STK 4142 II

Burada tek köprü diyotla tam dalga doğrultmadaki gibi, ama simetrik çıkışlı paylaşımda çok daha yüksek kapasiteli (mF değerli) elektrolitik kondansatörlerle, ac'den tam dc'ye geçerken olan iyi bir filtrelemeyle eşlenik olarak bu devrelerle olan eşitliği tam olarak dengelenebilir, yani ayni trafonun ayni simetrik çıkış sarımlarından, ayrı ayrı köprü diyoduyla yapılan sıradan devre yapılarından biraz farklı olarak. Kolay gelsin.
anlamadım? bu dediğinizin baskılı devre hali var mı
 
Hayır, hayır bir baskı devre şeklinde değildir bu, iki köprü diyot yerine sn. confickerbelası'nın en son verdiği tekli köprülü bu devreyi yaparken; elektrolitik kondansatörleri 2 kat daha fazla mF'lı, yani kapasitelerini fazla artırıp seçmek gerekiyor. Başka forumlarda bunu ses sistemleri (amfiler) üzerinde tecrübe edenlerin öz fikirleriydi bu özel durum. Mantıken de zaten bu çok doğru olabilir. Yoksa amfi devresinde çok küçük honlamalar (Uğultular) olabilir, dc.'den tam doğrultulmadan gelen artık ripıllar (Küçük dc. dalgalanmaları) sebebiyle. Böyle yapmakta yarar vardır bence. Kolay geslin.
 
ustalar biriniz yardım edemezmisiniz? bu cihazı bugün aldım 2 çıkış 24v veriyor 150 watt sanırım 6 amper.... by stk 4241 ii yi besler mi az mı gelir fazla mı gelir? birüniz bir yanıt yazsanız ona göre bağlayıp test edeceğim lütfen acil
 

Ekli dosyalar

  • IMG_20180224110423.jpg
    IMG_20180224110423.jpg
    217.2 KB · Görüntüleme: 8
BAĞLANTI ADLARI VE AÇIKLAMALARI.
Ekli dosyayı görüntüle 43583
GROUND: Sistem şase noktası. Temelde pre devrelerin şaselendiği yerdir.
POWER STATE GROUND: Güç katı şaseleme. Üzerinde fazla akım barındırabilen genelde çıkış katlarının şaselenmesi.
Bu iki şase ayrı yerlerden sistem sıfır noktasına irtibatlanmalıdır. Bu iki bağlantı sistem sıfır noktasından önce birleşirse istenmeyen osilasyonlar ve hırıltılar oluşur.
RIGHT: Sağ hoparlör çıkışı.
+B Beslemenin artı ucu.
-B Beslemenin eksi ucu.
LEFT Sol hoparlör çıkışı.
CURRENT PROTECTION: Akım koruma devresi. STK 4142 türü ürünlerin çıkış korumaları yoktur. Ayrıca bir transistör grubu ile akım sınırlaması yapılmaktadır. Bu devre STK çıkış modülü devresinde yapılmayabilir. Amplinin anakartında bu devre yapılmış olabilir. Burası orası ile irtibatlandırılacaktır.
+7 VOLT. Ampli modülü içerisindeki bazı transistör ve özel devrelerin besleme voltajı.
LEFT IN GROUND ve RIGHT IN ana sinyal girişleri. Potansiyometreden gelen ampli girişleri.
Uyguladınmı devreyi.?
 
ustalar biriniz yardım edemezmisiniz? bu cihazı bugün aldım 2 çıkış 24v veriyor 150 watt sanırım 6 amper.... by stk 4241 ii yi besler mi az mı gelir fazla mı gelir? birüniz bir yanıt yazsanız ona göre bağlayıp test edeceğim lütfen acil


bu olmaz. simetrik besleme olacak diye herkes yazmış. bir +24 birde -24 olacak. aldığın power supply +24 ve 0.

yani 0 a göre +24 ve 0 a göre -24v a ihtiyaç var.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,959
Mesajlar
913,914
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst