Su turbini inverter secimi yardim

srdr_sakin

Üye
Katılım
15 Haz 2014
Mesajlar
9
Puanları
1
Yaş
34
Öncelikle herkeze hayırlı günler nehire sıfır konumda bulunan arazimizde bulunan kucukbas hayvan ciftligimiz var buradaki elektrik enerjimizi karşılamak amacı ile dubalı bir su carki yaptık 3000 w lik bir altarnator bağladık 100+100 toplamda 200 amper 12 v akümüz var bu aküleri sarj edip ihtiyacımız olan elektrigi üreteceğiz fakat inverter konusunda bir skntimiz var suyun debisine bağlı olarak alternatorumuz su cokken 25 v un üstünde dc gerilim üretmekte su azaldığında 15 volt dc ye kadar düşmekte sistemi 12 v olarak kullanacağız ihtiyacımız olan 1kw lik akıllı inverter fakat alternetorden gelen degisken voltaj invertere zarar verir mi mesela 25 volt bazen 18 bazen 15 volt almayı düşündüğümuz inverterin linkini atıyorum açık devre gerilimi max40v diyor alternetorden gelen gerilimden mi bash ediyor bu konuda bilgi sahibi arkadaşlar yardım istiyorum teşekkürler şimdiden


https://urun.n11.com/ups-ve-guc-kaynagi/1-kva-12-v-tam-sinus-akilli-inverter-P439314476
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
"mesela 25 volt bazen 18 bazen 15 volt almayı düşündüğümuz inverterin linkini atıyorum açık devre gerilimi max40v diyor "
Evet , ayrıca firmayla telefonla irtibata geçip daha başka çözüm önerileri de alabilirsiniz.
 
Akilli invertere gunes paneli yada alternatorden max kac volt gelebilir sorumuz bu
 
kamyon alternatörü gibi bir şeymi bahsettiğiniz alternatör. öyleyse konjektör ile direk aküyü şarz edebilirsiniz. alternatörden fazla voltaj gelmesi aküye bağlayacağınız için önemli değil. akü voltajı 12v a düşürür.
akü kapasitesini yüksek tutmakta fayda var.
 
Bende @kesmez hocama katılıyorum.

Arac alternatörü kullanirsaniz konnektör ile zaten voltaji regule edecektir. Akünüzü sarj edecektir.

Size kalan akünüze doğrudan ınverteri bağlamak kalır.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,119
Mesajlar
915,152
Kullanıcılar
449,823
Son üye
bulday

Yeni konular

Geri
Üst