Step Surucu, Kontrol Kart Seçimi; LPT mi? USB mi?

m_senturk

Üye
Katılım
24 Eyl 2007
Mesajlar
137
Puanları
1
Yaş
39
arkadaşlar, leptoptan kontrol yapacagım için usb sürücü kartı almak istiyorum ama leptopta express kart yuvası da var ve express kart lpt adaptörü alıp lpt den de kontrol yapmam mümkün, bu şekilde kararlı bi kontrol yapabilirmiyim bu konuda da bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim.


EXTPARALELL-SW-1-S.jpgEXTPARALELL-SW-3-C.jpg

Tercih sebebim USB den yana ama mach3 usbden kullanamıyoruz sanırım. bazı formlarda mach3 ün usb destekgi oldugundan bahsedenler var ama kesin bi bilgi yok. usbden mach3 kullanmamız mumkun mü? üç tane kart ekliyorum bunlardan hangisini alsam benim işimi görür veya sizin tavsiye edebileceginiz kartlar hangileri?


usb to tb6560.JPG
CNC-Stepper-Motor-USB-Driver-Board-TB6560-Controller

mw0bu.jpg

4 Axis CNC 3.5A TB6560 Stepper Motor Driver Board Controller



mw0n0.jpg
4 Axis TB6560 CNC Stepper Motor Driver Controller Board



nema23 3A 2.2Nm motor kullanıcam.

tavsiyelerinizi beliyorum. teşekkürederim.

 
laptoptan usb haricinde hiçbir yöntemle tezgahı kontrol edemezsin. expres kartı ltp ye dönüştüren adaptörler olmuyor. usb yi lpt ye çevirenler de olmuyor. olmuyor dediğim her türlü yöntem denenip sonunda olmadığı düzgün çalışmadığı keşfedildi.
USB kartlar ile ilgili olarak da her kart düzgün çalışmıyo hele bu ucuz olanlar hiç çalışmıyo. smoothstepper yada kFlop gibi harici hareket kontrolörleri kullanman lazım. usb portların timing problemleri var mach 3 üzerinde ve alacağım kartın kendi motion controller'ı olması lazım yoksa olmaz.
Mach 3 kullanacaksan tek çözüm 32 bit işletim sistemi üzerinde onboard ya da pci slotuna yerleştirilmiş bir LPT çıkışı.
Diğer kombinasyonlar ya çalışmıyor ya da sağlıksız hatalı çalışıyorlar.
 
usb endüstri standartları için seçilecek en son haberleşme fiziksel tabanıdır bence, kendim kullanmam, kullanacak olanlara da tavsiye etmem. Benim favorim daima ethernet ve RS485 fiziksel tabanlı haberleşme tipleridir.
 
usbden hayır yok anlaşılan. ozaman lpt port ile çalışan bir kart tavsiye edermisiniz. linkte verirseniz sevinirim.
 
profesyonel seri mach3 için USB kart sürücüsüz olarak şahin rulmanda var 400 liradan satıyorlar Leafboy77 - Home linkindeki kart ama nema23 3A 2.2Nm motor için buna gerek yok. USB sürücüsü üzerinde kart olarak Şahin Rulman - 4 eksen USB CNC kontrol TB6560 sürücü kartı denenmiş mal. e-baydan gerek yok ya genderirler ya göndermezler, gümrükte de takılırsa kart parası kadar vergi çıkar bir abinnin başına geldi. bi arkadaşında kartı gelmiş adreste bulamadım diye geri gitmiş. en iyisi görerek almak. benim fikrim bu.
 
dostum aşağıdaki kartı kullan kesinlikle pişman olmazsın ve bana dua edersin. denedim ve harika çalışıyor. 100 bin TL'lik bir makinada kullandım ve harika sonuç aldım. kesinlikle profesyonel bir kart. diğer kartların %90'ı aynı anda 3-4 eksen servo süremiyor ve hızı yavaş kalıyor. gökhan peker'i ararsan benden selam söyle yardımcı olur.

USB CNC Kontrol Kartı 3 Eksen Mach3 Uyumlu - Elektronik Devre ve Çeşitli Elektronik Ürünler sahibinden.com'da - 85321515

Bu karti kullanirken ayriyetten her motor icin ekstra surucu kullanmak gerekiyor. bence sadece eksen kontrol karti icin cok ucuk bi fiyat. bu fiyata markali ethernet kontrolorleri var, gecko drive var vs. no name bir elektronik devre icin 380 lira biraz fazla gibi geldi bana.
 
Bu karti kullanirken ayriyetten her motor icin ekstra surucu kullanmak gerekiyor. bence sadece eksen kontrol karti icin cok ucuk bi fiyat. bu fiyata markali ethernet kontrolorleri var, gecko drive var vs. no name bir elektronik devre icin 380 lira biraz fazla gibi geldi bana.
bu kart çok profesyonel bir kart ve diğer kartlar gibi basit paralel port ile çalışan bir kart değil. hızı v.s. profesyonel diğerleri amatör olduğu için tavsiye etmiyorum. basit bir elektronik devre gibi görünüyor olabilir ilgili firma baskı devre şemasına kadar vermiş ama atmega programı var üzerinde onu yazabilirsen sen bu karttan yap 100 TL ye 50 Tane alabilirim :)
 
Ben kart kotu demedim ki ayni fiyata motor suruculeri dahil profesyonel ve markali garantili amerikan mali ve kendine ait aktif bir forumu bile olan 10 yili askin bi suredir binlerce kopyayi % 100 musteri memnuniyetiyle satmis alternatifler var dedim ;)
 
usb li kartlar o kadar zor değil arkadaşlar gözünüzde büyütmeyin..

eğer c dilini biliyorsanız mikroc 18f4550 ile usb li yapamayacağınız şey yoktur.

ayrıca direk arduino mega ile de usb den yapabilirsiniz arduino dilini bilmek yeter.. o kadar zor değil..

kaldı ki bunların devre elemanları para değil 18f4550 15 liraydı en son.. komple kart tutsa tutsa 45-50 tl tutsun..
 

Forum istatistikleri

Konular
127,966
Mesajlar
913,966
Kullanıcılar
449,612
Son üye
esperran

Yeni konular

Geri
Üst