step7 v5.4 de netpro ya HMI eklemek

ebosim

Üye
Katılım
18 Ara 2008
Mesajlar
30
Puanları
1
Yaş
53
step7 v5.4 ve wincc flexible 2007 kurulu.sorunum.step7 netproda mpi hattına flexible ekleyemedim.istasyon olarak program görünmüyor.bu konuyla alakalı değil ama birde flexible da bir objeyi tag le ilişkilendirirken type kısmının bit olarak seçilmesi gereken yer aktif değil. yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden
teşekkürler.
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
forumda biraz araştırdımda.bu sıkıntıyı yaşayan başka arkadaşlarda var.ama değişik cevaplar verilmiş.ben sorunu hallettim.anladığım kadarıyla wincc flexible standart kurulum yaparken step7 yi atlıyor.ben flexible yi kaldırmadan tekrar setup yaptım seçeneklerde modifiye seçilince ileriki adımda step7 çıkıyor ve çek ediyorsun tamam.step7 ile veya versiyonuyla ilgili değil.
ama flexible da tag ilişkilendirirken type kısmındaki bit seçeneği halen aktif değil.
 
Son düzenleme:
wincc flexible seçeneklerinde "integrate with simatic manager" gibi bi seçenek olacak. file kısmındaydı heralde. şuan flexible kurulu değil bakamıyorum. o seçeneği seçince projen netpro da tek başına takılan bi operatör paneli gibi gözükür. sonra istediğin mpi-profibus-ethernet vs kısmına bağlayabilirsin.
 
.zaten yukardaki dediğim aşama geçildikten sonra sorun kalmıyor.alakan için teşekkürler
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,158
Mesajlar
915,525
Kullanıcılar
449,904
Son üye
teknikbilimlers31

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst