su motoru hava yaparsa motorun durması ne ile sağlanabilir?

sıvı akışını ölçen sviç var flow switch diye arttırırsan bulursun onu kullan dilli akış ölçüm şalteri diye geçer. tabi birde zaman rolesi lazım sıvının akış şalterini açana kadar geçen süre içinilk birkaç saniye için
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
yalnız suyu çektiğim yer kuyu falan değil 40 tonluk bir depo
yani suyun bitme olasılığı yok
benim sorunum;
bilindiği gibi kademeli motorlarda salmastra denen keçeli bir bölüm var buradan su kaçtığında motor hava yapıyor ve motor su çekmiyor .tabi bunun sonucuda belli.
switchli manometre kullanımı benimde aklıma gelmişti
fakat motor çalışmadığı zamanlarda kademe su kaçıracak sonrada manometrenin basınç varken kapalı olan kontağı açacak ve motor yine çalışmayacak.
birde şöyle birşey aklıma geldi. manometrenin önüne yani kademenin çıkışına bir çekvalf koysam bu sorun ortadan kalkar mı?
yardımcı olan ve olacak arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ediyorum
Kadeş önerilenlerden hangisini yaparsan yap, hava yapma durumunda, kullandığın cihazın çıkışını bir kontaktörle destekleyerek bloke etmen lazım. Yoksa sürekli dur kalk yapar.
Manometre kullandığında sadece motorun çalıştığı zaman çıkışı enerjilenecek diğer zamanlar basıncın düşmesi sorun olmayacak, bunu bir zaman rölesi yardımıyla yapacaksın ve motor kalktıktan hemen sonra manometre iş görmeye başlayacak...
Eğer motor yıldız çalışırken basınç bir miktar yükseliyorsa, Üçkene geçişte bu işi yaparak ekstra zaman rölesi kullanmayabilirsin...
 
değerli kardeşim kullanacağın devre elemanı suyun akışında kontak veren ve akış durduğunda kontağını açan akış(debi) sivici kullanman gerekir ilk kalkışta suyun akışı belli bir miktara erişene kadar zaman rölesiyle debi sivici kontağını paralel çalıştırman gerekir selamlar
 
çekvalf koysam bu sorun ortadan kalkar mı?
yardımcı olan ve olacak arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ediyorum

Check valve bir süre sonra su kaçırır. Sizin sorununuza kesin çözüm sağlamaz. Eğer motorunuz sıklıkla durup kalkıyorsa işe yarayabilir.


Ancak, siz gene de kullanın. Sistemin sağlığı için gerekli bir ekipman. Çünkü, basmayı kesince bir miktar su geri kaçıyor ve mili ters yönde çevirmeye çalışıyor. BU nedenle mutlaka check valve kullanın.
 
sıvı akış şalteri kullansan akış olmadığında durudrsa motoru indüksiyon fırınlarında bu yöntem kullanılır extradan hava prujörü koysan havasını alsan otomotik yada sıvı seviye elktrodu kulansan motor çışındaki hatta boruya te yapıp :)
 
Selamun aleyküm
Son öneriyi anlayamadım ama daha öncesinde aklıma geleni yazmak isterim. Son öneriyl aynı veya benzer midirbilmiorumm.
Devamlı bir hava yapma sorunu ise (sistemi bilmiyorum şu hae göre yazıyorum) keçeler ve sistem kontrol edilebilir. Buna başka bir önlem olarak hava yaptı deiğiniz yere bir ek bağlantı ile o durumda su vermey düşünebiirsiniz.
Pompaısu seviyesinin altına koymayı da düşünebilirsiniz.

Hayırlı günler dilerim.
 
kesin çözüm flow switch
 
Bence debi metre kullan. basit bir PIC devresi ile motoru çalıştırıp durdurabilirsin...
 
kontaklı manometre kullanabilirsin.mevcut durumdaki basıncı ölçüp set değerini ayarladıktan sonra her türlü basınç değişikliklerinde motora kumanda edebilirsin.kolay gelsin
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,654
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Geri
Üst