Su Soğutmalı Chiller Hakkında

selcukxp

Üye
Katılım
31 Mar 2007
Mesajlar
383
Puanları
1
Su soĞutmali chİllerİn bakimini bİlen arkadaŞlarin yardimini baklİyorum
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Selam
Öncelikle kondanser temiz mi ona bakmalısın.Belki de en önemli şey odur.Kireç tutmuşsa verimsiz çalışır.
Bir süre sonra da yüksek basınç alarmı verir.
Kondanser kireçli ise bu iş için özel üretilmiş kimyasal madde kullanmalısın.Temiz olup olmadığını anlamak için kuleye giden suyun girişindeki kapağı açıp bakabileceğin gibi,kuleye giden suyun ısısından da anlayabilirsin.Kondanserin girişi ile çıkışı arasındakı ısı farkı yaklaşık 8 derece olmalıdır.ama en sağlamı açıp bakmak.
Temizlemek için kondansere giren su burusu vanalarını girişi de çıkışı da kapatmalısın.Eğer vanalar kesmiyorsa flanşın arasına şamrel gibi bir conta koyup vanasını kapatırsan da olur.
Sonra kondanserin giriş ve çıkışında temizleme için vanalar olur normalde.Yoksa KONDANSERE DEĞİL giriş çıkış borularının kondansere yakın bir yerinden 2 tane 3 çeğrek vana koysan yeterli.Sonra bir de kimyasala dayanıklı pompan olması gerekir.Ve kimyasala dayanıklı bir tank(pvc ya da pprc işini görebbileceği gibi eski bir bidon da olur).Daha sonra bu tanka ya da bidona kimyasalı ve üzerinde önerilen kadar suyu koyup pompa ile kondanserde devir daim ettireceksin.Kirine göre 1-2 saat ya da daha fazla olabilir.Bu işlem bitince bir de temiz su ile kondanseri durulayacaksın.Yoksa kimyasal kule pompasına gider ve pompayı bozabilir.
kimyasalla kirler,kireçler yumuşadıktan sonra bir de özel plastik harbi ile(sapı da mutlaka kondanseri çizmeyecek bir maddeden yapılmalıdır) harbileyeceksin.hortumla kondanser içindeki pislikleri yıkayacaksın.Temizlenmemişse kapatıp tekrar aynı işlemi yapmalısın.
Eğer kondanser temizse fazla sorun yok.DRY ler senede bir değiştiriliyor büyük chillerlerde.Normalde kompresörün yağ analizi de yapılmalıdır.Ama imkanınız yoksa çok ta dert değil.Motorların omajı kontrol edilir,megerle bakılır.Akımları kontrol edilir.Kontaktörlerin vidaları ve klemensler sıkılır,o kadar.Bir de genel temizlik yapılır.
Bir de kulenin girişleri tıkalı mı değil mi,su rahat akıyor mu ona bakılır.Kulenin dibinde çamur pislik v.s. birikmiş mi birikmemiş mi kontrol edilir.Evoparatöre genelde arıza olmadığı sürece müdahale edilmez.
Pompalar da kontrol edildikten sonra,gaz basınçlarını kontrol edersin ve olur biter.
Tabii bu bahsettiğim yıllık bakımı.Bir de 4 ayda bir genel durumuna bakarsın,gaz basınçlarını kontrol edersin o kadar.
Kolay gelsin
 
Merak ettim yaptınız mı bakımını?yoksa daha yapacak mısınız?
 
Bakımı yapacagız inşallah sezon sonunda şimdiden tecrübeli arkadaşlardan bilgi almak istiyorum.Zaten bir fima ile Bakım anlaş mamız var ama onlarda bu işi tan anlamı ile gerçekleştiremiyorlar,3 adet su soğutmalı chılleriz var şu an 2 si çalışıyor 3.için kart bekliyoruz kontrol panelinde enerji dalgalanmasından bir arızaoluşdu gönderecekler inşallah bekliyoruz. :D
 
Onun servisini bilmiyorum ama çok kaliteli bir marka olduğunu biliyorum.
Bu işi yapan yerli malı teba var.Su soğutmalısı var mı bilmiyorum
TRANE ve YOURK işin başını çekenler.Güzel ürün almışsınız.
 
Ürün güzelde bi çalışma talimatnamesi ve arıza giderim seçeneklerini çıkartmak istiyorum bu ara çoook işim var bbaşka bir konuda eklemiştim .. saygılarr
 
selcukxp
sana önerim,kule fanlara haftada bir BLÖF işlemi enilen işlemi yampan.Bu işlem kulenin tahliye vanasını açarak 5-10 litre su atmak demektir.Dolayısı ile kule dibinde biriken tortular atılacaktır.Bir de kulelere katılan kireç önleyiciler var.Eğer kuyu suyu kullanıyorsanız,ya da sert su kullanıyorsanız başınıza iş açar.Fabrikada deionize su kullanıyorsanız,onu kullanın kule beslemesi için.Yoksa su yumşatıcı sistemler var.reçine ile yumşatılıyor,tuzlu su ile ters yıkama yapılıyor,bu su yumuşatma sistemlerinde.
Bakım olarak yapılacak çok bir şey yok.Bir de sisteminde mutlaka flowswitchlerin olması lazım.
Bir başka bakım da kuleye giden su borusu üzerindeki filtrelerin temizlenmesi.
onun dışında kısa vadeli bakımı yok
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,158
Mesajlar
915,525
Kullanıcılar
449,903
Son üye
furoz6868

Yeni konular

Geri
Üst