Su Gücü İle Elektrik Üretmek İçin

Videoyu izleyin, elbette bir mıknatıslı motor ve pervaneye de ihtiyacın olacak.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Şartlarınız yeterli elektrik üretimi için uygun görünüyor.
Eski değirmenlerin taşları oldukça büyük ve ağır idi. Sürtünme kuvveti de hesaplandığında, ortada büyük bir kinetik enerji kullanıldığı kabaca görülebilir.
Havuza akan su miktarı değişmiyorsa ön hesaplamalarda sorun çıkmaz.
Ancak ısıtma için ciddi enerji harcaması gerekmektedir. 5 adet ev 1500 er wattlık ısıtıcı kullansalar dahi yeterli ısıtma sağlanabilir mi bilemeyiz. Ancak bir odanın ısıtılabilmesi için yeterli diyebiliriz.
Bu ön değerler doğrultusunda hesapladığımızda sadece ısıtma için 1500X5=7500W/h enerji üretebilmelisiniz.
Çok büyük bir güç sayılmasa da oradaki şartların tam olarak hesaplanması sonucunda kesin kanaat getirilebilir.
Modifiye için yasaları çiğnemeniz gerekmez. Eserin aslına sadık kalarak üretiminizi yapabilirsiniz. Bunun için değirmen taşını sökerek bir yerde muhafaza etmeniz, yerine de uygun büyüklükte bir jeneratör koymanız yeterli olacaktır. Olası bir yasal sorunda taşı orijinal hali ile yerine koyabilirsiniz.
Ancak bu durumda değirmenin tribününü aynen kullanmak zorundasınız. Eğer tribünü de değiştirip eski haline getirebilmeniz mümkün ise bunda da sorun olmaz.
Bir diğer husus ise hesaplanan güç doğrultusunda temin edilecek alternatörün devri ve devir stabilitesidir. Bu iş için uygun özellikte redüktör kullanılabilir.
 
Teşekkürler....Videoda görülen su miktarı ile bizimki yakın görünüyor....başlangıçta kaç KW alternatör kullanmaıyız acaba...50 kw alsak çok mu olur ki...videoda ki sanırım 15 kw.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,850
Son üye
umutbaysal9

Yeni konular

Geri
Üst