stm32f407vg yardım

Katılım
11 Kas 2015
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
27
stm32f407vg kart kullanıyorum derste kullanmak üzere iken kartım dirençlere değdi veya başka birşey oldu anlam veremediğim şekilde çalışmayı durdurdu.bilgisayara taktığımda tanınmayan aygıt olarak görüyor ve çalışmıyor yardım edebilir misiniz
 
stm bozulmamıştır. usb entegrende bozulmamıştır iyi ihtimalle. power ledi felan yanıyormu?
bir sigortası olabilir o atmış olabilir. enerji gelmediğinden usb entegresi çalışmadığından pc tanımaz ama sigorta sağlam ise yada led yanıyor yani enerji var ise muhtemelen usb chipi yanmıştır.
 
Kısa devre vs. den kaynaklı ise donanımsal bozukluk olabilir. Ama belli de olmaz.
Öncelikle kartın sürücülerini tekrar yüklemek, farklı usb portuna takmak gibi şeyleri dene.
"connect under reset" ile bağlanmayı dene.

Olmazsa kart üzerindeki 5V ve 3.3V lar sağlammı bakarsın.
Devamında kart üzerindeki 32F407 mi, yoksa ST-link için kullanılan 32F103 mü sorunlu anlamak lazım.
Elinde veya arkadaşında vs. bir başka kart varsa st-link kısmını bağımsız programlayıcı olarak kullanmak için yanılmıyorsam 2veya 3 tane jumper vardı. Her iki kartta da jumperları çıkarıp, gerekli bağlanyıtı yapıp, senin kartınla diğer F407 yi, diğer kartın st-link i ile senin F407 yi görüyormu bi bak.
Ayrıca F407 üzerinde çalışır çalışmaz, programlama pinlerini normal IO vs. yapan bir program vs. varsa da bu tip sorunlar oluyor. connect under reset işe yarmazsa boot0 , boot1 üzerindeki pull-up (veya down hatırlamıyorum.) dirençlerini söküp mcu yu silmen de gerekebilir.
 
Kart üzerinde donanım olarak çok bi bilgim yok ama power ledi yanıyor yani karta güç gidiyor fakat diyot işareti olan bir ler de yanıyor yani sadece 2 küçük led yanıyor
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,241
Kullanıcılar
449,838
Son üye
sarioglu_55

Yeni konular

Geri
Üst