Su dinamosu hava yapınca durduran sistem.

yilmaz-imr

Üye
Katılım
17 Eki 2010
Mesajlar
43
Puanları
1
Yaş
33
Bahçedeki su dinamosunun çıkısına dilli akış şalteri takmayı düşündüm ama fiyatı cok pahalı geldi. Kullandığım motorun neredeyse 4 katı. Uygun fiyata alabileceğim bir site varmı. Yada daha değişik baska yöntem varmıdır.
 
motor hava yapınca çıkışta basınç duşecektır motoru kapatacak kumanda gerılımını basınç sensoru uzerınden geçır basınç duşunce motoru kapatsın yanlız bır problem var ılk çalıştırmada basınç duşuk olduğu için motoru çalıştıramıyacaksın onu çozmek için ya bır pako şalter koymalısın veya zaman gırmelısın bunu yapan cihaz bende var telefonla açıp kapatıyorsun motorunu uzaktan basınç duşunce motoru kapatıyor benım sistem şayet havası kapatılınca pompa doluyorsa uzaktan sistemı kapatıp açtığında çalışmaya devam edıyor boyle bişey duşunursen yardımcı olurum
 
Basit bir şamandıra iş görebilir. Su pompalarının hava alma tapası olur oraya basit bir şamandıra yerleştirip şamandıra düşünce motorun durmasını sağlayabilirsiniz. Denemedim ama aklıma ilk gelen fikir bu.
 
basit bir şekilde 1 sn lik timer ve basınç şalteri işine yarayabilir motor çalıştıktan sonra timer 1 sn saysın ve komutu basınç şalterine aktarsın eger basınc yükselmiyorsa hava yapmıştır yada başka bir sorun vardır hemen sistemi durdursun. bende denemedim ama çalışacagından emınım..
 
Yorumlarınız için teşekkürler... akış şalteri olarak netden en ucuz kdv dahil 69 tl ye buldum (EFS 31 AKIŞ ŞALTERİ)

Basınç sensörünün fiyatlarınıda arastırayım. Basınç sensörü hassas olması lazım. Gerçi dinamo hattın içinde ne kadar basınç oluşturuyor bilmiyorum. Basınç sensörünün basınç ayarı varmıdır?. akış şalterinde hassasiyet ayarı mevcuttu.


Zamanlama konusunda problem degil. Pic programlama konusunda bilgim var. Gecikme zamanını ve varilin içine dökülen su seviyesini kontrol ederek motora komut yollayacak.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,173
Mesajlar
915,636
Kullanıcılar
449,936
Son üye
AsilOzgenc

Yeni konular

Geri
Üst