STL Programlama

knight

Üye
Katılım
22 Şub 2007
Mesajlar
36
Puanları
1
STL programlama dilini öğrenmek istiyorum?? Nasıl öğrenebilirim?????
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Dc. Dr. Salman Kurtulan ın S7 200 lerle ilgili kitabı var çok iyi bir başlangıç olabilir. S7 300 ile ilgili de Hans Berger in "Automating with Step7 in STL and SCL" kitabını tavsiye ederim.
Kolay gelsin...
 
electronics arkadaşım dogru söylüyor s200 ayrı bir sistem s300-s400 ayrı bi sistem
ANCAK YENİ BAŞLAYANLAR MUTLAK OLARAK S200 BAŞLAMASI DOGRU YERİNDE BİR KARAR OLUR
 
kardeş benden sana bi nasihat işin mantığını anlayarak ve temelinden gitmek istiyorsan bence ladder diyagramını öğren derim ben sana onu öğrendikten sonra stl'ye başla derim ondan sonra gerisi çok kolay stl yide çok kolay öğrenirsin iyi çalışmalar
 
Bu s7-300 ve s7-200 mantık olarak aynı ilevleri yapsalarda kullanım açısından büyük farklılıklar gösterir.ancak birini iyi biliyorsan mutalaka ötekini rahat yaparsın.Ayrıca ladder diagram varken sanırım kimse stl le öğrenmeye başlamıyor.stl çok daha karmaşık programları yapabilir.benim işletmemde bu kadarına gerek olmadığından stl le program yazmış değilim.ladder da çok rahat işinizi görür bence.
 
s7-300 ve 400 serisinin programming with STL manueli işine yarayacaktır.
 
arkadaşlat stl dilini ladder dönüştürmem gerekiyor ama dönüşmüyor. çözüm sunacak arkadaş var mı
 
arkadaşlat stl dilini ladder dönüştürmem gerekiyor ama dönüşmüyor. çözüm sunacak arkadaş var mı
s7300 den bahsediyorsan yukarıdaki menülerden diller arası geçiş var.ctrl+f1,ctrl+f2 ve ctrl+f3 klavye kısayollarıydı diye hatırlıyorum.
ama şöyle bir sorun varki ladder ve fbd dillerinden bütün komutlar stl ye çevrilebiliyorken,tam tersi durumdan bu pek mümkün olmuyor.yani stl den diğer dillere çevirmek biraz problemli oluyor.stl ile yazılırken ladder a dönecek gibi düşünülerek yazılması gerekiyor.bunuda pek kimse yapmıyor.
bunu şu şekilde test edebilirsin.önce ladder dilinde örnek bir program yaz ve bunu stl ye convert et. bir program stl dilinde yazılacaksa ve ladder a da çevrilmesi isteniyorsa convert deki gibi yazılmalıdır.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,966
Mesajlar
913,950
Kullanıcılar
449,611
Son üye
ramazansanli@

Yeni konular

Geri
Üst