Su tankı pompası

Okul hiç bir şeydir diyemem, diplomasız olmuyor. Fakat iş sahada öğrenilir. Siz de en azından bunları öğreterek topluma katkı yapabilirdiniz. Birini kaybetmek kolaydır, kazanmak zordur!
Hocamızın, "mezun olduğunuzda gideceğiniz fabrikadaki işçinin sizden çok daha olaya hakim ve bilgili olduğunu unutmayın, mühendisim diye havalara girmeyin" tembihini hiç unutmadım.

Haklısınız topluma kazandırmak lazım ama kişide biraz gayret etmesi lazım zira 3 sene boyunca okuduğu okulda devir yönü değiştirmeyi geçtim fazlar arası voltajı öğrenemediyse veya merak edip hiç sormadıysa ben ona bir şey öğretemem... anlattığım herşey bir kulağından girip diğerinden çıkar..
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Aklıma benzetme geldi aşağıdaki film de göz önüme geldi, hatta hikayesi Mobidik kitabına sebep olduğu geçiyor. Düşünün gemi enkazından (yelkenli) tekneyle kurtulmuşsunuz, çaba gösterir misiniz kürek niyetine elinize ne geçerse kullanır mısınız? Yoksa yukarda Allah (c.c) var zorda dardakini görüyör sahip çıkar rüzgar gönderir kurtulurum mu düşünürsünüz?

 
Bilirsiniz ki "yetiştirilmek üzere" diye de bir pozisyon var. Belki istenilen özelliklerde yetiştirilmek üzere, belki ekonomik sebeplerle acelesi olmayanların ilerisi için planlamaları da olabilir.
 
öğrenci okulda bilgiyi alır. fakat o bilgilerin çoğu askıdadır. mesleği ile ilgili bir iş yaparsa aldığı bilgiyi hatırlar ve anlamlandırır. böylece hem teorik hem pratiği kuvvetli iyi bir eleman olur.
 
Köroğlu : tüfek icad oldu, mertlik bozuldu.
Ana, baba, ögretmen ; ınternet geldi ögrenci, genclik bozuldu.
Zaman dilimi farklı ama dert aynı..
Öğrenme konusunda şimdiki nesil daha şanslı sayılsa da maalesef çoğunun ilgisi geyiklikte.:confused:
Sorular bu konulardan gelse kesin çoğu yüz üzerinde tam puan alır.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,158
Mesajlar
915,525
Kullanıcılar
449,904
Son üye
teknikbilimlers31

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst