediyor ancak sesi son ses acmam lazım ki yansın . Bu son ses olayını nasıl ortadan kaldırabilirim yardımcı olursanız sevinirim . Şuanda şerit ledler üzerinde herhangi bir direnç yok ( extradan baglanan ) . Bu konu hakkında yardımcı olursanız sevinirim .
 
Merhaba Arkadaşım.
Daha önce de aynı konu hakkında bilgi paylaşmıştım.Formun, ''ses devre şemaları bölümünde vumetre yapımı'' sayfasına bakarsanız yardımı dokunur.öncelikle bilmeniz gereken hoparlör çıkışlarına led veya vumetere bağlamak pek sağlıklı değil.az açsanız led ler yanmaz,çok açsanız gürültü olur.hele ki subbass çıkısında sadece low frekanslarda yanacağından bir anlam ifade etmeyecektir.üstelik şerit led ler seri bağlı olduğundan yüksek volümde yanması normal.sadece bas lar vurduğunda yansın istiyorsan,şerit led yerine normal led lerden 5 li paralel gurup yapıp seri direnç bağlayabilirsin.kolay gelsin.
 
Kusura bakmayin . Foruma yeni uye oldum goremedim konulari . Benim ses sistemi biraz kucuk . Son seste bile ledleri tatmin etmiyor . Bizim elektronik hocalari yukseltici direncten bahsetti biraz ama sizde yanar diyorsunuz bakalim olmadi vumetre devresi yapicam
 
Şerit Ledler seri bağlanmıştır ve senin sesin ledleri yakmaya yetmiyordur.
 
ledlerin yerine şerit led taksam nasıl olur ?
 
Ee peki nasıl birşey uygulayacagız biz ?
 
Sayın hakan1846 nın paylaştığı vumetre devresini yapacaksınız, kafanız rahat olacak.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,164
Mesajlar
915,594
Kullanıcılar
449,927
Son üye
yusuf2023

Yeni konular

Geri
Üst