Su arıtma musluğu tamiri

Merhaba,
Ben de anlatıldığı şekilde sökmeyi denedim ancak, vida kol üzerinde değil, ana gövde üzerinde kaldı. Ana gövde üzerinde kalan vidayı sökmenin bir yolu var mı acaba?
Ben kolu sola doğru çevirerek söktüm. Acaba sağa mı çevirmem gerekiyordu. Sağa doğru baya bir zorladım ancak sökmek mümkün olmadı.
Bir foto gondersene ayni durum bende de var. Sokmeye calistigin vida ici alyan mi? Zorlarsan muhtemel kirilir. Ayrica sola cevirmen lazim.
 
Bir foto gondersene ayni durum bende de var. Sokmeye calistigin vida ici alyan mi? Zorlarsan muhtemel kirilir. Ayrica sola cevirmen lazim.

Resimler ekteki gibi. Vida içi alyan, ancak elimdeki alyan anahtarla zorladığımda açılmıyor. Alyan anahtarın kenarlarını yiyor. Belki daha kaliteli bir alyanla denemek lazım. Bir de bu vidayı da mı sola çevireceğiz acaba?
IMG_2705.JPG
IMG_2704.JPG
 
Bu vidalar setskur ( set screw ) diye geçer. Metrik alyanlar çevirirken tutunamayıp sıyırıyorsa whitwort yani inç ölçülü olma ihtimali vardır . Bu tip alyanlarla çalışmayı deneyin.
Vida yuvasına tam ölçüsüne göre oturan bir alyan asla vida yuvasını sıyırmaz , bizim bu hususta bilgisi olmayan ustaların başına çok gelir , whytworth setskurları metrik alyanlarla sökmeye çalışırlar , ufak alyan takar sıyırır , büyük alyan takar uymaz , mevzuya bir teşhiste koyamaz , debelenir durur garipler :)
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Sonunda söktüm. Teşekkür ederim.
Kumpasla çapını ölçün söktüğünüz malzemenin ya da iptidai olarak cetvelle bir şekilde ölçmeye çalışın , eğer tamsayı değil kusurlu bir rakamsa metrik vida değil whytworth dur. Metrik vida ölçüleri 4,6,8,10 diye gider , bu ebatlarda mı değil mi ?
 
Ben de zorladım sökememiştim. Bıraktım sonra. Sağa çevirerek mi söktün yoksa? Genelde sola döner.:)
 
Ben de boru anahtatiyla soktum. Salmastira veya contasini bulabildin mi? Kulp vida da donuyor sorun yok.
Bizim burda bir sucuda buldum sansa bak. Ben sorunumu halettim
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Benim de aynı damlatma sorunum var bilgiler için teşekkürler tamir etmeyi demeyeceğim umarım başarırım.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,965
Mesajlar
913,961
Kullanıcılar
449,611
Son üye
ramazansanli@

Yeni konular

Geri
Üst