Su Basıncının Düşük Olması Sorunu (İlginç)

adin

Üye
Katılım
1 Şub 2014
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
37
Başlıkta da belirttiğim gibi bana ilginç gelen su basıncı sorunumuz var. Geçen hafta normal çalışan kombimizin su basıncı düştü. Ben de su basmayı denedim alttaki vanadan ama basılmadı. Vardır bir sorunu diyip dogalgaz tesisatını döşeyen arkadaşı aradım. İnceledi. Sorun göremedi. Yetkili servisi aradık. O geldi. Kombiyi temizledi. Ama olmadı. Binanın su basıncı düşük dedi. Sorun düzelmemesine ragmen 75 lira Bakım ücreti aldı. Bu yüzden hidrofor taktırmanız gerekiyor dedi.

Halbu ki çeşmeyi açtığımızda su basıncı çok yüksek sayılır.Suyun debisi oldukça iyi. Ayrıca binadaki hiçbir katta sorun yok. Bizim daire 5.katta. Alt katlarda ve üst katlarda hiçbir problem yok. Dairenin su basıncı düşük olsa diğer katlarda da problem olmaz mı?
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Selamun Aleyküm
Sayın Adin techizatı iyi bilen kişilerin yorum yapmaları uygun olur ama acizane;
Sorununun nasıl oluştuğunu, su basma sırasında ne tip bir hal olduğunu, vb bilgiler verilirse anlaşılması kolaylaşabilir. Mesela su basma sırasında bir su akış sesi geliyor da su basıncı artmıyorsa bir kaçak, tahliye vanasının açık kalması vb durumlar incelenir. Zaten su basıncının sonradan düşmüş olması da bu tip ihtimalleri düşündürür.
Techizat bağlantılarında ve ya içeriğindeki bir problemin kalorifer suyunu sıcak su kısmına boşaltma ihtimali başka sorunlarla birlikte olabilir mi incelenebiilir.
Kombiye su basmak üzere olan su hattındaki basınç ölçülebilir ve ya hatta su olup olmadığı incelenebilir.
Akış hattında akışa karşı direnci arttırmış (düşük ihtimalle kimi zaman tıkanmaya sebep olmuş) haller bir ihtimal olabilir ama genelde akış hızının azalmasına sebep olurlar yoksa basınç farkı yine devamlılığını korur.
En basit olarak kombiye su basma hattında su kesilmesi düşünülebilir. Başka bir hattan (basitçe bir hortumla uygun bağlantılarla düşük basınçta sadece deneme için) su basma denenebilir.
Kaçak vb heryerde olabildiği gibi ölçüm ekipmanında da hata olabilir. Bazen düşük ihtimalle oluşabilen sorunlar genel taramalarda kendisini göstermeyip tesbitini zorlaştırırlar. Ve bir kısım sorunun kombine olması yine çözümü zorlaştırır.
Başarılar dileriz.
 
Şüpheler nasıl bertaraf edilir ? Elbette doğrular tesbit edilerek.

su basınç sorunu gözlemleniyor servis Şebeke basıncının düşük olduğunu söylüyor. Bu basınç ölçülerek bu düşünce ya doğrulanır yada bertaraf edilir. Öncelikle şebeke basıncını ölçüp gerçekten düşükmü yoksa normalmi karar vermek lazım. gerçekten düşükse ona göre hareket etmek lazım. Eğer yüksek olduğu halde kombi devresine su basılamıyorsa tıkanıklıkmı var vanamı görev yapmıyor irdelenmeli.

Yoksa varsayımları çoğaltırsak o kadar çok olasılık çıkarki akıl karışır. Olayı en başından durumu daraltarak ilerlemek en basit ve güzeli.

kolay gelsin.
 
Şebeke suyunun kombiye girişine takılan ve çok küçük gözenekleri olan filtreyi kontrol ettiniz mi ? Kireçlenme ve tortulardan tıkanıp su geçirmez hale gelebiliyor. Çalışması için suya gereksinim duyan birçok cihazda (çamaşır-bulaşık makinaları, kombiler,su arıtma cihazları, ... v.b) oluşan arıza aramalarında çok az kişinin ya hiç bakmadığı yada en son baktığı parçalardan biri olan bu filtrenin de kontrol edilmesinde büyük fayda var.

Basıncı düştüğü için su ilavesi gerektiğinde mutlaka petekler soğuk iken yapın, ayrıca peteklerde oluşan havayı boşaltmayıda unutmayın. Peteklerden çıkartılmayan hava su basınç sensorünü inanamayacağınız ölçüde yanıltabilmektedir) .Sonrasında hava vanasını iyice kapatın bu esnada mutlaka basınç azda olsa düşecektir. Tekrar su ilavesi yapın.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,149
Mesajlar
915,477
Kullanıcılar
449,891
Son üye
Ercan29

Yeni konular

Geri
Üst