Su Soğutucu Fan sorunu

morbeyaz

Üye
Katılım
21 Ağu 2008
Mesajlar
534
Puanları
6
Yaş
39
Merhaba Arkadaşlar. Kardeşimin enjeksiyon atölyesi var. Su soğutucu fan çalıştırdığında çok ses yapıyor. Soğutucu fanın motoru trifaze. Trifaze motor sürücülerin fiyatlarına baktım. Çok pahalı. Benim bir fikrim var. Size danışmak istedim. Soğutucu fanın arka kısmına monofaze bir fan bağlamak istiyorum ve dimmerle ayarlayabilmek istiyorum. Arka kısımdan çok hızlı üflediğinde suyu dışarı atar düşüncesindeyim. Sizlerden bu konuda fikir rica ediyorum. 3 fazlı motor sürücüsü olarak uygun fiyata bildiğiniz bir marka var mı ve arka kısmına bağlayacağım hangi model marka monofaze fanı dimmerle sorunsuz çalıştırabilirim? Teşekkür ederim. Ürün bu arkadaşlar.

fan.JPG
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
çok ses neresi yapıyor kanatlar mı? motor mu? eğere kanatlar sa balanslı dönüyordur balans ayarı yaptırınız, motor ise ses yalıtımı yapmaya çalışınız. monofaze motor motorun gücü yetmeyebilir.
 
Cevap için teşekkür ederim. Sesi motor ve pervane yapıyor. Motorun görevi buharı dışarı atmak. Benim anlamadığım, monofaze için elektrikçiden alınan 30 liralık bir dimmer iş görürken, trifaze için neden bu kadar teferruata girilmiş dimmer üretilmiş? Çok pahalı. Atölye apartmanın altında ve karşısında ev var. Rahatsız oluyorlar. Ses yalıtımının çare olacağını sanmıyorum. Atölyenin pencere çıkışına dayalı bu soğutucu motor ve pervanesi.
 
Sürücü yumuşak kalkış, serbest duruş, motorunuz yüksek performansta, uzun ömürlü, verimli çalışacak hatta motora vibrasyonla sıcaklığı 2sini ölçen sensörler var, pid yapın süper olur. Basit dimmerle yapılacak çözüm kısa vadeli olacaktır. Adamlar neden sürücü yapmış satmak için.
Motorunuz 7.5kw mı?
 
Son düzenleme:
Ürün sıfır. Motorun gücüne pazartesi bakarım.
 
Siz SESİ DÜŞÜRMEK İÇİN o fana sürücü , dimmer v.s. bağlarsanız ( dimmer zaten olmaz dimmer ie motor sürülmez ) devir düştüğü için bu sistemin verimi düşecektir. Devir düştükçe doğal olarak ses azalır ama bu sefer cihaz iş yapmaz olacaktır.

Bu tüp adyabatik soğutma yapan sulu kulelerde hava hızı verimi etkiler. Soğutulan cihaz mekan ne ise yeteri kadar soğutulamaz.

Burada sesin nedeni üründe aksiyel fan kullanımından dolayıdır. Bu yapısı gereği normal bir durum. Zaten böyle bir ürün mahalle arasında konulmaz. İnsanların rahatsız olması normal.

Bu gibi ürünlerin yaşam dinlenme mekanlarına yakın olmaması lazım. Endüstriyel bir cihazdır.

Bu tip soğutucu kulelerin radyal fanlı olanları mevcut onları kullanmanız sesi büyük oranda azaltacaktır. Ancak bir kere ürün alınmış bundan sonra nasıl müdahale edilir değiştirilirmi ekstra maliyet demektir kullanıcı mal sahibine kalan bir durum. Yani sıkıntılı bir iş.

Yeri mekanı görmedim bilmiyorum ama bir ihtimal bu cihazı mümkünse çatı gibi bir alana taşımak ve etrafını ses izolesi ile kapatıp ufleme ağızını yukarı vermek bir miktar sesi azaltır sorunu çözebilir. Yerinde iyi inceleme yapmak lazım.
 
Serkan48

Haklısın. Mahalle içinde olmaz fakat yer Abime ait. Sanayi bölgesine gitmesi lazım fakat hem kiralar hem de mülkiyet almış başını gitmiş. İnsanlar kafasına göre kira artışı ve mülkiyet değeri biçer olmuş. Hiçbir ürün ve işleyişte denetim yok. Kredi çekip yer almaya kalksan yarının ne olacağı belli olmayan bir gidişat var ve esnaf elindekini de kaybedebilir. Bankaların insafı yok. Çare arıyoruz. Olmazsa soğutucunun arka kısmına fan takacağım.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,964
Mesajlar
913,940
Kullanıcılar
449,610
Son üye
cagriaytmz

Yeni konular

Geri
Üst