su pompalama dinamosu

cemil47

Üye
Katılım
14 Haz 2010
Mesajlar
17
Puanları
1
Yaş
59
değerli arkadaşlarım içimizden su pompalama dinamosu anlıyan arkadaşlarımız varmı yokmu bilmiyorum ama yinede sizlere yazdım umarım forumda anlıyan usta arkadaşlarımız vardır muhakak üçay ünce bir su pompalama dinamosu aldım evimin çatısında su deposu vardır yazın şebekeden su zayıf geldiği için su depoya ulaşmıyor bide evimin bulunduğu yer tepedir Şebeke suyu evimin aşağısından geçiyor su yeteri kadar takzikte olmadığı için su pompalama dinamosu aldım taktım iyi su alabiliyordum ihtiyacımı karşılya biliyordum son iki ay oldu dinamom suyu pompalamıyor çalışiyor sesiz güzel bir dinamodur ama ilk aldığım gün özellikte değil ne olduysa anlamadım bu sefer suyun giriş çıkış bölümünü inceledim çıkışında bir tane şamandra vardı o şamandrayı devre dışı etim ama yinede istediğim neticeyi alamadım anlıyan arkadaşlarımız yardımcı olurlarsa sevinirim
Lny0Y0.jpg
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Anladıgım dogru ıse, su pompasını (su dınamosu degıl) su şebekesine direkt bagladınız. Bu yasal değil herseydn önce. Bunu su sayacından sonra bagladınsa, arada hava da cekıyorsa sayacın fırıldak olur bu iki. Motor bagladıgından buyana veya son aylardakı su faturanız ne alemde.
Şamandara su basıncını degıl, su basdıgın tankdakı suyun dolum mefasını kontrol eder.
Şebekede mevsımsel olarak basınc ve debı düşmüş olabılır.
Pompa su girişinde filtre varsa, kırlenmıs olabilir, salmastra kacırıyor olabilir. Pompa fanları aşınmıs olabılır. Ihtımal çok, buradan tarıf yeterlı olmaz, yerınde bılen bır ustaya baktırın.
l
 
değerli ustalarım geçte olsa açtığım konuyu sürdürmek istedim sonucuna ulaşmak istedim su pompamızın metal pervanesinin tüm dişleri her iki yandan yamulmuş bir kısımda eklediğim resimdekigibi kırılmış bu metal pervane çapı veyahuta numarası neresinden yazar sipariş verirken neyi dikkat etmek lazım yanlış malzeme gelmemek için yedek parçası satılan bildiğiniz bir yer varmı konuyla ilgili yardımcı olursanız sevinirim
 

Ekli dosyalar

  • PlRmjv.jpg
    PlRmjv.jpg
    460.8 KB · Görüntüleme: 17
Bu pompa, kum çekmiş olmalı, kuyunuz yenı açılmıssa, kum taş olması ıhtımal dahılınde. Motor/pompa gurubu uzerınde marka /tıp yazısından satıcılardan bulursunuz. En azından satıl aldıgınız yere sorun.
Ilk resme bakdım, IZDB_45 vey abuna benzer yazı var bununla bakın Su debı ve basınc düşmesi kanatların aşınmasındandır. Girişe filtre taktırın.
 
Bu pompa, kum çekmiş olmalı, kuyunuz yenı açılmıssa, kum taş olması ıhtımal dahılınde. Motor/pompa gurubu uzerınde marka /tıp yazısından satıcılardan bulursunuz. En azından satıl aldıgınız yere sorun.
Ilk resme bakdım, IZDB_45 vey abuna benzer yazı var bununla bakın Su debı ve basınc düşmesi kanatların aşınmasındandır. Girişe filtre taktırın.
evet haklısınız zeybek ustam kuyuda kulanılmış pervaneye çakıl girmiş asıl mesleğim elektroniktir onarım Bakım işleriyle uğraşmaktayım dinamonun metal pervaneye gelince metal pervane üzerinde hocs aşagı kısmında 57 yazmış resimde görüküyor resim tam büyütünce okuya biliyoruz

P1080232.JPG
P1080233.JPG
 
Çin malı grup, bence zor fanı sök elıne al, paraçacı, bobınajcı arkadaşları dolaş...
 
Hırdavatçılara bak usta. Parça satan hırdavatçılarda genel olarak olur. Lakin o motorların uzun süreli verimliliği yok. Benim elimde o motorlardan bir sürü var çöp. Ya dişli bozar ya kömürü kırılır ya dökümü çatlar en çok verdiği arızada bilyaları kilitler ve motor kavrulur. Sen o dişliyi bul tak hava yapmadığı sürece sıkıntı yapmaz.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,130
Mesajlar
915,282
Kullanıcılar
449,846
Son üye
g-silver

Yeni konular

Geri
Üst